+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Despre Bukcon Hanok Village Seoul
01/06/2023

Bukchon Hanok Village este un cartier tradițional situat în inima Seulului, Coreea de Sud. Este renumit pentru casele sale "hanok", care sunt case tradiționale coreene construite în stilul din timpul dinastiilor Joseon și Goryeo. Aceste case au fost conservate sau restaurate pentru a păstra și promova cultura și istoria coreeană.

Casele Hanok sunt case tradiționale coreene care au fost proiectate și construite în armonie cu mediul înconjurător natural și cu principiile feng shui. Acestea sunt remarcabile prin eleganța și simplitatea lor, dar și prin eficiența lor energetică.

 

Caracteristicile tipice ale unei case Hanok includ:

 1. Daecheongmaru (Veranda mare): Aceasta este o zonă de odihnă situată în centrul casei. De obicei, este cel mai mare spațiu din casă, folosit pentru întâlniri de familie sau pentru primirea oaspeților.

 2. Maru (Platforma): O platformă de lemn înaltă de la sol, care servește ca spațiu de locuit în timpul verii. Aceasta permite circulația aerului și ajută la răcirea casei.

 3. Ondol (Încălzire prin pardoseală): Un sistem tradițional coreean de încălzire a locuinței, care implică încălzirea pardoselii cu fumul de la un foc din partea de jos a casei. Acesta este un aspect esențial al vieții într-o casă Hanok, mai ales în timpul iernilor aspre.

 4. Giwa (Țigle): Casele Hanok au acoperișuri înclinate, acoperite cu țigle curbe, cunoscute sub numele de Giwa. Aceste țigle sunt fabricate din argilă și pot fi decorate cu diferite modele.

 5. Changhoji (Uși și ferestre din hârtie de orez): Ușile și ferestrele casei Hanok sunt realizate din hârtie de orez pe un cadru de lemn. Acestea permit luminii să pătrundă în casă, în timp ce mențin și intimitatea.

Bukchon Hanok Village nu este doar un simplu cartier istoric. Este un loc de interes cultural unde vizitatorii pot experimenta cultura tradițională coreeană în mijlocul unei metropole moderne. Aici puteți vizita muzee, ateliere de artizanat și expoziții, sau puteți participa la diverse activități culturale, cum ar fi ceremonia ceaiului sau lecții despre pictură tradițională coreeană.

Casele Hanok reflectă valorile filosofiei orientale și a culturii tradiționale coreene. De exemplu, acestea sunt proiectate în conformitate cu principiile feng shui, care accentuează importanța armoniei dintre oameni și natură. Casele sunt, de asemenea, organizate pentru a facilita interacțiunea familială și respectul pentru ierarhia socială. Casele Hanok sunt adesea construite cu materiale naturale, cum ar fi lemnul, argila și hârtia de orez, promovând astfel un stil de viață simplu și autentic.

Casele Hanok sunt exemple remarcabile de design durabil. Sistemul de încălzire prin pardoseală (Ondol) și platforma de lemn (Maru) asigură ventilația și reglarea temperaturii naturale a casei, economisind energia. Materialele de construcție naturale, cum ar fi lemnul și argila, sunt biodegradabile și au un impact redus asupra mediului. În plus, arhitectura Hanok este concepută pentru a fi în armonie cu mediul înconjurător, având în vedere orientarea casei în raport cu lumina soarelui, vântul și topografia terenului.


Într-o eră în care construcțiile moderne pot fi adesea dăunătoare pentru mediu și pot contribui la schimbările climatice, casele Hanok oferă o alternativă sustenabilă și o inspirație pentru viitoarele modele de case ecologice.

Un alt aspect fascinant al cartierului Bukchon Hanok Village este poziționarea sa geografică. Este situat între două dintre cele mai importante palate din Seul, Gyeongbokgung și Changdeokgung, ceea ce face ca acest loc să fie un punct de oprire popular pentru cei interesați de istoria și cultura Coreei. Vizitatorii pot explora străduțele pitorești și pot admira frumusețea arhitecturii tradiționale coreene, în timp ce au o vedere panoramică asupra întregului oraș.

Pe lângă aceasta, multe dintre casele hanok au fost transformate în pensiuni, restaurante și magazine de ceai, permițând oamenilor să experimenteze în mod direct viața tradițională coreeană. Fie că vă doriți să gustati din bucătăria tradițională coreeană, să beți un ceai într-un cadru autentic sau pur și simplu să vă plimbați pe străduțe înguste, pline de istorie, Bukchon Hanok Village oferă o experiență unică și memorabilă.

 

Secretele Caselor Hanok

Casele Hanok sunt adesea privite ca un exemplu de arhitectură tradițională coreeană, dar există multe "secrete" sau aspecte mai puțin cunoscute despre aceste structuri fascinante.

 1. Armonia cu natura: În conformitate cu principiile feng shui și cu filosofia orientală, casele Hanok sunt proiectate pentru a fi în armonie cu mediul înconjurător. Aceasta implică orientarea casei în funcție de direcția vântului și a soarelui, precum și utilizarea elementelor naturale în construcție.

 2. Designul personalizat: Nu există două case Hanok identice. Fiecare casă este unică și este proiectată în funcție de specificul terenului, de mediul înconjurător și de nevoile familiei.

 3. Țiglele Giwa: În afară de aspectul lor estetic, țiglele Giwa folosite pentru acoperișurile Hanok au și o funcție practică. Ele sunt concepute pentru a permite aerului să circule, oferind astfel o izolare naturală.

 4. Ventilație naturală: Casele Hanok sunt proiectate pentru a permite o ventilație naturală excelentă. Înălțimea, forma și dispunerea ferestrelor, ușilor și a acoperișului sunt toate concepute pentru a maximiza circulația aerului.

 5. Durabilitate: În ciuda faptului că majoritatea caselor Hanok sunt construite din materiale naturale, acestea sunt surprinzător de durabile. Multe case Hanok au supraviețuit secolelor și continuă să fie locuibile și astăzi.

 

Bukchon Hanok Village lucruri mai putin stiute

Bukchon Hanok Village este unul dintre cele mai populare atracții turistice din Seul, dar există câteva lucruri mai puțin cunoscute despre acest cartier istoric:
 1. Nu este doar pentru turiști: Deși Bukchon Hanok Village este o atracție turistică, este și un cartier rezidențial. Multe dintre casele hanok sunt locuite de familii, ceea ce îi conferă un farmec și o autenticitate speciale.

 2. Rezidențe de artiști și muzee: Multe dintre casele hanok au fost transformate în muzee, galerii de artă sau ateliere de meșteșugărit. Acestea oferă o oportunitate unică de a experimenta cultura și arta tradițională coreeană.

 3. Reabilitarea Hanok-urilor: În anii '90, multe case hanok din Bukchon erau în stare de degradare. Cu toate acestea, guvernul local și rezidenții au investit în renovarea și restaurarea acestor clădiri, transformându-le într-o atracție turistică de primă clasă și un simbol al patrimoniului cultural coreean.

 4. Străzi pitorești: Bukchon Hanok Village este cunoscut pentru străduțele sale înguste și pitorești, cunoscute sub numele de "gil". Aceste străzi oferă o experiență autentică a vieții tradiționale coreene și sunt un loc popular pentru fotografii.

 5. Clădirea 31: În mijlocul tuturor hanok-urilor, există o clădire numită "Clădirea 31", care este de fapt o casă hanok reconstruită în stil modern. Este folosită ca un spațiu expozițional și este un exemplu de cum tradiționalul și modernul se pot îmbina în arhitectura coreeană.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo