+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Sfintii 33 de Mucenici din Melitina 7 Noiembrie 2023
22/09/2023

Sfintii 33 de Mucenici din Melitina 7 Noiembrie 2023

Sfinții 33 de Mucenici din Melitina sunt cunoscuți pentru martiriul lor pentru credința creștină în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor în perioada romană. Acești martiri au trăit în Melitina, o regiune situată în Anatolia (azi în Turcia), și au fost martirizați pentru că au refuzat să renunțe la credința lor creștină și să aducă jertfe zeilor păgâni.

Martiriul celor 33 de creștini a avut loc în timpul domniei împăratului Licinius, în secolul al IV-lea. Ei au fost supuși la torturi și chinuri groaznice, dar au rămas neclintiți în credința lor. În cele din urmă, au fost executați pentru credința lor creștină, fiind aruncați într-o piscină plină de apă rece în mijlocul unei zile de iarnă.

Acești martiri sunt cinstiți și comemorați în calendarul ortodox în ziua de 7 noiembrie. Sărbătoarea lor reprezintă un moment de recunoaștere a curajului și credinței lor, precum și o ocazie pentru credincioși să se adune în biserică pentru a se ruga și a se inspira din devotamentul lor. Sfinții 33 de Mucenici din Melitina sunt exemple de martiri creștini care și-au dat viața pentru credința lor în Hristos.

Foto

Templul Sfântului Sava Exterior - Belgrad - Republica Serbia

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo