+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Călătorie gustativă prin țara cangurilor: Descoperă deliciile bucătăriei tradiționale australiene
26/05/2023

Călătorie gustativă prin țara cangurilor: Descoperă deliciile bucătăriei tradiționale australiene

Australia nu este cunoscută doar pentru peisajele sale uimitoare și fauna excepțională, ci și pentru o bogată tradiție culinară. Australia are o varietate extraordinară de alimente și influențe culturale, ceea ce face ca bucătăria sa să fie captivantă și plină de surprize.

Câteva mâncăruri și băuturi tradiționale 

1.Meat Pie: Plăcinta cu carne este un fel de mâncare emblematic în Australia. Este un aluat crocant, umplut cu carne de vită sau de oaie, îmbogățită cu sosuri și condimente delicioase. Meat Pie este adesea servit cu sos de roșii și este perfect pentru o gustare rapidă.

2.Vegemite: este un produs alimentar iconic în Australia. Este o pastă neagră, obținută din drojdie de bere, care se întinde pe pâine prăjită. Gustul său sărat și puternic este o adevărată experiență culinară pentru cei care nu sunt obișnuiți cu el.

3.Barramundi: este un pește de apă dulce și sărată, care este considerat unul dintre cel mai gustos și apreciat pește în bucătăria australiană. Poate fi preparat la grătar, prăjit sau copt și este adesea servit cu salate proaspete sau garnituri din legume.

4.Lamington: este un desert tradițional australian, constând în cuburi de tort de vanilie înmuiate în sos de ciocolată și acoperite cu fulgi de cocos. Aceste delicioase prăjituri sunt populare la evenimente speciale și sunt adesea însoțite de o ceașcă de ceai.

5.Kangaroo Steak: Nu puteți vizita Australia fără să încercați carnea de cangur. Este o carne sănătoasă și slabă în grăsimi, cu un gust puternic. Kangaroo steak poate fi gătit la grătar sau prăjit și este adesea servit cu legume proaspete și sosuri savuroase.

6.Pavlova: este un desert iconic în Australia și Noua Zeelandă. Este un tort cu bază de bezea crocantă, umplut cu frișcă și fructe proaspete, precum căpșuni, kiwi sau fructe de pădure. Este un desert ușor și răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară.

7.Tim Tam: este un biscuit iconic în Australia, format din doi biscuiți de ciocolată între care se află un strat de cremă și acoperit cu ciocolată. Acesta este un dulce preferat al australienilor și este adesea savurat alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

8.Băuturi: Australia este renumită pentru vinurile sale excelente, în special Shiraz și Chardonnay. De asemenea, puteți încerca și "bush tucker", băuturi tradiționale aborigene, cum ar fi "bush tea" (ceaiul de plante indigene) sau "bush tomato juice" (suc de roșii sălbatice).

9.Damper: este o pâine tradițională australiană, făcută din făină, apă și sare. Este coaptă în cărbuni sau într-un cuptor și se servește adesea alături de miere, gem sau unt.

10.Anzac Biscuits: Acesti biscuiți sunt inspirați de Batalionul Australian și Neozeelandez de Corpuri Expediționare, cunoscut sub acronimul ANZAC, din timpul Primului Război Mondial. Biscuiții Anzac sunt făcuți din fulgi de ovăz, făină, nucă de cocos și melasă, având un gust dulce și crocant.

11.Chiko Roll: este un fel de mâncare popular în Australia, constând într-un rulou crocant umplut cu carne tocată de vită, varză, țelină și condimente. Este adesea servit cu sos dulce de prune și este o gustare preferată la evenimentele sportive.

12.Moreton Bay Bug: este un fel de crustaceu cu aspect similar cu homarul, specific regiunii Moreton Bay din Queensland. Acesta este adesea gătit la grătar, fiert sau prăjit și este servit cu unt de usturoi sau sosuri de fructe de mare.

13.Billy Tea: este un ceai tradițional australian, preparat într-un ibric metalic numit "billy". Apa și frunzele de ceai se fierb împreună în billy, după care se toarnă în cești și se savurează alături de biscuiți sau prăjituri.

14.Witchetty Grub: este un gândac larvar comestibil, care face parte din dieta tradițională a aborigenilor australieni. Aceștia îl mănâncă în forma sa brută sau îl gătesc prin coacere sau prăjire. Este considerat o sursă importantă de hrană și proteine pentru comunitățile aborigene.

(RC)

 

  

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari