Meniu Blog
Mirosuri care atrag sau resping peștii
18/03/2023

În majoritatea filmelor cu tematică rechinului, un precursor al unui atac de rechin începe de obicei cu câteva picături de sânge în apa mării. Rechinii miros chiar și o nuanță de sânge într-o piscină mare sau în ocean. În general, rechinii și peștii se bazează în mare măsură pe simțul lor olfactiv pentru a localiza hrana sau prada. Simțul mirosului unui pește este de 1.000 de ori mai puternic decât al oamenilor. Sistemele lor olfactive sunt foarte dezvoltate. Mirosurile sunt transmise peștilor de apa din jur.

Cu toate acestea, nu totul miroase atrăgător pentru un pește. Unele mirosuri atrag peștii, în timp ce altele îi resping. 

Să ne uităm la câteva mirosuri care atrag peștii și îi resping și cum afectează aceste mirosuri succesul următoarei excursii de pescuit a fiecărui pescar. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Orice miroase a Pește

Peștii vor fi cu siguranță atrași de parfumul de pește, ceea ce are mult sens. Peștii călătoresc în grupuri, așa că se apropie în mod natural împreună. Aplicarea aromelor de ulei de pește sau de pește proaspăt pe bărci, momeli și linii îi atrag să muște și să producă o cantitate considerabilă de captură. 

Aroma de vanilie

Aroma de vanilie este adesea utilizată în momelile pentru pește pentru a atrage anumite specii de pești, cum ar fi crapul sau carasul. Aromele mixte, care conțin mai multe arome artificiale, pot fi utilizate pentru a atrage o larga varietate de specii de pești.


Aroma de căpșuni

Aroma de căpșuni poate fi utilizată pentru a atrage pești care se hrănesc cu insecte, cum ar fi bibanul sau somnul.


Brânză

De obicei folosim brânză și alte produse lactate pentru sandvișuri și pentru gătit. Așa că a fost o surpriză să aflu că peștii sunt atrași de parfumul brânzei. Brânza este o nalucă de pescuit foarte eficientă pentru crap, somn și alte specii de pești. Pescarii au folosit brânza ca momeală și au prins constant pește. Momeala vie este totuși recomandată, deși momeala cu brânză este o alternativă convenabilă și una care va atrage peștii la liniile tale. Orice derivat din lapte poate fi adaugat in compozitia momelior (cazeinat, zer pudra, WPC etc)

Usturoiul

Mirosul de usturoi este un alt mod eficient de a atrage peștii. Mirosul puternic al usturoiului atrage peștii la momeala ta, făcându-i să muște și să se țină de ea. Mirosul puternic al usturoiului camuflează orice alt parfum prezent pe mulinetă sau momeală, ducând la multe conexiuni garantate.

Alcool

Un alt material care atrage în mod surprinzător peștii este alcoolul. Berea acționează ca un neutralizator pentru alte mirosuri și ajută la atragerea peștilor, deoarece aceștia nu vor mirosi substanțele care îi resping. O modalitate bună de a folosi acest lucru este atunci când aveți spray împotriva insectelor peste tot echipamentul. Turnați berea pe echipamentul dvs. de pescuit și mirosul a dispărut.

Mirosuri care resping peștii

Uleiuri naturale umane

Uleiurile naturale ale corpului nostru sunt arome care resping peștii. Uleiurile naturale care sunt create în pielea noastră sunt respingătoare pentru pești. Deoarece peștilor nu le place mirosul uman, cel mai bine este să folosiți alternative pentru a vă masca parfumul natural, astfel încât să nu înoate atunci când vă detectează prezența.

Cremă de protecție solară și spray pentru insecte

Spray-ul împotriva insectelor și cremele de protecție solară sunt deranjante pentru peștilor. Dacă ați gustat spray-ul pentru insecte sau ați primit accidental în gură, veți înțelege de ce peștilor nu le place. Are un gust neplăcut și o senzație de arsură în gură deoarece este o substanță chimică care respinge insectele. Trebuie să nu uitați să vă spălați pe mâini după ce ați aplicat spray împotriva insectelor sau după ce vă ștergeți cremă de protecție solară pentru a vă proteja pielea înainte de a vă atinge echipamentul , inclusiv momeala.

Săpunuri parfumate

Peștii sunt respinși de săpunurile parfumate și parfumate, oricât ar fi de mirositori. Evitați să le folosiți atunci când vă aflați într-o excursie de pescuit și folosiți în schimb săpunuri fără parfum sau săpunuri care îndepărtează pielea de orice miros sau miros dacă doriți să prindeți o mulțime de pește.

Fumul de trabuc, tigara

Fumatul și nicotina vor respinge cu siguranță peștii. 

 Produse petroliere

Produsele petroliere utilizate pe bărci, cum ar fi uleiurile de motor, benzina fără plumb, motorina, unsoarea , uleiurile de mulinet și derivații acestora, sunt repellente absolute pentru pești. Asigurați-vă că vă spălați bine mâinile după ce ați atins aceste substanțe chimice și înainte de a vă instala momelile.

Rezumând totul

Peștii sunt atrași și respinși de anumite mirosuri. Cu toate acestea, este important să rețineți și alți factori și condiții de luat în considerare pentru a avea o captură de succes. Factori precum momeala adecvată și prezentarea acesteia, condițiile meteorologice, anotimpurile și tehnicile de pescuit joacă un rol esențial în pescuit. 

Peștii își folosesc simțurile atunci când caută hrană sau își prind prada. Peștii au un simț al mirosului crescut, așa că nalucile ar trebui să arate, să se simtă și să sune bine, dar ar trebui să miroase bine, astfel încât să nu respingă peștele ales de dvs. Evitarea mirosurilor care resping peștii poate aduce fiecărui pescar un succes mai bun cu captura.

Mirosurile pot fi banale pentru unii pescari, dar pot fi salvatoare pentru alții. Nalucile parfumate sunt utile mai ales atunci când mușcătura este lentă, ca atunci când pescuiți pe vreme rece. În zilele în care peștii sunt abundenți și mușcă fiecare linie aruncată, momelile parfumate sunt irelevante. Cu toate acestea, în zilele în care pescuitul este letargic, iar peștii rar iau momeala, folosirea aromelor care atrag și cunoasterea celor resping peștii poate fi utilă și vă poate oferi avantajul de care aveți nevoie. 

  

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo