+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Sfintii Mucenici Galaction si Epistimi; Mosii de toamna 5 Noiembrie 2023
22/09/2023

Sfintii Mucenici Galaction si Epistimi; Mosii de toamna 5 Noiembrie 2023

Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi au fost doi creștini martirizați în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor din perioada romană. Acești sfinți au suferit pentru credința lor în Hristos și sunt cinstiți în calendarul ortodox pe 5 noiembrie.

Povestea lor exactă și detalii despre viețile lor pot varia în funcție de sursele istorice și de tradiția ortodoxă, dar în general, acești martiri au fost cunoscuți pentru că au refuzat să se lepede de credința creștină în ciuda presiunilor și torturilor la care au fost supuși. În cele din urmă, au fost martirizați pentru credința lor, adică au fost uciși din cauza credinței lor creștine.

Sărbătoarea Sfinților Mucenici Galaction și Epistimi este o ocazie în calendarul ortodox pentru credincioși să se adune în biserică pentru a se ruga și pentru a-i comemora pe acești martiri curajoși. Este un moment de recunoaștere a sacrificiului lor pentru credința creștină și de inspirație pentru credincioși în ceea ce privește credința lor în Hristos.

Foto

Biserica de reședință a Mitropoliților Bucovineni și Dalmațien

Menționarea "Mosilor de toamna" nu se referă la sfinții menționați, ci este un termen generic care se poate referi la sărbătorile și obiceiurile specifice toamnei în tradiția ortodoxă. Acestea pot include sărbători dedicate sfinților, dar și altele legate de recoltă și recunoștință pentru roadele pământului.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo