+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Păstrarea Alimentelor în Frigider
03/10/2023

PASTRAREA ALIMENTELOR ÎN FRIGIDER

Risipa Alimentară - O Problemă Pregnantă

 • Risipa alimentară reprezintă o problemă urgentă în societatea noastră modernă. Această problemă afectează atât producția și procesarea alimentelor, cât și consumul nostru de zi cu zi. Fiecare dintre noi contribuie la acest fenomen, iar un punct crucial este gestionarea corectă a alimentelor, începând cu modul în care le păstrăm în frigider.

 • Organizarea Este Cheia:

  • O primă regulă importantă este organizarea frigiderului. Etichetează și datează alimentele pentru a ști când trebuie consumate sau aruncate. Alege un raft special pentru produsele care trebuie să fie consumate mai rapid, precum lactatele și carnea.

 • Temperatura Corespunzătoare:

  • Asigură-te că temperatura din frigider este setată corect, în jurul valorii de 4°C (40°F). Aceasta previne dezvoltarea bacteriilor și prelungește viața alimentelor.

 • Sigilarea Corectă:

  • Utilizează recipiente ermetice sau folie de plastic pentru a sigila alimentele deschise, cum ar fi legumele sau brânza. Aceasta reduce expunerea la aer și menține prospețimea.

 • Evită Suprapopularea:

  • Nu supraaglomera frigiderul, deoarece aerul rece nu poate circula eficient în jurul alimentelor. O supraaglomerare poate duce la creșterea temperaturii interne a frigiderului.

 • Depozitarea Corectă a Produselor:

  • Carnea crudă trebuie pusă într-un recipient separat pentru a preveni contaminarea altor alimente. Legumele și fructele trebuie păstrate separat, deoarece emanații naturali pot accelera deteriorarea lor.

 • Monitorizarea Data de Valabilitate:

  • Verifică regulat data de valabilitate a alimentelor și folosește cele cu termenul cel mai scurt mai întâi. Acest lucru minimizează risipa.

Iată o listă cu câteva recomandări generale în funcție de tipul de aliment:

 1. Carnea crudă: Carnea crudă, cum ar fi puiul sau carnea de vită, ar trebui păstrată în frigider pentru o perioadă de 1 până la 3 zile în zona cu temperatură mai joasă, adică în partea de jos a frigiderului.

 2. Peștele crud: Peștele crud ar trebui consumat cât mai repede posibil, dar se poate păstra în frigider timp de 1-2 zile. Pentru o prospetime mai îndelungată, poți congela peștele.

 3. Legume și fructe: Majoritatea legumelor și fructelor proaspete pot fi păstrate în frigider pentru o perioadă mai lungă de timp. Cu toate acestea, există variații. De exemplu, fructele delicate, cum ar fi căpșunile, trebuie consumate în câteva zile, în timp ce morcovii sau varza pot rezista mai mult.

 4. Produse lactate: Laptele proaspăt poate fi păstrat în frigider timp de aproximativ o săptămână sau chiar mai mult, în funcție de data de expirare. Brânza proaspătă trebuie consumată în câteva zile, în timp ce brânza maturată poate fi păstrată mai mult timp.

 5. Ouăle: Ouăle pot fi păstrate în frigider timp de aproximativ 3-5 săptămâni. Poți verifica data de expirare de pe cutie pentru a fi sigur.

 6. Alimente gătite: Alimentele gătite pot fi păstrate în frigider timp de 3-4 zile. Este important să le sigilezi bine în recipiente ermetice pentru a preveni uscarea sau contaminarea.

 7. Sosuri și condimente: Sosurile și condimentele pot rezista mult timp în frigider, de obicei, luni sau chiar ani. Verifică eticheta pentru recomandările specifice.

 8. Resturi de mâncare: Resturile de mâncare pot fi păstrate în frigider timp de 3-4 zile. Asigură-te să le depozitezi în recipiente ermetice.

 9. Produse închise în cutii sau borcane: De obicei, produsele închise în cutii sau borcane, cum ar fi iaurtul sau gemul, pot fi păstrate în frigider în funcție de data de expirare menționată pe ambalaj.

(AM)

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo