Comenzile sunt preluate si procesate imediat. Nu exista intarzieri in livrarea produselor.

 

+40-72-2155050 Luni-Vineri intre 10-16

Totul Despre Usturoiul Deshidratat

26/02/2020

 

    Usturoiul, cunoscut pentru o aromă inconfundabil de puternica și marginal picantă, este cultivat de mii de ani pentru proprietăți terapeutice și profilactice.

Condiment utilizat pe scară largă în gastronomie, usturoiul este folosit ca atare in stare proaspata dar si sub forma deshidratata ca fulgi, granule sau pudra de usturoi. Usturoiul crud proaspăt recoltat, trece printr-o mulțime de procese în ciclul de deshidratare, dar in final își păstrează gustul și nutrienții

 

     1. Tipuri de usturoi deshidratat

     2. Cum se produc fulgii de usturoi?

     3. Cum se prepară pudra de usturoi?

     4. Avantajele utilizarii usturoiului deshidratat

     5. Cum poti folosi fulgii sau pudra de usturoi?


 1. Tipuri de usturoi deshidratat

 Usturoiul deshidratat poate fi împărțit în câteva categorii: 

  • Felii de usturoi deshidratat - sunt obținute prin tăierea cățeilor de usturoi  în felii și îndepărtarea bucăților rupte mai mici de 4 mm prin cernere, urmate de deshidratare
  • Fulgi sau bucăți de usturoi deshidratate - acestea sunt produsele care trec printr-o sită cu dimensiuni de la 1,25 mm la 4 mm în funcție de caz. Particulele nu au o formă definită.
  • Granule de usturoi deshidratat-  produs care trece printr-o sită cu dimensiunea  sub 1,25 mm. Usturoi granulat, din punct de vedere ethnic are dimensiunea exactă este 40-60mesh în standardul UE și 40-80mesh în standardul american.
  • Usturoi praf - este un produs omogen, pudra, din care 95% trece printr-o sită cu dimensiunea  sub 0,25 mm. 

 

  2. Cum se produc fulgii de usturoi ? 

  După ce bulbii de usturoi brut sunt trecuti printr-o examinare strictă, rădăcinile lor inferioare sunt tăiate și coaja îndepărtată, întreaga “capatana” a fost separata în “catei” fiind eliminate impuritățile, apoi restul se clătesc în apa , urmand a fi feliati / taiati în fulgi.

Fulgii de usturoi vor fi scufundați din nou în apă pentru o a doua curățare, apoi sunt așezați la scurs și uscat la o anumită temperatură și timp bine stabilit. Astfel se produc fulgii de usturoi.

 Utilizarea fulgilor de usturoi în gastronomie are ca rezultat o aromă de usturoi mult mai puternică decat aroma usturoiului proaspăt și îmbunătățește gustul general al alimentelor. Aroma fulgilor de usturoi este unica în comparație cu usturoiul proaspat. 

 

  3. Cum se prepară pudra de usturoi

 Pudra de usturoi este bine cunoscuta în amestecurile de condimente și utilizat pe scară largă în bucătăriile lumii. Vrei să știi cum se prepară pudra de usturoi?

  1. Uscați usturoiul

Puteți utiliza cuptorul sau un deshidrator pentru a vă usca usturoiul. Folosind un deshidrator, setați temperatura la 125 de grade. Lasati usturoiul în jur de 10 ore să se usuce după îndepărtarea de la deshidrator verificați dacă bucățile de usturoi sunt fragile la atingere. Dacă da, sunt uscate. Puteti trece la pasul următor.

  1. Se macină usturoiul

Există atât de multe aparate pe care le puteți folosi pentru a macina usturoiul. Folosind un blender măcinăm usturoiul într-o pulbere fină. Adună și îndeparteaza bucăți mari. Pentru pulbere mai fina macinati usturoiul pentru o perioadă îndelungată. Asteptati 15 minute pentru a simti aromele.

  1. Amestecuri cu praful de usturoi

Amestecați praful de usturoi cu sare de himalaya si cu alte pulberi, cum ar fi pudra de chili sau fulgii de ardei, pentru a face un condiment interesant. Condimentul amestecat poate fi pe toate tipurile de mâncare. Puteti depozita pulberea de usturoi într-un recipient etanș și uscat.

 usturoi pudra

  4. Avantajele utilizarii usturoiului deshidratat

    Usturoiul uscat, ca si durata de pastrare este mult mai profitabil în comparație cu cel proaspat care cu timpul începe să încolțească.

Forma deshidratata de usturoi este importanta si din punct de vedere terapeutic. Prin impactul său antibacterian, usturoiul deshidratat scade problemele stomacale ; cu toate acestea, într-o formă mai diminuată.

    Usturoiul uscat este util in gastronomie și nu are nevoie de decojire și tocare. Folosind usturoi deshidratat vem nevoie de o cantiate mult mai mica, o lingura de usturoi deshidratat echivalează cu 6 catei cruzi. De-a lungul timpului, poate constitui un mod de reducere a timpului alocat gatitului si o economie.

     Un alt avantaj semnificativ al utilizării usturoiului deshidratat este faptul că este mai puțin înclinat să ardă în timpul gătitului. Puteți să-l gatiti în mod usor în ulei sau margarină pentru o perioadă scurtă, până când se va inmuia pentru ca in mod sigur nu va arde imediat.

    Praful de usturoi deshidratat este aromat puternic și ușor de depozitat într-un recipient închis etanș. Într-o rețetă care necesită 1 cățel de usturoi proaspăt se va utilizata o cantitate mai mică de praf de usturoi sau granule. Și în ceea ce privește aroma, nu există nicio diferență între cele două.  

    De obicei este sigur să presupunem că opțiunea care necesită mai putin efort va fi opțiunea mai bună. Acestea fiind spuse, există momente în care puteți alege sa economisiti timp, obținând totuși un rezultat final de care să vă mândriți. Acesta este exact cazul când vine vorba de adăugarea usturoiului in mâncare. Usturoiul proaspăt necesită curățare și tocare. În cazul pudrei de usturoi, tot ce trebuie să faceți este să deschideți dulapul cu mirodenii și să presarati  pudra de usturoi peste mâncare. Pana la urma, usturoiul praf este o versiune măcinată și uscată a bulbului de usturoi proaspăt. Daca vorbim despre usturoiul granulat, ne referim la  același lucru. Este măcinat doar un pic mai grosier.

    Un avantaj uriaș al utilizării acestui usturoi fata de cel proaspăt e că este mai puțin predispus la ardere. Dacă încercați să-l saltați direct în ulei sau unt ca omologul său proaspăt, atunci da, va arde. Dar, dacă coaceți sau fierbeți ceva și doriți să încorporați o aromă de usturoi, cel mai bun pariu este să alegeți praful de usturoi.

    Pentru supe, tocanite, mâncăruri sau sosuri în care usturoiul este doar o componentă aromatica minoră, mai degrabă decât un ingredient de baza, intaietate are praful de usturoi.

 

  5. Cum poti folosi fulgii sau pudra de usturoi?

    Daca vrem ca aroma sa fie uniform raspandita in intregul preparat pulberea de usturoi este cea mai bună varianta de utilizare a usturoiului.

    Fulgii uscați sunt mai mari decât granulele de usturoi, iar amestecarea nu se face cu aceeasi ușurință. Aceasta forma de usturoi se utilizeaza in multe feluri de preparate : pizza, burger, produse din carne, cartofi prajiti, supa crema de ciuperci si altele. Ai făcut vreodată supa crema de la zero? Pregătiți supa de ciuperci ca de obicei, apoi amestecați-o ușor cu praf de usturoi uscat. Aroma si gustul vi se vor parea nemaiintalnite.

    Usturoiul felii se potrivesc bine cu carnea de vită rumenita. Pune o bucată de carne tocata, condimentata, intr-o tigaie incinsa, apoi presară usturoi felii de usturoi. Întoarceți după ce este gătita pe jumătate și presărați pudra de usturoi. Când este complet pregătit, serviți cu un chipsuri de cartofi sau legume facute la abur. 

 

 

Pinterest
Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate