Indulcitori

Indulcitorii sunt substanțe utilizate pentru a conferi gust dulce alimentelor și băuturilor fără a adăuga zahăr sau alte surse naturale de zahăr. Acești indulcitori sunt adesea utilizați pentru a reduce conținutul de calorii al produselor alimentare și pentru a oferi alternative pentru persoanele care doresc să evite zahărul din diverse motive, cum ar fi controlul greutății sau gestionarea diabetului. Iată câteva exemple comune de indulcitori:

1. Zahărul: Zahărul obișnuit, sau sucroza, este un indulcitor natural obținut din trestia de zahăr sau din sfecla de zahăr. El este utilizat în mod obișnuit pentru îndulcirea alimentelor și băuturilor.

2. Aspartam: Aspartamul este un indulcitor artificial utilizat într-o varietate de produse alimentare și băuturi fără calorii. Este de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zahărul și este utilizat în produse precum băuturi răcoritoare dietetice și îndulcitori de masă.

3. Sucraloză: Sucraloza este un alt indulcitor artificial care este de aproximativ 600 de ori mai dulce decât zahărul. Ea este stabilă la temperaturi ridicate, ceea ce o face potrivită pentru gătire și coacere. Este utilizată în produse precum îndulcitori de masă și băuturi răcoritoare dietetice.

4. Steviol glicozide (stevia): Steviol glicozidele sunt un tip de indulcitor natural obținut din planta de stevia. Acestea sunt de aproximativ 50 până la 300 de ori mai dulci decât zahărul, dar au puține sau deloc calorii. Steviol glicozidele sunt utilizate în produse alimentare și băuturi etichetate ca fiind îndulcite cu stevia.

5. Eritritol: Eritritolul este un indulcitor natural obținut din anumite surse de plante, cum ar fi fructul de mesteacăn. El are un gust dulce și puține calorii, iar metabolismul său nu afectează nivelul glicemiei. Eritritolul este utilizat în produsele alimentare etichetate ca fiind îndulcite cu eritritol.

6. Xilitol: Xilitolul este un indulcitor natural găsit în multe fructe și legume. El are un gust dulce similar cu zahărul și este utilizat în special în produsele de patiserie și guma de mestecat.

7. Alți indulcitori: Există și alți indulcitori, cum ar fi aluloză, tagatoza și alți indulcitori sintetici, care pot fi utilizați în produsele alimentare, dar aceștia pot varia în funcție de regiune și de disponibilitate.

Este important de menționat că utilizarea indulcitorilor poate avea avantaje și dezavantaje, iar impactul lor asupra sănătății poate varia de la un individ la altul. Persoanele care doresc să își reduc aportul de zahăr sau să utilizeze indulcitori ar trebui să fie atente la etichetele produselor alimentare și să respecte recomandările privind consumul acestora. Consultarea cu un profesionist din domeniul sănătății poate fi utilă pentru a face alegeri informate în ceea ce privește utilizarea indulcitorilor în alimentație.

 
 
 
11931
39,00 RON /per bucata

Ambalare:

100 g 250 g 500 g 1 kg 2 kg 5 kg 25 kg 1000 kg (40x25kg)
GTINEAN 5949496700108 ORIGINERomania Ambalare1 kg
10490
299,00 RON /per bucata

Ambalare:

100 g 250 g 500 g 1 kg 5 kg
Ambalare 250 g
Recenzii

Date inexistente

Scrie un comentariu