+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Care este cea mai buna perioada de a vizita Singapore?
18/03/2023

Care este cea mai buna perioada de a vizita Singapore? 

Singapore are un climat tropical, cald și umed pe tot parcursul anului, cu temperaturi medii zilnice de aproximativ 27-30 de grade Celsius. Deși Singapore poate fi vizitat în orice moment al anului, există unele perioade mai bune decât altele în funcție de preferințele personale ale vizitatorilor.

Perioada cea mai potrivită pentru a vizita Singapore este, de obicei, între Iunie și octombrie, când clima este mai uscată și mai plăcută. Aceasta este, de asemenea, perioada de vârf a sezonului turistic, deci este posibil să fie mai aglomerat și mai scump. Dacă doriți să evitați mulțimile, puteți opta pentru vizitarea Singapore-ului în lunile mai-iunie și septembrie-noiembrie, când clima este încă plăcută, dar numărul de turiști este mai mic.

În timpul sezonului ploios, care are loc între noiembrie și ianuarie, pot fi așteptate ploi zilnice, dar acestea sunt, de obicei, scurte și nu afectează foarte mult activitățile turistice. În timpul perioadei de vară, care are loc între februarie și aprilie, temperaturile pot fi foarte ridicate și umiditatea poate fi opresivă.

În general, este important să luați în considerare preferințele personale și să verificați prognoza meteo înainte de a planifica o vizită în Singapore.

 

Cate zile este ideal sa contina un sejur in Singapore? 

Durata ideală a unui sejur în Singapore poate varia în funcție de interesele și preferințele personale ale vizitatorilor. În general, pentru a putea explora principalele atracții turistice și pentru a obține o experiență satisfăcătoare a orașului, se recomandă o perioadă de cel puțin 3-4 zile.

În această perioadă, turiștii pot vizita principalele atracții turistice, cum ar fi Gardens by the Bay, Marina Bay Sands, Sentosa Island, Chinatown, Little India și Fort Canning. De asemenea, o vizită la Grădina Zoologică Night Safari și la gradina botanică din Singapore poate fi o experiență plăcută.

În plus, Singapore are o gamă largă de restaurante și opțiuni culinare, așa că turiștii pot experimenta diferite feluri de mâncare și specialități locale. De asemenea, există și opțiuni de cumpărături în mall-uri și magazine din întregul oraș.

Dacă timpul și bugetul permit, vizitatorii pot alege să petreacă mai mult timp în Singapore și să exploreze și alte atracții turistice, cum ar fi Muzeul Național al Singapore-ului, Piața Târgului Bugis, Esplanade - Theatres on the Bay și multe altele.

În concluzie, cel puțin 3-4 zile ar fi o durată ideală pentru un sejur în Singapore, dar turiștii pot alege să își extindă sejurul în funcție de preferințele și interesele lor.

 

Mincarea in Singapore 

Singapore este un loc minunat pentru cei care doresc să experimenteze o varietate de bucătării și specialități culinare. Alimentația este o parte importantă a culturii din Singapore, cu o gamă largă de opțiuni culinare care reflectă diversitatea etnică și culturală a orașului.

Bucătăria Singapore este o combinație de influențe chineze, malaeziene, indiene și occidentale, iar turiștii pot încerca o varietate de feluri de mâncare, de la preparate tradiționale până la opțiuni mai moderne și inovatoare.

Printre cele mai populare feluri de mâncare din Singapore se numără orezul prăjit (nasi goreng), mielul cu orez (nasi biryani), paste Hokkien mee, carnea de porc la grătar (satay) și diverse tipuri de curry. De asemenea, în Singapore se găsesc și multe opțiuni vegetariene, cum ar fi preparatele cu tofu sau legumele gătite în stil chinezesc.

Pe lângă mâncărurile tradiționale, Singapore este, de asemenea, cunoscut pentru opțiunile sale moderne și inovatoare, inclusiv bucătăria fusion și alimentele de stradă. Alimentele de stradă sunt o parte importantă a culturii culinare din Singapore și includ diverse preparate, cum ar fi prăjiturile de dimensiuni mici umplute cu diverse arome (dumplings), carne de porc la grătar (satay) și clătite umplute cu diverse ingrediente (roti prata).

De asemenea, în Singapore se găsesc și multe opțiuni de cumpărături pentru cei care doresc să își ia cu ei acasă delicatese locale sau suveniruri culinare. Multe mall-uri din Singapore au magazine specializate în vânzarea de produse alimentare și băuturi locale, cum ar fi chilli crab paste, sos de soia dulce, prăjiturile cu stele de mare și multe altele.

În concluzie, bucătăria din Singapore este o experiență culinară unică și o parte importantă a culturii locale. Turiștii pot încerca o varietate de feluri de mâncare și specialități culinare, de la preparate tradiționale până la opțiuni moderne și inovatoare, și pot lua cu ei acasă suveniruri culinare și produse locale.

 

Curiozitati despre Singapore 

  1. Singapore este una dintre cele mai mici țări din lume și este alcătuită din 63 de insule.

  2. Este singura țară din lume care are o grădină botanică înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

  3. Este una dintre cele mai sigure țări din lume, cu o rată scăzută a criminalității și o poliție bine pregătită și bine echipată.

  4. În Singapore se găsește cel mai înalt bazin cu infinity pool din lume, care se află pe acoperișul hotelului Marina Bay Sands.

  5. Este una dintre cele mai verzi țări din lume, cu o mulțime de spații verzi și grădini botanice.

  6. Singapore a fost cândva un sat pescăresc, dar astăzi este unul dintre cele mai prospere orașe din lume, cu o economie puternică și diversificată.

  7. Este una dintre cele mai diverse țări din lume, cu o gamă largă de culturi și tradiții. Limbile oficiale sunt engleza, chineza mandarină, malaeza și tamilă.

  8. În Singapore există o mulțime de parcuri tematice și atracții turistice, cum ar fi Universal Studios Singapore și Legoland.

  9. Singapore este, de asemenea, cunoscută pentru arhitectura sa futuristă, cu clădiri iconice precum Marina Bay Sands și ArtScience Museum.

  10. În timpul Festivalului Lunar Chinezesc, Singapore găzduiește cel mai mare spectacol de artificii din lume, cunoscut sub numele de River Hongbao.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo