+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Obiceiuri zilnice eficiente pentru a pune pierderea de grăsime pe pilot automat
16/03/2023

Obiceiuri zilnice eficiente pentru a pune pierderea de grăsime pe pilot automat

Respectarea unei diete stricte cu deficit de calorii și a unui regim de antrenament dur timp de 8-12 săptămâni va face ca grăsimea să se topească.

Dar este partea cu care cei mai mulți eșuează – fie renunți prea devreme, fie te îndepărtezi odată ce puterea de voință se epuizează.

Aici intervin obiceiurile zilnice - în timp ce rezultatele vor fi mai lente, ele vor fi mai sigure.

De asemenea, din moment ce obiceiurile sunt repetitive, nu numai că vei pierde grăsimea cu ușurință, ci și fără efort.

Să bei mai multă apă poate ajuta la pierderea grăsimilor

În afară de nenumăratele nevoi pe care corpul nostru le are pentru apă, iată cum să bei mai multă apă poate ajuta la pierderea grăsimilor:

  • Adesea confundăm setea de foame. Bând un pahar cu apă ori de câte ori ți-e foame, eviți să mănânci neintenționat.

Deși corpul nostru poate să își transmită semnalele de sete și de foame în mod similar, acestea sunt două senzații diferite.

Senzația de sete apare atunci când organismul nostru are nevoie de lichide pentru a menține nivelul de hidratare adecvat. Este important să ne hidratăm regulat cu apă și alte lichide sănătoase pentru a preveni deshidratarea și pentru a menține funcționarea normală a organismului.

Pe de altă parte, senzația de foame apare atunci când organismul nostru are nevoie de energie și nutrienți pentru a funcționa adecvat. Este important să ne hrănim cu alimente nutritive și sănătoase care să furnizeze organismului nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a funcționa corect.

Pentru a evita confuzia între senzația de sete și cea de foame, este important să încercăm să ne hidratăm regulat cu apă și alte lichide sănătoase și să mâncăm alimente nutritive și sănătoase în loc de alimente nesănătoase sau nealimentare. Dacă suntem nesiguri dacă senzația noastră este de sete sau de foame, putem încerca să bem apă sau alte lichide sănătoase pentru a vedea dacă aceasta satisface senzația sau dacă aceasta persistă, indicând o senzație de foame.

 
  • Deoarece apa are zero calorii și este voluminoasă, îți poate sătura o bună parte din apetit .
  • Reduce aportul total de calorii lichide - băuturile dulci sunt principalii vinovați pentru epidemia de obezitate.
  • Prin promovarea lipolizei , aportul de apă accelerează descompunerea grăsimilor în energie.

În ceea ce privește pierderea în greutate, nu este neapărat faptul că apa în sine accelerează descompunerea grăsimilor în energie, ci mai degrabă faptul că consumul de apă poate ajuta la reducerea aportului caloric și la menținerea unui echilibru caloric sănătos. Consumul de apă poate ajuta, de asemenea, la eliminarea toxinelor din organism și la menținerea hidratării musculare, ceea ce poate fi benefic pentru activitățile fizice și pentru metabolismul general.

Este important să menționăm că excesul de apă poate fi, de asemenea, nesănătos și poate duce la hiponatremie, o afecțiune care apare atunci când nivelul de sodiu din organism scade prea mult. Prin urmare, este important să ne hidratăm în mod regulat și să consumăm apă în cantități moderate, în funcție de necesitățile individuale ale organismului nostru.

  • Apa contribuie la creșterea metabolismului și ajuta organismul sa arda mai multe calorii.

Există unele dovezi care sugerează că consumul de apă rece poate crește ușor rata metabolică, deoarece organismul nostru trebuie să ardă energie suplimentară pentru a încălzi apa la temperatura corpului. De asemenea, hidratarea adecvată poate ajuta la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv, ceea ce poate contribui la creșterea metabolismului.

Cu toate acestea, este important să menționăm că efectul apei asupra metabolismului este relativ mic și că pierderea în greutate se bazează în primul rând pe crearea unui deficit caloric prin reducerea aportului caloric și / sau creșterea nivelului de activitate fizică. Prin urmare, hidratarea adecvată poate fi benefică pentru pierderea în greutate, dar nu poate fi considerată o soluție magică pentru pierderea în greutate.

Este important să consumăm suficientă apă pentru a ne menține hidratați și să ne concentrăm pe adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, care să includă o alimentație sănătoasă și echilibrată și exerciții fizice regulate, pentru a ajuta la atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase pe termen lung.

Cine ar fi crezut că acest lichid umil și ieftin, care este la doar un robinet distanță, ar fi atât de puternic in calatoria ta spre o greutate ideala?

 

Zahărul și grăsimile te fac să îți poftești mai mult 

Este adevărat că consumul excesiv de zahăr și grăsimi poate contribui la creșterea poftelor alimentare și poate duce la consumul excesiv de alimente. Atât zahărul, cât și grăsimile sunt substanțe care pot declanșa reacții în creier, care pot duce la creșterea poftelor alimentare.

Zahărul poate duce la eliberarea de dopamină, o substanță chimică din creier care provoacă senzații de plăcere și dorință. Consumul excesiv de zahăr poate duce la dependență de zahăr și la creșterea poftelor alimentare.

De asemenea, grăsimile sunt o sursă importantă de energie și pot declanșa eliberarea de substanțe chimice din creier, care pot crește pofta de mâncare și poate duce la consumul excesiv de alimente.

Prin urmare, este important să consumăm zahăr și grăsimi în cantități moderate și să ne concentrăm pe alimente nutritive și sănătoase, care să furnizeze organismului nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a funcționa corect. De asemenea, este important să avem grijă de porțiile noastre și să ne concentrăm pe menținerea unui echilibru caloric sănătos prin reducerea consumului de alimente bogate în calorii și creșterea nivelului de activitate fizică.

Dar soluția este simplă - faceți din proteine ​​nucleul fiecărei mese.

  • Proteinele au un efect termic mai mare , de 20-25%, comparativ cu  5 până la 10% in cazul metabolismului de carbohidrați și grăsimi.
  • Nu are un efect de dependență - chiar și cel mai gustos piept de pui nu te va face să-ți poftești altul.
  • Proteinele sunt incredibil de sățioase – 4 până la 5 ouă omletă (doar 390 de calorii) te umple cu mult mai mult decât o pizza de 1000 de calorii+.
  • Proteinele nu se transformă cu ușurință în grăsime , deoarece cea mai mare parte din ele intră în repararea țesuturilor și a mușchilor. Doar aminoacizii rămași sunt transformați în schelete de carbohidrați fără azot, care ar putea fi arse pentru energie.
  • Proteinele măresc metabolismul – un studiu a constatat că o creștere cu pana la 25% după o masă bogată în proteine.

De ce credeți că sportivii și culturiștii de elită care consumă o grămadă de proteine ​​rămân atât de slabi?

Privarea de somn si greutatea corporala 

Există o legătură între privarea de somn și greutatea corporală. Studiile au arătat că persoanele care nu dorm suficient au un risc mai mare de a câștiga în greutate și de a dezvolta obezitate.

Există mai multe motive pentru acest lucru. În primul rând, privarea de somn poate duce la schimbări hormonale care pot crește pofta de mâncare și pot încetini metabolismul. Când nu dormim suficient, corpul nostru produce mai mult ghrelină, un hormon care stimulează apetitul, și mai puțin leptină, un hormon care inhibă apetitul și reglează metabolismul. Acest dezechilibru hormonal poate duce la creșterea poftelor alimentare și la consumul excesiv de alimente.

În al doilea rând, privarea de somn poate duce la oboseală și lipsă de energie, ceea ce poate duce la o scădere a nivelului de activitate fizică și la o creștere a timpului petrecut într-o poziție inactivă. Aceste schimbări pot duce la creșterea în greutate și la dezvoltarea obezității.

În cele din urmă, privarea de somn poate afecta capacitatea noastră de a lua decizii alimentare sănătoase și de a ne controla pofta de mâncare. Studiile au arătat că persoanele care nu dorm suficient sunt mai predispuse să aleagă alimente bogate în calorii și sănătate precară, precum fast-food-ul și alimentele procesate.

Pentru a preveni aceste probleme și a menține o greutate corporală sănătoasă, este important să ne asigurăm că dormim suficient și să ne concentrăm pe adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, care să includă o alimentație sănătoasă și echilibrată, exerciții fizice regulate și somn adecvat și odihnitor.

Atunci cand dormi, consumi calorii si aportul caloric este zero.

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo