Meniu Blog
Tot ce trebuie să știți despre pierderea în greutate
16/03/2023

Care este perspectiva ta despre pierderea în greutate? Bine, aceasta este o întrebare mare și generală. Lasă-mă să clarific. Ce fel de abordare ai pentru a pierde în greutate? De exemplu, există o anumită „rețetă” pe care o cauți (cum ar fi, fă asta și nu face asta)? Sau poate vrei să slăbești cât mai repede posibil? O altă perspectivă comună este să cauți un impuls pentru a începe să slăbești. 

Pe scurt, corpul tău va încerca să te aducă înapoi de unde ai început. Dar cine vrea să slăbească aceleași kilograme în mod repetat? Nici unul dinte noi.

Acest articol va trece în revistă reguli de bază pentru pierderea durabilă în greutate.

Regula reversibilității - Vei stoca energie suplimentară (sub formă de grăsime) dacă consumi mai multe calorii decât este necesar și invers. 

Da, regula reversibilității afirmă că organismul uman va stoca excesul de energie sub formă de grăsime dacă consumi mai multe calorii decât ai nevoie și, invers, va folosi energia stocată sub formă de grăsime pentru a satisface nevoile de energie ale corpului atunci când consumi mai puține calorii decât ai nevoie. Această regulă se bazează pe principiul echilibrului energetic și este esențială în procesul de control al greutății corporale.

Practic, pentru a pierde în greutate și a arde grăsimea corporală, trebuie să consumi mai puține calorii decât arzi prin activitatea fizică și metabolism. În același timp, dacă consumi mai multe calorii decât arzi, organismul tău va stoca excesul de energie sub formă de grăsime corporală. De aceea, este important să îți menții un echilibru între consumul de calorii și nivelul de activitate fizică pentru a atinge și a menține o greutate corporală sănătoasă.

 

Scopul tău este să creezi un mediu pe termen lung în care utilizarea excesului de energie este de dorit din punct de vedere fiziologic

 

În general, scopul de a-ți menține greutatea corporală sănătoasă și de a arde grăsimea corporală trebuie să se concentreze pe crearea unui mediu fiziologic sănătos și durabil pe termen lung.

Acest lucru înseamnă că trebuie să faci alegeri alimentare sănătoase și să efectuezi activități fizice regulate și sănătoase, astfel încât corpul tău să poată utiliza excesul de energie în mod eficient și să îți menții greutatea corporală într-o gamă sănătoasă.

Este important să îți setezi obiective realiste și să eviți dietele foarte restrictive sau exercițiile fizice prea intense, care pot fi dificil de menținut pe termen lung și pot duce la fluctuații mari de greutate. În schimb, concentrează-te pe adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, care să includă o dietă variată și echilibrată și activități fizice regulate și plăcute.

Este important să îți amintești că pierderea în greutate și arderea grăsimilor nu sunt procese rapide și ușoare, ci necesită eforturi constante și angajament pe termen lung. Prin urmare, fii răbdător cu tine însuți și găsește strategii care să funcționeze cel mai bine pentru tine și pentru stilul tău de viață.

 

Regula de permanență. Atingerea și susținerea obiectivului dvs. de pierdere în greutate necesită perseverență. 

Da, regula de permanență afirmă că atingerea și susținerea unui obiectiv de pierdere în greutate necesită perseverență și angajament pe termen lung. Pierderea în greutate poate fi un proces dificil și poate dura mai mult timp decât ai anticipat, dar este important să nu renunți și să continui să lucrezi spre obiectivele tale de sănătate și fitness.

Este important să îți amintești că pierderea în greutate nu este doar un obiectiv temporar, ci trebuie să fie un stil de viață permanent și durabil. Aceasta înseamnă că trebuie să faci schimbări durabile și sustenabile în dietă și exerciții fizice și să îți menții aceste schimbări pe termen lung pentru a obține și a menține o greutate corporală sănătoasă.

Perseverența este esențială pentru a depăși obstacolele și pentru a menține obiectivele pe termen lung. Este important să fii răbdător cu tine însuți și să nu te descurajezi dacă nu vezi rezultate imediate. În schimb, concentrează-te pe obiective realiste și progresele pe termen lung, iar pe parcursul călătoriei, încurajează-te și sărbătorește fiecare etapă înainte.

În final, perseverează și fii consecvent în eforturile tale de pierdere în greutate și sănătate, și amintește-ți că aceste schimbări sunt pentru viață, nu doar pentru o perioadă scurtă de timp.

 

Care este obiectivul tău de slăbire? Nu un număr de pe cântar, ci motivul tău pentru a slăbi. Călătoria este lungă și lentă, așa că trebuie să te concentrezi pe motivul pentru care slăbești. 

 

Iata cateva sfaturi și informații utile despre procesul de pierdere în greutate și despre importanța de a-ți găsi propria motivație pentru a slăbi.

Motivația poate fi diferită pentru fiecare persoană și poate include îmbunătățirea sănătății, creșterea încrederii în sine, îmbunătățirea aspectului fizic sau îmbunătățirea performanței sportive. Este important să îți găsești propriul motiv și să îți concentrezi eforturile de slăbire în jurul acestuia.

Pe măsură ce îți stabilești obiectivele de slăbire, îți recomand să îți setezi obiective realizabile și sănătoase, care să includă o combinație de alimentație sănătoasă și exerciții fizice regulate. De asemenea, este important să fii răbdător cu tine însuți și să nu te descurajezi dacă nu vezi rezultate imediate, deoarece pierderea în greutate poate fi un proces lent și dificil.

În cele din urmă, îți recomand să îți găsești modalități de a-ți menține motivația pe termen lung, cum ar fi să lucrezi cu un prieten sau un antrenor personal, să îți setezi obiective mici pe termen scurt sau să te implici într-un sport sau activitate care îți place. Toate acestea pot ajuta să menții angajamentul și motivația pe termen lung și să obții succes în procesul de pierdere în greutate.

 Continuare aici:

Instrumente de pierdere în greutate

 

 
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo