+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Alergeni
25/02/2023

Alergeni 

Alergenii sunt substanțe care pot provoca o reacție alergică la unele persoane. Aceste reacții alergice pot varia de la simptome ușoare, cum ar fi mâncărimea și congestia nazală, la simptome severe, cum ar fi dificultăți respiratorii și șoc anafilactic. Alergenii pot fi prezenți în alimente, mediu sau substanțe chimice.

Iată câțiva alergeni comuni și alimente care îi conțin:

  1. Gluten: Glutenul este o proteină găsită în grâu, orz și secară. Persoanele cu intoleranță la gluten sau boala celiacă trebuie să evite alimentele care conțin gluten, cum ar fi pâinea, pastele, biscuiții și prăjiturile făcute cu făină de grâu.

  2. Lapte: Laptele și produsele lactate pot provoca o reacție alergică la unele persoane. Persoanele cu intoleranță la lactoză sau alergie la lapte trebuie să evite produsele lactate, cum ar fi laptele, brânza, iaurtul și untul.

  3. Ouă: Ouăle pot fi o sursă de alergeni pentru unele persoane. Persoanele cu alergie la ouă trebuie să evite alimentele care conțin ouă, cum ar fi prăjiturile și produsele de patiserie.

  4. Alune: Alunele, cum ar fi arahidele, migdalele și nucile de caju, pot provoca o reacție alergică la unele persoane. Persoanele cu alergie la alune trebuie să evite alimentele care conțin alune, cum ar fi untul de arahide, snack-urile cu alune și ciocolata cu alune.

  5. Pește și fructe de mare: Peștele și fructele de mare pot provoca o reacție alergică la unele persoane. Persoanele cu alergie la pește și fructe de mare trebuie să evite alimentele care conțin aceste ingrediente, cum ar fi sushi și fructe de mare.

Este important să citiți cu atenție etichetele alimentelor și să întrebați în caz de incertitudine cu privire la prezența alergenilor într-un anumit aliment. De asemenea, este important să se ia măsuri de precauție în cazul persoanelor care suferă de alergii, cum ar fi evitarea alimentelor care conțin alergeni și purtarea unui medicament antialergic, precum epinefrina, în cazul în care apare o reacție alergică severă.

 

 

04/02/2023

Alegerile alimentare in diabet

     Diabetul este o boala serioasa care nu poate fi tratata acasa. Este necesar un plan complex de tratament stabilita de o echipa care pe langa medicul dumneavoastra trebuie sa includa si un medic endocrinolog, un nutritionist si un medic oftalmolog. Pe langa medicatia prescrisa de doctorii specialisti este nevoie de exercitii fizice si dieta. O...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari