+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Nutritie pentru sportivi
25/02/2023

Nutritie pentru sportivi 

Nutriția este esențială pentru performanțele sportive și pentru recuperarea după exerciții fizice intense. Iată câteva sfaturi pentru o nutriție adecvată pentru sportivi:

  1. Consumați carbohidrați: Carbohidrații reprezintă o sursă importantă de energie pentru exercițiile fizice. Este important să consumați suficienți carbohidrați înainte de exerciții fizice pentru a menține nivelul de energie și a îmbunătăți performanțele. Alimentele bogate în carbohidrați includ pâinea integrală, paste, orez brun, cartofi, fructe și legume.

  2. Consumați proteine: Proteinele ajută la reconstruirea țesuturilor musculare după exerciții fizice intense. Este recomandat să consumați alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea slabă, peștele, ouăle, leguminoasele și nucile.

  3. Consumați grăsimi sănătoase: Grăsimile sănătoase, cum ar fi cele din uleiul de măsline, avocado sau nucile, pot ajuta la menținerea sănătății inimii și la furnizarea de energie pentru exercițiile fizice.

  4. Hidratați-vă adecvat: Este important să vă hidratați adecvat înainte, în timpul și după exercițiile fizice pentru a menține nivelul de energie și a preveni deshidratarea. Este recomandat să beți suficientă apă și să consumați băuturi sportive în timpul exercițiilor fizice.

  5. Luați în considerare suplimentele alimentare: Suplimentele alimentare, cum ar fi proteinele din zer sau creatina, pot fi benefice pentru sportivi, dar este important să le utilizați sub supravegherea unui medic sau a unui nutriționist.

  6. Planificați-vă mesele: Planificarea meselor poate fi benefică pentru sportivi, deoarece ajută la asigurarea unui aport adecvat de nutrienți și la menținerea energiei pe tot parcursul zilei.

  7. Nu faceți schimbări bruște în alimentație: Este important să nu faceți schimbări bruște în alimentație, ci să le introduceți treptat și să acordați atenție semnalelor corpului.

Nutriția adecvată poate ajuta la îmbunătățirea performanțelor sportive și la recuperarea după exerciții fizice intense. Este important să vă asigurați că vă alimentați corespunzător și să consultați un medic sau un nutriționist pentru sfaturi personalizate.

24/04/2023

Maltodextrina beneficii - pentru dieta si antrenament fizic

Maltodextrina beneficii - pentru dieta si antrenament fizic   Maltodextrina poate oferi anumite beneficii în dieta și antrenamentul fizic, în special datorită faptului că este o sursă rapidă și ușor digerabilă de carbohidrați. Iată câteva dintre beneficiile maltodextrinei: Sursă rapidă de energie:...

16/02/2023

Proteinele din zer și cazeinatul

Proteinele din Zer  Proteinele din zer sunt un amestec de proteine care sunt găsite în zer, un lichid care este rămas după coagularea laptelui în timpul procesului de fabricare a brânzei. Aceste proteine sunt considerate a fi proteine complete, deoarece conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari...

12/09/2020

L Glutamina : supliment si aminoacid benefic pentru organism

 Corpul nostru produce în mod natural glutamina și se găsește deasemenea în multe alimente. Ce este glutamina? Glutamina este un aminoacid. Aminoacizii sunt molecule care joacă multe roluri în organism. Principalul lor scop este de a servi ca blocuri de construcție pentru proteine. Proteinele sunt cruciale pentru organe dar servesc și alte funcții,...

17/06/2020

Peptidele de colagen si performanta sportiva

Facem sport pentru a menține sau îmbunătății nivelului nostru de performanță și forma fizica. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne menținem corpul în stare bună în ceea ce privește forța și masa musculară. Ar trebui să fim conștienți că un program intens de antrenament cu timpi de recuperare scurtă crește riscul de rănire. Pentru a preveni...

23/05/2020

Cazeina - o proteina importanta

Laptele conține două tipuri de proteine ​​ cazeina și zerul . Cazeina reprezinta  80% din proteina din lapte, în timp ce zerul 20%. Proteina cazeină este digerată lent, în timp ce proteina din zer este digerată rapid. Aceasta este o diferență importantă între aceste două proteine ​​lactate populare. Ca și alte proteine ​​animale, cazeina...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari