+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Beneficiile pentru sănătate ale mâncării chinezești (traditionale)
22/08/2022

Beneficiile pentru sănătate ale mâncării chinezești (traditionale)

  • Mâncarea chinezească este foarte nutritivă, dar este și foarte echilibrată și oferă tot ce are nevoie organismul și metabolismul tău pentru a fi sănătoase. Acest lucru este posibil ca in bucataria chinezeasca legumele sau diferite parti din plante sunt taiate in bucati rezonabile (pentru a fi apucate cu betisoarele) si sunt gatite relativ putin pentru asi pastra gustul distinct, textura si nutrientii.

  • Chiar dacă chinezii mănâncă în medie cu 30% mai multe calorii decât americanii (conform unui studiu din 1990) și au aceleași tipare de activitate, ei nu au probleme cu obezitatea. Acest lucru este atribuit faptului că bucătăria chineză evită zaharul si alimentele fără nutrienți.

  • În vest, legumele sunt „suplimente” la alte feluri de mâncare, dar în bucătăria chineză, legumele sunt puse în poziție centrală. Chinezii cred că o mare parte de legume poate fi perfect echilibrată cu o mică portie din carne. Carnea este importantă deoarece adaugă proteine si carbohidrați complecși.

  • Alimentele chinezești au un conținut foarte scăzut de zahăr, carbohidrați rafinați și grăsimi , ceea ce permite organismului nostru să recunoască cu ușurință când este plin. Acest lucru le permite oamenilor care mănâncă mâncare chinezească să mănânce o cantitate  adecvată de alimente și să nu-și umple corpul cu calorii inutile. Mâncarea occidentală, pe de altă parte, ne păcălește corpurile pentru a-și recunoaște limitele mult mai târziu decât este optim.

  • Mâncarea chinezească echilibrează, de asemenea, aportul alimentar, concentrându-se mult pe alimente lichide (supe și piureuri apoase). Mâncarea occidentală este adesea uscată, necesitând din partea utilizatorilor să bea mai multă apă în timpul zilei. Cu consumul regulat de mâncare chinezească nu este nevoie de asta, iar apetitul va fi mult mai bine controlat.

  • Toate mancarurile chinezesti sunt facute pe principiul Yin (alimente umede care te "racoresc") si Yang (alimente uscate si crocante care te "incalzesc"). Aproape toate alimentele din bucătăria chineză sunt făcute pentru a avea un echilibru între ingredientele yin și yang. Alimentele proteice sunt văzute ca Yang, în timp ce carbohidrații sunt yin.

  • Bucătarii chinezi nu au uitat tradiția străveche că alimentele pot avea proprietăți medicinale excelente. Abordarea Yin și Yang a alimentelor stabilizează, de asemenea, sănătatea metabolismului nostru, cu ardei iute care promovează digestia, usturoi pentru a lupta cu toxinele și multe altele.

  • Ceaiurile chinezești sunt, de asemenea, un supliment excelent pentru bucătăria chinezeasca deja echilibrată. Ceaiul verde, în special, este foarte renumit pentru beneficiile pentru sănătate care luptă împotriva bolilor de inimă, digestia și scăderea riscului de cancer.

  • Alimentele chinezești folosesc aproape zero produse lactate, carnea este folosită doar puțin pentru a asigura echilibrul mesei, în timp ce o mare atenție este pusă pe orez, tăiței și legume.

  • Mâncarea chinezească este aproape întotdeauna prezentată în bucăți mici de dimensiuni mici. Acest lucru este benefic deoarece stomacul nostru va procesa mai ușor acest tip de mâncare (și pregătirea acestor alimente este mai ușoară deoarece bucățile tăiate pot fi gătite mai repede).

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Articole populare