Bicarbonat de Potasiu E501 / Food Grade

Bicarbonat de potasiu descriere, proprietati fizico-chimice

Bicarbonatul de potasiu, cunoscut și sub numele de hidrogenocarbonat de potasiu, este un compus chimic cu formula KHCO₃. Este un compus larg utilizat în industrie, gătit și agricultură datorită proprietăților sale fizico-chimice unice. În continuare, veți găsi o descriere detaliată a proprietăților fizico-chimice ale bicarbonatului de potasiu.

Descriere Generală

Bicarbonatul de potasiu apare sub forma unui pudră albă, cristalină, care este solubilă în apă dar insolubilă în alcool. Este frecvent utilizat în formulările unde este necesară evitarea sodiului sau când se dorește aportul suplimentar de potasiu.

Proprietăți Fizice

 • Aspect: Pudră albă, cristalină.
 • Solubilitate: Solubil în apă (22.4 g/100 mL la 20 °C), insolubil în alcool.
 • Punct de topire: Decomposează la temperaturi superioare a 100 °C fără să aibă un punct de topire clar.
 • Densitate: 2.17 g/cm³

Proprietăți Chimice

 • Reactivitate: Bicarbonatul de potasiu reacționează cu acizii pentru a forma carbonat de potasiu, dioxid de carbon și apă, un comportament similar cu cel al bicarbonatului de sodiu, dar cu ionii de potasiu în loc de sodiu:

 • Stabilitate: Este un compus stabil sub condiții normale de depozitare și utilizare. Cu toate acestea, la încălzire se descompune, eliberând dioxid de carbon (CO₂), ceea ce îl face util ca agent de creștere în gătit.

 • Caracteristici de degradare: La temperaturi mai mari de 100°C, începe să se descompună în carbonat de potasiu (K₂CO₃) și CO₂.

Utilizări și Aplicații

Datorită proprietăților sale, bicarbonatul de potasiu este folosit în diverse aplicații:

 • Agent de creștere: În produse de panificație, reacționează cu acizii producând CO₂ care ajută la creșterea aluatului.
 • Agricultură: Utilizat ca fungicid.
 • Vinificație: Folosit pentru ajustarea acidității vinului.
 • Ecologic: Component al unor tipuri de extinctoare și ca substituent pentru bicarbonatul de sodiu în aplicații care necesită restricții de sodiu.

Considerații de Siguranță

Bicarbonatul de potasiu este considerat a fi sigur pentru utilizare în alimentație și în alte aplicații casnice, deși, ca orice substanță chimică, trebuie manipulat cu precauție, evitând inhalarea prafului și contactul prelungit cu pielea sau ochii.

Ambalare: Produsul este ambalat in pungi alimentare de 0,25kg / 0,5kg /1,0kg sau 5,0kg dar si in sac de 25 kg.

Link-uri utile:

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
Ambalare:
25 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

18419
419,00 RON / Punga
Momentan Indisponibil
Pretul in puncte: 838 point
Puncte premiu: 21 point

Cantitatea minima pentru "Bicarbonat de Potasiu E501 / Food Grade" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
BRANDTop Ingrediente Ambalare25 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
19,90 RON / Punga
Momentan Indisponibil
250 g
9,90 RON / Punga
Momentan Indisponibil
500 g
14,90 RON / Punga
Momentan Indisponibil
5 kg
89,90 RON / Punga
Momentan Indisponibil
25 kg
419,00 RON / Punga
Momentan Indisponibil
De interes