Meniu Blog
10004
8,90 RON /per bucata

Ambalare:

100 g 250 g 500 g 1 kg 2 kg 5 kg 25 kg 1000 kg (40x25kg)
GTINEAN 5949496700092 ORIGINECHINA Ambalare1 kg
10028
5,90 RON / Punga

Ambalare:

250 g 500 g 1 kg 2 kg 5 kg 25 kg 1000 kg (40x25kg)
GTINEAN 0745760601691 CuloareAlb Ambalare1 kg
Ce contează de fapt pentru sănătate, bunăstare și longevitate
16/03/2023

În mulțimile de guru ce propavaduesc auto-ajutorare, biohacking  și îmbunătățire personală, determina oamenii sa își transforme adesea întreaga viață în muncă, totul în numele de a se îmbunătăți și a trăi pentru totdeauna. 

Nu e de mirare că toată lumea este epuizată.

Dacă complexul industrial de wellness din ultimul deceniu s-a concentrat pe „îngrijire de sine” prin loțiuni, poțiuni și pastile, atunci acest deceniu se preface a fi unul care susține „optimizarea” prin inginerie neurochimică, dușuri și băi in lacuri înghețate.

Acest nou val de wellness se bazează pe complexificarea a tot ceea ce folosește jargon și termeni științifici (sau, în unele cazuri, termeni pur și simplu științifici ) pentru a descrie obiceiuri și practici care promit o versiune a iluminării fizice și uneori spirituale. Dar există o diferență între o activitate care sună super importantă și o activitate care este de fapt super importantă. Doar pentru că poți măsura ceva, nu înseamnă că acel ceva chiar contează.

Ar putea unele tehnici de wellness new-wave să funcționeze pentru anumite persoane în anumite situații? Absolut. Dar am trei preocupări principale:

  • În primul rând, pentru cei care încearcă să înțeleagă sănătatea, bunăstarea și longevitatea, conversația va fi inundată de atât de multă statică, încât va fi imposibil pentru profani să separe realitatea de ficțiune și reclama de eficacitate. Dacă totul sună fantastic, științific, autoritar și ca și cum ar fi eficient, cum pot oamenii să discerne ce funcționează de fapt? Zona este inundată de porcării.
  • În al doilea rând, multe obiceiuri și practici de wellness din noul val sunt de fapt destul de greu de susținut. Trebuie să mănânci anumiti nutrienți în anumite ore, să te trezești și să începi o rutină elaborată de dimineață și așa mai departe.
  • În al treilea rând, prin complexarea tuturor aspectelor legate de sănătate, bunăstare și longevitate, putem face mai dificilă realizarea activităților care contează cel mai mult. Complexitatea este o modalitate de a evita să te confrunți cu realitatea că ceea ce contează cu adevărat pentru majoritatea lucrurilor din viață este pur și simplu să apari și să faci treaba. Cu cât faci ceva mai complex, cu atât este mai greu să te ții de el. Complexitatea îți oferă scuze, căi de ieșire și opțiuni nesfârșite pentru a schimba lucrurile tot timpul. Complexitatea este cel mai bun prieten al procrastinării.

Ce contează de fapt pentru sănătate, bunăstare și longevitate?

Ceea ce știm că contează cu adevărat pentru sănătate, bunăstare și longevitate, pe baza unor decenii și decenii de dovezi, este de fapt destul de simplu.

Pentru fiecare dintre următoarele, țineți cont de trei principii generale. În primul rând, fă lucrul cât de bine poți. În al doilea rând, nu te speria dacă nu poți face asta. În al treilea rând, nu lăsați să nu faceți lucrul acesta pentru că a apărut ceva sau de ai o scuză pentru a uita cu totul despre lucrul respectiv. 

Mișcă-ți corpul în fiecare zi 

Mișcarea este importantă pentru menținerea unei bune sănătăți fizice și mentale. Exercițiile fizice regulate pot ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase, la îmbunătățirea flexibilității și mobilității, la reducerea riscului de boli cronice precum diabetul, bolile de inimă și cancerul și la îmbunătățirea stării de spirit și a sănătății mintale.

Pentru a beneficia de aceste avantaje, este recomandat să vă mișcați corpul în fiecare zi. Acest lucru poate include o varietate de activități fizice, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, înotul, ciclismul, dansul sau yoga.

Este important să alegeți activități care vă plac și să le integrați în programul dvs. zilnic. De exemplu, puteți începe cu plimbări scurte în fiecare zi și să vă măriți progresiv durata și intensitatea exercițiilor pe măsură ce vă dezvoltați rezistența și puterea.

În plus, încercați să găsiți modalități de a fi mai activ în timpul zilei. Acest lucru poate include urmărirea unui număr de pași zilnici, folosirea scărilor în locul ascensorului, realizarea unor exerciții de întindere în timpul pauzelor la locul de muncă sau realizarea unor activități fizice în timpul liber, cum ar fi grădinăritul sau curățenia casei.

În general, este important să găsiți modalități de a vă mișca corpul în fiecare zi și să faceți din activitatea fizică o parte integrantă a stilului dvs. de viață pentru a vă menține sănătos și în formă.

 

Evitați alimentele foarte procesate 

Evitarea alimentelor foarte procesate poate aduce multiple beneficii pentru sănătate. Alimentele procesate sunt adesea bogate în calorii, grăsimi nesănătoase, sodiu și zahăr adăugat, dar conțin puține nutrienți esențiali.

Alimentele foarte procesate, cum ar fi batoanele de ciocolată, băuturile carbogazoase, chipsurile, produsele de patiserie și mâncarea fast food, pot crește riscul de boli cronice precum diabetul, bolile de inimă și obezitatea. De asemenea, aceste alimente pot duce la creșterea în greutate, inflamații și alte probleme de sănătate.

Pentru a evita alimentele foarte procesate, puteți începe prin alegerea de alimente proaspete și integrale. Acest lucru poate include fructe și legume proaspete, carne slaba, cum ar fi pește, leguminoase și cereale integrale (orezul brun, quinoa și hrișca).

Încercați să evitați alimentele care conțin ingrediente artificiale, conservanți, arome și zahăr adăugat. În schimb, încercați să gătiți acasă cu ingrediente proaspete și să folosiți condimente naturale pentru a îmbunătăți gustul mâncării.

În general, evitarea alimentelor foarte procesate și alegerea de alimente sănătoase, integrale poate ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate și la reducerea riscului de boli cronice.

 

Dormi noaptea 

Somnul este important pentru sănătatea noastră fizică și mentală. În timpul somnului, corpul nostru se regenerează și își repară celulele, sistemul imunitar se întărește și creierul procesează informațiile și se pregătește pentru ziua următoare.

În plus, somnul adecvat poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase. Studiile arată că persoanele care dorm suficient sunt mai puțin susceptibile de a lua în greutate și au un risc redus de obezitate.

Pentru a asigura un somn odihnitor, este recomandat să dormiți între 7 și 9 ore în fiecare noapte. Încercați să creați un mediu de dormit confortabil și liniștit, cu o temperatură moderată și o lumină slabă. De asemenea, încercați să evitați utilizarea dispozitivelor electronice sau a televizorului înainte de culcare, deoarece acestea pot afecta somnul.

În plus, încercați să mențineți un program regulat de somn și să evitați consumul de cafeină și alcool înainte de culcare. De asemenea, încercați să evitați consumul excesiv de alimente sau lichide înainte de culcare, deoarece acestea pot afecta somnul.

În general, dormitul suficient este important pentru sănătatea noastră generală și poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase. Dacă aveți dificultăți în a dormi suficient sau dacă suferiți de tulburări de somn, consultați medicul pentru sfaturi și tratament adecvat.

 

Limitați sau reduceți alcoolul 

Limitarea sau reducerea consumului de alcool poate aduce multiple beneficii pentru sănătate și poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase. Consumul excesiv de alcool poate duce la creșterea în greutate, inflamații și boli cronice precum bolile de inimă și diabetul.

Pentru a limita sau reduce consumul de alcool, puteți începe prin a reduce cantitatea pe care o beți și a limita frecvența consumului. De asemenea, puteți încerca să înlocuiți băuturile alcoolice cu alternative sănătoase, cum ar fi apă minerală, ceai sau băuturi fără alcool.

De asemenea, este important să înțelegeți cât de mult alcool poate avea un efect asupra sănătății dvs. și să urmăriți cantitatea pe care o consumați. Recomandările privind consumul de alcool variază în funcție de sexul și greutatea corporală, dar în general se recomandă limitarea consumului la maximum 2 băuturi pe zi pentru bărbați și 1 băutură pe zi pentru femei.

În general, limitarea sau reducerea consumului de alcool poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase și la reducerea riscului de boli cronice. Dacă aveți dificultăți în a limita consumul de alcool sau dacă sunteți preocupat de efectele sale asupra sănătății, consultați medicul sau un specialist în dependența de alcool pentru ajutor și sfaturi suplimentare.

 

Construiește o comunitate de prieteni 

Construirea unei comunități de prieteni poate aduce multiple beneficii pentru sănătatea noastră mentală și fizică. A avea prieteni și a fi înconjurat de oameni pozitivi poate contribui la reducerea stresului, îmbunătățirea stimei de sine și creșterea motivării pentru a menține un stil de viață sănătos.

Pentru a construi o comunitate de prieteni, puteți începe prin a vă implica în activități care vă plac și care vă permit să întâlniți oameni noi. Acest lucru poate include înscrierea într-un club de sport sau într-un grup de hobby-uri, participarea la evenimente comunitare sau voluntariatul pentru cauzele care vă pasionează.

De asemenea, este important să fiți deschis și comunicativ cu cei din jur și să încercați să creați conexiuni autentice cu oamenii pe care îi întâlniți. Încercați să fiți un bun ascultător și să oferiți sprijin și încurajare celor din jur. În timp, aceste conexiuni pot crește în prietenii puternice și durabile.

În general, construirea unei comunități de prieteni poate ajuta la îmbunătățirea sănătății noastre mentale și fizice și poate contribui la menținerea unui stil de viață sănătos. Încercați să fiți deschis și să vă implicați în activități care vă aduc bucurie și vă permit să întâlniți oameni noi, iar prietenii vor veni în mod natural.

 

Fara tutun sau nicotina 

Renunțarea la tutun sau nicotină poate aduce multiple beneficii pentru sănătatea noastră. Fumatul și utilizarea altor produse de nicotină pot duce la creșterea riscului de boli cronice precum bolile de inimă, cancerul și bolile respiratorii, precum și la creșterea riscului de deces prematur.

Pentru a renunța la tutun sau nicotină, puteți începe prin a identifica motivul pentru care doriți să renunțați și să vă stabiliți un plan de acțiune. Acest plan poate include utilizarea unor terapii de înlocuire a nicotinei, cum ar fi plasturii sau guma de mestecat, sau a unor terapii comportamentale precum consilierea sau terapia de grup.

De asemenea, este important să găsiți metode alternative de a face față stresului și anxietății, care pot fi declanșatori pentru fumat sau utilizarea altor produse de nicotină. Aceste metode pot include exercițiile de respirație, meditația sau yoga, sau activități care vă aduc bucurie și reduc stresul, cum ar fi lectura, pictura sau plimbările în natură.

În general, renunțarea la tutun sau nicotină poate aduce multiple beneficii pentru sănătatea noastră și poate contribui la menținerea unui stil de viață sănătos. Dacă aveți dificultăți în a renunța sau dacă sunteți preocupat de efectele asupra sănătății, consultați medicul sau un specialist în dependența de nicotină pentru ajutor și sfaturi suplimentare.

 

Rămâneți implicat intelectual 

Rămânerea implicat intelectual poate aduce multiple beneficii pentru sănătatea noastră mintală și poate contribui la menținerea unei vieți pline de satisfacții și de scop. Implicarea intelectuală poate lua mai multe forme, cum ar fi cititul, învățarea de lucruri noi, rezolvarea de probleme sau participarea la dezbateri și discuții.

Pentru a rămâne implicat intelectual, puteți începe prin a căuta surse de informație interesante și relevante pentru interesele și pasiunile dvs. Aceste surse pot include cărți, articole, podcast-uri sau alte materiale online. De asemenea, puteți participa la cursuri sau workshop-uri care vă permit să învățați lucruri noi și să vă dezvoltați abilitățile.

Este important să găsiți timp pentru a vă dedica pasiunilor și intereselor dvs. și să le integrați în programul dvs. zilnic. De asemenea, puteți încerca să participați la discuții și dezbateri cu oameni din diferite medii și cu diferite perspectve, ceea ce poate ajuta la extinderea orizontului dvs. intelectual.

În general, implicarea intelectuală poate aduce multiple beneficii pentru sănătatea noastră mintală și poate contribui la menținerea unui stil de viață sănătos. Încercați să dedicați timp pentru a învăța lucruri noi și a explora interesele dvs., și veți găsi că aceste activități pot aduce bucurie și satisfacție în viața dvs.

 

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo