+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Sfantul Gavriil cel nebun pentru Hristos; Sfintii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor si Agapie 2 Noiembrie 2023
22/09/2023

Sfantul Gavriil cel nebun pentru Hristos; Sfintii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor si Agapie 2 Noiembrie 2023

Sfântul Gavriil cel Nebun pentru Hristos a fost un sfânt ortodox care a trăit în secolul al VIII-lea în Rusia. El este cunoscut pentru că a ales să trăiască o viață nebunească în ochii lumii, dar în realitate, el a fost un ascet dedicat lui Dumnezeu. A trăit în sărăcie și a fost adesea batjocorit de oameni pentru comportamentul său aparent ciudat. Cu toate acestea, el a fost venerat ca un sfânt pentru viața sa de rugăciune și ascetism. Sărbătoarea Sfântului Gavriil cel Nebun pentru Hristos este pe 2 noiembrie în calendarul ortodox.

Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie sunt un grup de sfinți creștini martirizați în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor sub împăratul Dioclețian în secolul al IV-lea. Acești martiri au trăit în timpuri dificile pentru credința creștină și au fost uciși pentru că au refuzat să renunțe la credința lor în Hristos.

Sărbătoarea lor, cunoscută sub numele de "Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie," este celebrată pe 2 noiembrie în calendarul ortodox. Această zi este ocazia în care credincioșii se adună în biserică pentru a se ruga și pentru a-i comemora pe acești martiri curajoși care și-au dat viața pentru credința lor în Hristos.

 Foto

Interiorul bisericii din manastirea Dumbrava

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo