Stevia rebaudiana 97%

Stevia rebaudiana 97%

Descriere

 

Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae (din care mai fac parte și floarea-soarelui, cicoarea, gălbenelele, echinaceea sau crizantemele) originară din America de Sud. Stevia (Ka’a He’e în limba guarani) este cunoscută sub multe nume: Ștevia dulce, Frunze dulci, Frunze de miere sau Iarbă dulce datorită gustului foarte dulce, plăcut, al frunzelor sale. Aceasta are o tradiție de consum de peste 1.500 de ani în țări precum Brazilia și Paraguay. Spre exemplu, printre altele, populația Guarani folosește această plantă pentru îndulcirea ceaiurilor și a mâncărurilor. În anul 2010, această specie a fost proclamată o comoară națională a Paraguayului. În prezent, cel mai mare consumator de produse din Stevia este Japonia, aceasta aprobând consumul plantei încă din anii ’70 și efectuând numeroase studii de siguranță în consum pentru această speci

Din frunzele de stevia dulce se obțin produse cu calitate de îndulcitori: frunze uscate, pudră și extract. Stevia rebaudiana este de 300 de ori mai dulce decât zahărul. Este acalorică și nu conține carbohidrați.

Stevia dulce este o plantă perenă, un tufiș care poate crește câțiva metri. Lungimea frunzei este de 2-3 cm. Florile mici, albe, cresc în partea de sus a frunzișului. Frunzele pot fi mâncate proaspete, folosite sub formă de ceai, sau pot fi puse în mâncare.

Stevia dulce crește ca plantă sălbatică în Paraguay, dar este cultivată și în Uruguay, Brazilia, Israel, Thailanda și China. Guaranii au folosit stevia dulce în băuturile lor timp de 1500 de ani. Japonezii au dezvoltat o metodă de separare a îndulcitorilor din plante în anii ’70. În Occident, a devenit populară la începutul anilor 2000. Uniunea Europeană a aprobat introducerea ei pe piață în anul 2011.

Descoperiți puterea naturală a Steviei Rebaudiana într-o formulă concentrată 97%, un îndulcitor de top care vă permite să savurați dulceața fără calorii adăugate. Ideală pentru cei care își monitorizează aportul caloric sau pentru persoanele cu diabet, Stevia Rebaudiana 97% este soluția perfectă pentru a înlocui zahărul în băuturi, deserturi și multe alte preparate.

Caracteristici și Beneficii:

 • Puritate Înaltă: Conținând 97% stevioside, această formulă asigură un nivel maxim de dulceață cu un minim de post-gust amar, caracteristic steviei mai puțin purificate.
 • Zero Calorii: Bucurați-vă de dulceața naturală fără a vă îngrijora de calorii. Este ideal pentru dietă sau pentru menținerea unei greutăți sănătoase.
 • Controlul Glicemiei: Stevia nu afectează nivelurile de glucoză din sânge, făcând-o o opțiune sigură pentru diabetici.
 • Versatilitate: Poate fi utilizată într-o varietate largă de preparate, de la băuturi calde și reci până la deserturi și sosuri.

Mod de Utilizare: Acest îndulcitor este extrem de concentrat, așa că este necesară utilizarea unei cantități mici pentru a obține dulceața dorită. Este solubil în apă și poate fi adăugat direct în alimentele sau băuturile preferate.

Ambalare: Produsul vine ambalat într-un recipient sigilat, asigurând păstrarea prospețimii și a purității.

Ideal pentru toți cei care caută o alternativă sănătoasă la zahăr, Stevia Rebaudiana 97% este alegerea perfectă pentru un stil de viață sănătos și activ. Aduceți natura în casa dvs. și bucurați-vă de dulceața fără compromisuri!

Stevia Rebaudiana utilizari in industria alimentara

Stevia Rebaudiana este folosită în industria alimentară ca îndulcitor natural datorită conținutului său ridicat de steviol glicozide, care sunt compuși mult mai dulci decât zahărul, dar cu zero calorii. Iată câteva dintre utilizările principale în industria alimentară:

 1. Îndulcitor în băuturi: Stevia este adesea folosită în producția de băuturi răcoritoare dietetice și ceaiuri îndulcite, oferind o alternativă sănătoasă la zahărul obișnuit.

 2. Produse de patiserie: În produsele de patiserie, stevia poate înlocui zahărul pentru a reduce conținutul caloric. Este populară în produsele destinate persoanelor care urmăresc un regim alimentar cu restricții calorice sau pentru diabetici.

 3. Preparate lactate: Stevia este folosită în iaurturi, înghețată și alte produse lactate îndulcite, permițând producătorilor să ofere opțiuni cu un conținut redus de zahăr.

 4. Produse de snack-uri și cereale: Este utilizată în cereale pentru micul dejun și baruri de cereale, oferind dulceață fără adăugarea de calorii suplimentare.

 5. Conserve și sosuri: Stevia poate fi folosită și în conservarea fructelor și în sosuri, ca alternativă sănătoasă la zahărul adăugat.

 6. Suplimente alimentare: În suplimentele alimentare, stevia oferă o opțiune de îndulcire fără a afecta echilibrul caloric sau glicemic.

Datorită profilului său de siguranță și avantajelor legate de sănătate, stevia continuă să câștige popularitate ca alternativă la îndulcitorii artificiali și la zahărul tradițional în diverse produse alimentare.

Stevia Rebaudiana doze de utilizare

Dozele de utilizare pentru Stevia Rebaudiana pot varia semnificativ în funcție de produsul final dorit și de concentrația extractelor de stevia folosite. Stevia este mult mai dulce decât zahărul tradițional, așadar este folosită în cantități mult mai mici. În general, extractul pur de stevia poate fi de până la 200-300 de ori mai dulce decât zahărul obișnuit.

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
Ambalare:
250 g
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10490
299,00 RON /per bucata
in stoc
Pretul in puncte: 598 point
Puncte premiu: 15 points
+
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
BRANDTop Ingrediente Ambalare 250 g
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
250 g
in stoc
299,00 RON /per bucata
+
100 g
in stoc
129,00 RON /per bucata
+
500 g
in stoc
543,00 RON /per bucata
+
1 kg
in stoc
989,00 RON /per bucata
+
5 kg
in stoc
4.490,00 RON /per bucata
+
De interes