Sirop de Glucoza Pudra - Nutridex

Sirop de glucoza pudra - descriere, caracteristici

Siropul de glucoză pudră este o formă uscată de sirop de glucoză, folosită adesea în industria alimentară pentru a îmbunătăți textura, volumul și aroma produselor. Este obținut prin deshidratarea siropului de glucoză lichid, rezultând o pulbere albă, fină, care se dizolvă ușor în apă.

Caracteristici Principale

 1. Solubilitate: Siropul de glucoză pudră se dizolvă rapid și complet în apă, ceea ce îl face ideal pentru aplicații în care o dispersie rapidă a zahărului este necesară, cum ar fi băuturile instant sau amestecurile de praf pentru prăjituri.

 2. Dulceață: Deși este derivat din glucoză, siropul de glucoză pudră nu este la fel de dulce ca zahărul granulat. Acesta oferă o dulceață moderată, făcându-l potrivit pentru produse care necesită doar o ușoară îndulcire.

 3. Proprietăți de îngroșare: Ca și în forma sa lichidă, siropul de glucoză pudră ajută la îngroșarea și stabilizarea produselor alimentare. Este adesea folosit în produsele de patiserie pentru a menține umiditatea și a preveni cristalizarea zahărului.

 4. Ușurința de utilizare: Fiind o pulbere, este mai ușor de manipulat și de dozat în comparație cu siropurile lichide, reducând riscul de vărsare și necesitatea de stocare la temperaturi specifice.

 5. Aplicații diverse: Este utilizat într-o varietate largă de produse, inclusiv în dulciuri, băuturi, geluri, și produse de panificație, contribuind la textură, volum și prelungirea termenului de valabilitate.

Această formă de sirop de glucoză este apreciată în industria alimentară pentru versatilitatea și funcționalitatea sa, facilitând crearea de produse cu caracteristici îmbunătățite și satisfăcând diverse nevoi tehnologice și nutriționale.

 

Aplicatii ale siropului de glucoza pudra

Siropul de glucoză pudră are o serie de aplicații în industria alimentară, datorită proprietăților sale de îndulcire, îngroșare și conservare. Iată câteva dintre cele mai comune utilizări:

 1. Produse de Patiserie și Panificație: Siropul de glucoză pudră este adesea folosit în prăjituri, biscuiți, și pâine pentru a ajuta la menținerea umidității și pentru a preveni cristalizarea zaharurilor. Acest lucru contribuie la o textură mai moale și la o durată de viață mai lungă a produselor.

 2. Băuturi Instant: Se adaugă în băuturile instant, cum ar fi cafeaua și ceaiul solubil, pentru a îmbunătăți solubilitatea și a ajusta dulceața. De asemenea, ajută la stabilizarea și omogenizarea componentelor în suspensie.

 3. Dulciuri: În fabricarea bomboanelor, inclusiv a jeleurilor și a gumelor de mestecat, siropul de glucoză pudră este folosit pentru a controla textura și pentru a preveni cristalizarea. Contribuie la obținerea unei consistențe netede și uniforme.

 4. Înghețată și Produse Congelate: Ajută la controlul formării cristalelor de gheață, asigurând o textură cremoasă și netedă a înghețatei. Siropul de glucoză pudră este valoros în prevenirea separării ingredientelor în timpul congelării.

 5. Sosuri și Glazuri: Utilizat în sosuri și glazuri pentru a oferi consistență, pentru a îmbunătăți strălucirea și pentru a stabiliza amestecurile. Poate fi, de asemenea, folosit pentru a ajusta vâscozitatea fără a afecta prea mult gustul final.

 6. Conservarea Fructelor și Gemuri: În conservarea fructelor și în prepararea gemurilor, siropul de glucoză pudră ajută la menținerea culorii naturale a fructelor și la prevenirea cristalizării zaharurilor. Acest lucru contribuie la o consistență mai uniformă și la prelungirea duratei de valabilitate.

 7. Produse Dietetice și Sportive: Folosit în produsele destinate sportivilor, cum ar fi băuturile energizante sau batoanele proteice, pentru a oferi o sursă rapidă de energie. De asemenea, ajută la menținerea texturii și la stabilizarea produselor.

Aceste aplicații demonstrează flexibilitatea siropului de glucoză pudră în îmbunătățirea calității și funcționalității unei game largi de produse alimentare.

 • Specificatii


   O pulbere de sirop de glucoză, non-OMG, care este procesată din sirop de porumb.
   Nutridex este un ingredient alimentar pur nutritiv.
   Este în conformitate cu Codexul Chimic Alimentar și cu monografiile Farmacopeei Europene.


Caracteristici generale


Formula: (C6H10O5)n
Aspect: pulbere albă
Gust: neutru
Miros: inodor
Solubilitate (g/100ml): min.98%
Analiză
Metoda valorii de identificare
Pierdere la uscare (%) JJ Max.6 Metoda cuptorului
Ph 3,50 - 5,50 pH-metru, 50% DS
SO2 (ppm) <10 Metoda titrimetrică
Cenușă sulfatată (%) < 0,1 FCC
Densitate (gr/lt) 500 - 720 Metoda gravimetrică
DE (%)
Nutridex 20 20,0 - 25,0 Lane-Eynon
Nutridex 25 25,0 - 30,0 Lane-Eynon
Nutridex 30 30,0 - 32,0 Lane-Eynon


Metale grele


Metoda valorii unității de analiză
Fier ppm < 1,0 Laborator extern.*
Cupru ppm <1,0 Laborator extern.*
Arsenic ppm < 0,1 Laborator extern.*
Plumb ppm < 0,1 Laborator extern.*
Cadmiu ppm < 0,1 Laborator extern.*
Mercur ppm < 0,1 Laborator extern.

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Liliana
13/03/2023
Achizitie Verificata
multumesc
Avantaje
cantitate mare
Comentarii
comanda a ajuns repede in perfectya stare si ambalata bine
voi reveni
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Liliana
Liliana
Achizitie Verificata
13/03/2023
multumesc
Avantaje
cantitate mare
Comentarii
comanda a ajuns repede in perfectya stare si ambalata bine
voi reveni
A fost utilă această recenzie?
121 39
Scrie un comentariu
Întrebări
ORIGINE:
Romania
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

 

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

12164
7,90 RON /per bucata
in stoc
Pretul in puncte: 16 points
+
1 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Pudra de sirop de glucoza purificata, obtinuta prin hidroliza amidonului, origine Romania
BRANDOMNIA ORIGINERomania Ambalare1 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
7,90 RON /per bucata
+
500 g
in stoc
5,90 RON /per bucata
+
5 kg
in stoc
34,90 RON /per bucata
+
25 kg
in stoc
169,00 RON /per bucata
+
1000 kg (40x25kg)
in stoc
5.890,00 RON
+