+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Regenerarea parului, hidratarea pielii si reducerea ridurilor - beneficii reale ale consumului de peptide de colagen
12/05/2020

         Vreti sa aveti un par sanatos, regenerat, o piele hidratata, luminoasa si sa constatati o reducere a ridurilor ? Pe langa folosirea tratamentelor pentru par si a cremelor hidratante, incepeti sa includeti in alimentatia dumneavoastra peptidele de colagen.

Peptidele de colagen bioactiv sunt usor de consumat, foarte solubile in lichide, pot fi amestecate in orice tip de bautura precum sucuri, smoothie-uri, lactate, etc, deci se potrivesc oricarei rutine zilnice.

In plus, pentru ca sunt neutre ca gust si miros, pot fi integrate cu usurinta in orice reteta.Sunt rezistente la caldura si indiferent dacă sunt adăugate în supă, ciocolată caldă sau chiar in prăjitura la cuptor pregatita acasă, vă veți bucura de aceleași avantaje pentru sănătate.

Cum actioneaza peptidele de colagen ?

          Pielea și părul tău spun multe despre cine ești, despre stilul tău de viață, mediul de viață, nutriția și chiar regimul de îngrijire a pielii.

La exterior ingrijirea tenului si hidratarea pielii presupune printre altele aplicarea cremei hidratante. Stratul exterior al pielii, epiderma ne protejează de radiațiile ultraviolete (UV), de substanțele chimice nocive și de infecții.

Derma este al doilea strat de piele mult mai gros. Cremele hidratante simple nu patrund aici, doar cremele care contin ingrediente active precum retinolul, acizii AHA si BHA pot trece prin epiderma, dar nu sunt suficiente pentru a regenera colagenul.

In derma se gasesc fibrele de colagen, acidul hialuronic, elastina si fibroblastele, toate cu rolul de a mentine pielea tanara, elastica si luminoasa. Fibrele de colagen din derma asigură infrastructura pentru elastină, responsabila de menținerea elasticitatii pielii, iar acidul hialuronic asigura hidratarea.  

Îmbătrânirea pielii si parului are loc aici, înainte de a fi vizibilă la suprafață. Părul este format din 65-95% proteine. Odată cu vârsta, fibrele de păr pot fi slăbite, sunt fragile, se rup usor și par mai puțin lucioase.

Pentru regenerarea colagenului o crema hidratanta sau o crema antirid nu e de ajuns asa cum nici tratamentele pentru par nu sunt suficiente pentru regenerarea parului.

Adaugarea in dieta zilnica a peptidelor de colagen poate duce la rezolvarea acestor probleme. 

In cadrul unui studiu clinic randomizat, realizat pe doua grupuri, un grup in care persoanele au consumat peptide de colagen si un grup placebo, in cadrul grupului care a primit o suplimentare zilnica de 5 grame de peptide de colagen pe o perioada de 90 de zile, s-a demonstrat o reducere a ridurilor :

  • 13% în jurul ochilor
  • 10% în jurul gurii

 

In cadrul aceluiasi studiu s-a demonstrat ca peptidele de colagen au crescut efectiv rezistenta la rupere a parului, facandu-l mai sanatos si mai puternic.

  • cresterea cu 13% a rezistentei parului

 

Intr-un alt studiu clinic randomizat, controlat deasemenea cu un grup placebo, grupul de studiu a primit o suplimentare de 10 grame peptide de colagen pentru o perioada de trei luni. S-a constatat o scadere a fragmentarii colagenului din piele :

  • scade fragmentarea retelei de colagen cu 31%, dupa suplimentare timp de doisprezece saptamani

 

In cadrul aceluiasi studiu s-a demonstrat ca peptidele de colagen nu numai ca determina o crestere a densitatii colagenului din piele ci si a nivelului de hidratare a pielii

  • creste hidratarea pielii cu 28% dupa 8 saptamani
  • 91% de persoane din grupul care a consumat peptide de colagen au raportat niveluri mai mari de hidratare a pielii in aceeasi perioada

    Mai mult decat atat, actiunile peptidelor de colagen sunt multiple : imbunatatesc mobilitatea si buna functionare a articulatiilor, mentin densitatea osoasa, fiind o proteina, datorita formulei unice de aminoacizi ajuta la cresterea performantei sportive si imbunatatirea recuperarii musculare.

   Incluse in alimentatie zilnic, dizolvate in lichide sau amestecate in orice fel de mancare, doza mica de 5-15 grame va aduce numai beneficii pe termen lung.

 

PAGINI

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

5 stars
0
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Admin Admin
Admin Admin
16/09/2020
Comentarii
https://topingrediente.com/peptide-de-colagen-colagen/
https://topingrediente.com/colagenul-hidrolizat/ si aici informatii complete despre peptide
Multumim!
A fost utilă această recenzie?
0 0
Diana-Monica
Diana-Monica
15/09/2020
Comentarii
Bine fraților, dar nu spuneți totuși ce sunt faimoasele peptide și de unde facem rost de ele ?!? sau scrieți numai pentru inițiați ?
A fost utilă această recenzie?
0 0
Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari