+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Copii si Alăptarea
25/02/2023

Nutritie - Copii Alăptarea 

Alăptarea este cea mai bună formă de nutriție pentru sugari, deoarece laptele matern conține toți nutrienții esențiali de care copilul are nevoie în primele luni de viață. Iată câteva informații utile despre alăptare și nutriția copiilor:

  1. Durata recomandată a alăptării: Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă timp de 6 luni, adică fără alte alimente sau lichide, și continuarea alăptării împreună cu alimente solide până la vârsta de 2 ani sau mai mult.

  2. Alimente complementare: După vârsta de 6 luni, sugarii ar trebui să primească alimente complementare sănătoase, cum ar fi legume, fructe, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, în plus față de laptele matern sau formula.

  3. Evitați alimentele nesănătoase: Este important să evitați alimentele procesate, alimentele bogate în zahăr și grăsimi saturate și alte alimente nesănătoase care pot afecta dezvoltarea sănătoasă a copilului.

  4. Asigurați-vă că copilul primește suficiente nutrienți: Este important ca sugarii să primească suficienți nutrienți esențiali pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea lor. Acești nutrienți includ proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale, precum fierul, calciul și vitamina D.

  5. Evitați alimentele care pot provoca alergii: Unele alimente, cum ar fi ouăle, alunele, peștele și produsele lactate, pot provoca alergii la unii copii. Este important să evitați alimentele care pot provoca alergii până la vârsta de 1 an și să introduceți aceste alimente treptat în dieta copilului, sub supravegherea medicului pediatru.

  6. Respectați semnalele de sățietate ale copilului: Este important să nu forțați copilul să mănânce atunci când nu dorește, ci să respectați semnalele sale de sățietate și să îl hrăniți atunci când este foame.

  7. Consultați medicul pediatru: Este important să consultați medicul pediatru pentru a vă asigura că copilul primește toți nutrienții esențiali și că se dezvoltă într-un mod sănătos.

În general, o alimentație sănătoasă și echilibrată este importantă pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea copiilor și pentru a promova sănătatea pe termen lung. Alăptarea și alimentele complementare sănătoase pot juca un rol important în acest sens.

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari