Meniu Blog
Mituri si realitate despre plansul bebelusilor: Benefic sau daunator?
24/10/2023
plansul bebelusilor benefic sau daunator

Plansul este o modalitate naturala prin care bebelusii comunica. Este prima forma de comunicare a unui nou-nascut, iar fiecare plans poate avea semnificatii diferite. Cu toate acestea, in lumea parentala exista o serie de mituri legate de plansul bebelusilor, inclusiv afirmatia ca acesta ar putea dauna dezvoltarii lor.

In acest articol, vom explora miturile si realitatile legate de plansul bebelusilor si de ce este important sa intelegem aceasta forma de comunicare.

Mitul 1: Plansul dauneaza sistemului nervos al bebelusului

Unul dintre miturile comune este acela ca plansul excesiv al bebelusului ar putea dauna sistemului nervos sau creierului sau in dezvoltare. Cu toate acestea, acest mit nu este sustinut de dovezi stiintifice. Plansul este o modalitate naturala de comunicare pentru bebelusi, iar acestia nu plang intentionat pentru a-si afecta sistemul nervos. De fapt, plansul poate fi un semn ca bebelusul este sanatos si isi dezvolta capacitatea de comunicare.

Mitul 2: Ignorarea plansului ii Face mai independenti

Un alt mit comun este acela ca ignorarea plansului bebelusului ii poate face mai independenti. Cu toate acestea, cercetarile arata ca raspunderea la nevoile bebelusului si consolare in primele luni de viata contribuie la dezvoltarea unui atasament securizant. Bebelusii care simt ca parintii le raspund la nevoi tind sa fie mai increzatori si mai putin anxiosi pe masura ce cresc.

Realitatea 1: Plansul este un mod de comunicare

Realitatea este ca plansul este un mod de comunicare a bebelusului. Acesta poate indica nevoia de hrana, schimbarea scutecului, disconfortul, plictiseala sau dorinta de a fi tinut in brate. Parintii pot invata sa interpreteze semnalele bebelusului lor si sa raspunda corespunzator, ceea ce poate contribui la dezvoltarea unui atasament sanatos.

Realitatea 2: Raspunderea la nevoile bebelusului este esentiala

Raspunderea la nevoile bebelusului este esentiala pentru dezvoltarea sa sanatoasa. Atunci cand bebelusul primeste raspuns la nevoile sale, invata ca poate avea incredere in parinti si ca lumea este un loc sigur. Aceasta incredere poate avea un impact pozitiv pe termen lung asupra dezvoltarii sale emotionale si sociale.

Cum sa gestionam plansul bebelusului

Gestionarea plansului bebelusului poate fi provocatoare, dar exista cateva strategii pe care parintii le pot folosi pentru a face fata acestei etape:

Incercati sa identificati motivul plansului: Observati daca bebelusul are nevoie de hrana, de un scutec schimbat, de somn sau de confort. incercati sa identificati motivul plansului pentru a putea raspunde corespunzator.

Oferiti confort si apropiere: Bebelusii au nevoie de confort si apropiere. Tinerea in brate, mangaierea si vorbirea pot ajuta la consolare.

Stabiliti o rutina de somn: Asigurati-va ca bebelusul are o rutina regulata de somn, deoarece oboseala poate duce la plans excesiv.

Cautati sprijin: Nu ezitati sa cautati sprijin de la profesionisti sau grupuri de parinti pentru a invata strategii de gestionare a plansului.

In concluzie, plansul bebelusului este o forma normala de comunicare si nu dauneaza dezvoltarii lor. Este important sa raspundem la nevoile bebelusului si sa oferim confort si sprijin. Cu timpul, aceasta etapa trece, iar parintii si bebelusii pot dezvolta o legatura puternica si sanatoasa pe masura ce invata sa se inteleaga unul pe celalalt.

 

AN

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari