Meniu Blog
Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Singapore. Vis Implinit.
18/03/2023

Gradina botanica din Singapore

 
 
 

Gradina Botanică din Singapore este o grădină botanică istorică, situată în centrul orașului Singapore, și este una dintre cele mai vechi grădini botanice din lume. Aceasta a fost fondată în anul 1859 și a fost desemnată ca sit UNESCO din anul 2015.

Grădina Botanică este o destinație turistică populară pentru cei interesați de plante, grădinărit și natură. Acesta găzduiește o varietate de plante tropicale, inclusiv flori rare și exotice, precum și grădini tematice, precum grădina de plante medicinale, grădina de bambus și grădina de iazuri.

Una dintre cele mai populare atracții din Grădina Botanică este Orhideea Națională din Singapore, care găzduiește mai mult de 1.000 de specii de orhidee, inclusiv celebra orhidee Vanda Miss Joaquim, considerată floarea națională a Singapore-ului.

De asemenea, Grădina Botanică oferă și o varietate de activități și evenimente culturale, inclusiv concerte în aer liber, proiecții de filme și tururi ghidate.

Intrarea în Grădina Botanică este gratuită, cu excepția unor atracții și grădini tematice care pot avea o taxă de intrare. Este important de menționat că grădina poate fi foarte aglomerată în timpul weekend-urilor sau în timpul sărbătorilor și că este recomandat să vă rezervați în avans pentru anumite evenimente sau tururi.

 

Merlion Park 

 

Merlion Park este un parc turistic situat în centrul orașului Singapore, la marginea mării. Acesta este cunoscut pentru statuia Merlion, un simbol iconic al Singapore-ului.

Statuia Merlion este o sculptură de 8,6 metri înălțime, cu capul unui leu și coada unui pește, care a fost concepută în 1964 și a devenit unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Singapore-ului. Statuia simbolizează legenda fondării orașului Singapore, conform căreia un prinț malaezian ar fi văzut un leu pe insula pe care a fondat apoi orașul.

Pe lângă statuia Merlion, parcursul oferă și o vedere panoramică asupra zonei portuare a Singapore-ului, inclusiv asupra celebrei clădiri Marina Bay Sands și a centrului istoric al orașului.

Merlion Park este un loc popular pentru fotografii și tururi turistice și este accesibil prin intermediul transportului public. Este important de menționat că zona poate fi foarte aglomerată, în special în timpul sezonului turistic, și că unele zone din parc sunt interzise pentru accesul publicului, precum zona portuară și zona militara.

 

Little India

 
 
 

Little India este un cartier istoric situat în centrul orașului Singapore, cunoscut pentru cultura și tradițiile indiene și pentru arhitectura sa distinctivă. Acesta este o destinație turistică populară pentru cei interesați de istorie și cultură, dar și pentru cei care doresc să cumpere suveniruri sau să încerce mâncăruri locale.

Cartierul Little India este cunoscut pentru templul hindus Sri Veeramakaliamman, care este unul dintre cele mai cunoscute și mai vechi temple hinduse din Singapore. De asemenea, Little India găzduiește și Tekka Centre, un centru de alimente și cumpărături care oferă o gamă largă de produse alimentare indiene, precum și o varietate de magazine care vând bijuterii, țesături și alte produse indiene.

Cartierul este, de asemenea, cunoscut pentru arhitectura sa distinctivă, care include case și clădiri de patrimoniu construite în stilul arhitectural al Indiei și al altor țări asiatice. Tururile ghidate sunt disponibile pentru a explora istoria și cultura cartierului.

În timpul sărbătorii hinduse Thaipusam, care are loc în fiecare an în luna ianuarie sau februarie, Little India devine un loc de pelerinaj pentru comunitatea hindusă din Singapore și pentru turiști din întreaga lume.

Este important de menționat că Little India poate fi foarte aglomerat în timpul sărbătorilor și că precauțiile sunt necesare pentru siguranța turistilor în zonă, în special în timpul nopții.

 

Fort Canning

 
 
 

Fort Canning este o fortăreață istorică situată în centrul orașului Singapore, pe o colină înconjurată de vegetație tropicală. Această fortăreață a fost construită în secolul al XIX-lea și a jucat un rol important în istoria Singapore-ului.

Fort Canning este cunoscut pentru atracțiile sale turistice și istorice, inclusiv o serie de ruine istorice, precum și grădini și parcuri. Printre cele mai cunoscute atracții se numără ruinele fostei clădiri a guvernatorului, care a fost demolată în anii 1920, dar a rămas o atracție turistică populară datorită istoriei sale, și Poarta Fortului Canning, care a fost construită în 1843 și este cea mai veche poartă din Singapore.

Fort Canning este, de asemenea, cunoscut pentru frumusețea sa naturală, cu grădini pline de flori și copaci, precum și cu trasee de drumeții care oferă o priveliște panoramică asupra orașului Singapore.

Pe lângă tururi turistice și drumeții, Fort Canning găzduiește, de asemenea, o serie de evenimente culturale, inclusiv spectacole de muzică și teatru în aer liber, precum și festivaluri și expoziții.

Intrarea în Fort Canning este gratuită, iar orele de funcționare variază în funcție de evenimente și activități. Este important de menționat că Fort Canning este o destinație turistică populară și că poate fi foarte aglomerată în timpul sezonului turistic, în special în timpul weekend-urilor.

 

Gradina Zoologica - Night Safari

 
 
 

Grădina Zoologică Night Safari este o atracție turistică populară din Singapore, situată în nordul orașului. Aceasta este una dintre cele mai mari grădini zoologice nocturne din lume și găzduiește o gamă largă de animale și specii de plante.

Grădina Zoologică Night Safari oferă o experiență unică și interactivă pentru vizitatori, permițându-le să observe animalele în timpul nopții, când acestea sunt cel mai active. Tururile se fac cu ajutorul unor vehicule deschise care circulă prin pădurile și zonele de savană din grădină, permițându-le vizitatorilor să observe animalele în habitatul lor natural.

Printre animalele care pot fi observate în cadrul Night Safari se numără tigrii, leoparzii, elefanții, rinocerii, cangurii, zebrele și multe altele. În plus, Night Safari oferă, de asemenea, un spectacol de dans al focului, care este un eveniment popular în rândul vizitatorilor.

Grădina Zoologică Night Safari este deschisă de la ora 19:30 până la miezul nopții, iar prețurile de intrare variază în funcție de vârstă și de tipul de bilete achiziționate. Este important de menționat că grădina poate fi foarte aglomerată în timpul sezonului turistic și că este recomandat să vă rezervați în avans pentru a evita timpul de așteptare prelungit.

 

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo