Meniu Blog
Instrumente de pierdere în greutate
16/03/2023

Instrumente de pierdere în greutate

Scopul tău este să schimbi alimentele pe care le consumi în mod obișnuit pentru a slăbi și a le menține. Așadar, pe măsură ce explorăm gama largă de tendințe de dietă disponibile astăzi, cea mai bună abordare pentru tine este cea pe care o poți menține la infinit .

Postul intermitent 

Postul intermitent este o metodă de a pierde în greutate și de a îmbunătăți sănătatea prin alternarea perioadelor de post cu perioade în care se consumă alimente. În general, postul intermitent presupune limitarea sau eliminarea consumului de alimente pentru o perioadă de timp, urmată de o perioadă în care se consumă alimente.

Există mai multe modalități de a practica postul intermitent, dar cele mai populare sunt:

  1. Postul timp de 16 ore pe zi (16/8): Această metodă implică limitarea perioadei de alimentație la 8 ore pe zi, urmată de o perioadă de 16 ore în care se consumă doar apă sau alte băuturi fără calorii.

  2. Postul timp de 24 de ore o dată sau de două ori pe săptămână: Această metodă implică limitarea sau eliminarea consumului de alimente timp de 24 de ore o dată sau de două ori pe săptămână.

  3. Postul alternativ: Această metodă implică alternarea zilelor de post cu zile în care se consumă alimente, în general, prin limitarea aportului caloric.

Există o mulțime de studii care sugerează că postul intermitent poate avea beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate, reducerea inflamației, îmbunătățirea sensibilității la insulină și reducerea riscului de boli cronice, precum diabetul, bolile de inimă și cancerul. Cu toate acestea, este important să îți consulți medicul înainte de a începe orice program de post intermitent, mai ales dacă ai anumite afecțiuni medicale sau iei medicamente.

De asemenea, este important să ții cont de faptul că postul intermitent nu este potrivit pentru toată lumea și nu este o soluție magică pentru pierderea în greutate sau pentru sănătatea generală. Este important să îți menții un stil de viață sănătos, care să includă o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate, indiferent de metoda de pierdere în greutate pe care o alegi.

 

Numărarea caloriilor 

Numărarea caloriilor este o metodă comună de a controla aportul de calorii și de a pierde în greutate. Acest lucru implică calcularea numărului de calorii pe care le consumi zilnic și menținerea unui deficit caloric pentru a pierde în greutate.

Pentru a începe să numeri caloriile, este important să îți cunoști necesarul zilnic de calorii, care poate varia în funcție de vârstă, sex, nivel de activitate fizică și alte factori individuali. Odată ce ai stabilit necesarul tău zilnic de calorii, poți utiliza aplicații sau site-uri web specializate pentru a calcula numărul de calorii pe care le conțin alimentele pe care le consumi și pentru a urmări aportul tău zilnic de calorii.

Este important să ții cont de faptul că nu toate caloriile sunt la fel de sănătoase. În timp ce contează numărul total de calorii pe care le consumi, este important să îți menții o alimentație echilibrată și sănătoasă, care să includă o varietate de alimente nutritive, cum ar fi proteine, carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase, fibre și vitamine și minerale esențiale.

De asemenea, este important să fii atent la porțiile de alimente pe care le consumi, deoarece porțiile mari pot conduce la un aport caloric prea mare, chiar dacă alimentele în sine sunt sănătoase. În cele din urmă, este important să ții cont de faptul că numărarea caloriilor nu este necesară pentru toată lumea și poate fi dificil de urmat pe termen lung. În loc de numărarea caloriilor, poți încerca să îți stabilești obiective de alimentație echilibrate și sănătoase și să îți concentrezi eforturile pe menținerea unui stil de viață activ și sănătos.

 

Înlocuitori de masă 

Înlocuitorii de masă sunt produse alimentare care pot fi utilizate pentru înlocuirea unei mese obișnuite și care sunt concepute să aibă un conținut scăzut de calorii, dar un conținut ridicat de nutrienți. Aceste produse pot fi o opțiune utilă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să își mențină greutatea corporală sănătoasă.

Există o varietate de înlocuitori de masă disponibili, cum ar fi shake-uri, batoane proteice, supe sau mâncăruri congelate. Aceste produse pot fi utilizate înlocuirea unei mese obișnuite, cum ar fi prânzul sau cina, și pot ajuta la controlul aportului caloric.

Cu toate acestea, este important să alegi înlocuitori de masă sănătoși și echilibrați, care să conțină nutrienți esențiali, cum ar fi proteine, carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase, fibre și vitamine și minerale esențiale. În plus, trebuie să te asiguri că înlocuitorul de masă nu conține aditivi nesănătoși, cum ar fi zahărul rafinat, conservanții sau aditivi alimentari.

Este important să îți amintești că înlocuitorii de masă nu ar trebui să înlocuiască toate mesele tale și că ar trebui să fie utilizate în cadrul unei diete echilibrate și sănătoase, care să includă o varietate de alimente nutritive și sănătoase. De asemenea, este important să consulți medicul sau un nutriționist înainte de a începe să utilizezi înlocuitori de masă, mai ales dacă ai anumite afecțiuni medicale sau iei medicamente.

 

Mâncarea atentă 

Mâncarea atentă, cunoscută și sub numele de mindful eating, este o practică de a mânca cu atenție și de a fi prezent în momentul în care consumi alimente. Această practică implică atenția acordată detaliilor alimentelor, cum ar fi aspectul, aroma și textura, precum și atenția la senzațiile fizice și emoționale care apar în timpul mesei.

Mâncarea atentă poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea digestiei, reducerea stresului și anxietății legate de alimentație, îmbunătățirea relației cu mâncarea și reducerea consumului excesiv de alimente.

Pentru a practica mâncarea atentă, îți recomandăm să îți încetinești ritmul de mâncare, să te concentrezi asupra alimentelor pe care le consumi și să acorzi atenție senzațiilor fizice și emoționale care apar în timpul mesei. De asemenea, poți încerca să elimini distragerile, cum ar fi televizorul sau telefonul mobil, și să îți creezi un mediu calm și relaxat pentru a mânca.

Este important să îți amintești că mâncarea atentă nu este o dietă sau o modalitate de a pierde în greutate, ci este o practică de a te conecta cu mâncarea și cu propriul corp în timpul meselor. Mâncarea atentă poate fi o modalitate utilă de a îți îmbunătăți relația cu mâncarea și cu corpul tău, de a te bucura de alimente și de a îți îmbunătăți sănătatea generală.

 

Pierderea în greutate este o călătorie spre schimbare și nu o destinație. 

Da, este important să ții cont de faptul că pierderea în greutate este o călătorie spre schimbare și nu o destinație. Pentru a pierde în greutate și a o menține pe termen lung, trebuie să îți faci schimbări durabile în stilul tău de viață, cum ar fi modificarea dietei și creșterea activității fizice.

Este important să ai răbdare și să îți stabilești obiective realiste de pierdere în greutate și să îți concentrezi eforturile pe menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat pe termen lung. Acest lucru poate include încorporarea unui plan de alimentație echilibrat și sănătos, care să includă o varietate de alimente nutritive și sănătoase, precum și încorporarea activității fizice regulate în rutina ta zilnică.

Este important să îți amintești că pierderea în greutate poate fi o provocare și că pot apărea și obstacole pe parcursul călătoriei tale. Este important să fii blând cu tine însuți și să îți accepți corpul așa cum este, în timp ce îți concentrezi eforturile pe atingerea obiectivelor tale de sănătate.

În cele din urmă, este important să te concentrezi pe obiectivele tale de sănătate pe termen lung, în loc să te concentrezi doar pe numărul de pe cântar. Prin crearea unui stil de viață sănătos și echilibrat, poți îmbunătăți sănătatea ta generală și poți menține o greutate sănătoasă pe termen lung.

Continuarea aici:

Caloriile - o măsură a energiei din alimente

 

 

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo