+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Vitamina C pentru prevenirea si ameliorarea virozelor
05/04/2023

Vitamina C poate fi utilă pentru prevenirea și ameliorarea virozelor, cum ar fi răceala sau gripa. Acest nutrient esențial ajută la susținerea sistemului imunitar și poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor virale.

Iată câteva beneficii ale vitaminei C pentru prevenirea și ameliorarea virozelor:

  1. Stimulează sistemul imunitar: Vitamina C ajută la stimularea producției de celule albe din sânge, care sunt importante pentru combaterea infecțiilor și susținerea sistemului imunitar.

  2. Reducerea severității simptomelor: Vitamina C poate ajuta la reducerea severității simptomelor asociate cu virozele, cum ar fi congestia nazală, durerea de gât și febra.

  3. Scade durata virozei: Consumul de vitamina C poate ajuta la scăderea duratei virozei. Un studiu a arătat că administrarea de vitamina C a redus durata răcelii cu până la 8% la adulți și cu până la 14% la copii.

  4. Proprietăți antivirale: Vitamina C poate ajuta la prevenirea infecțiilor virale prin proprietățile sale antivirale și prin inhibarea replicării virusurilor.

  5. Protejează împotriva stresului oxidativ: Infecțiile virale pot duce la stres oxidativ în organism, dar vitamina C are proprietăți antioxidante și poate ajuta la protejarea împotriva acestui efect.

Este important să obținem suficientă vitamina C din alimente sau suplimente. Alimentele bogate în vitamina C includ citricele, fructele de pădure, kiwi, broccoli, ardeiul gras și roșiile. Suplimentele de vitamina C pot fi, de asemenea, utile pentru a ne asigura că obținem suficiente cantități din acest nutrient esențial. Este important să discutăm cu medicul înainte de a începe să luăm orice suplimente pentru a ne asigura că nu avem contraindicații.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo