Gelatina Extra - Granule - Origine Animala Porc
DESCRIERE PRODUS
- Gelatina extra 260 bloom este un produs ce formeaza solutii cu grad ridicat de transparenta, incolore si inodore. Gelatina este rezultata prin hidroliza partiala a colagenului, are un continut proteic foarte mare dar nu o proteina de buna calitate, majoritatea aminoacizilor ce o compun fiind neesentiali.
- Ambalaj: punga de plastic
- Gramaj: 100g/250g/500g/1 kg/ 5 kg/ 25 kg
- Doza de utilizare : intre 50-200g/l
- Granulatie: Produsul este de regula furnizat cu dimensiunea particulelor 08, 18, 20, 30, 40 mesh
- Aspect: Incalzite, granulele de gelatina se umfla absorbind apa de 5-10 ori greutatea lor, intra initial in stadiul de solutie iar dupa racire trec in stadiul de gel.
- Aplicatii : Este indicata pentru deserturi, produse din carne, produse de cofetarie, de brutarie, lactate si deserturi lactate. Este de asemenea indicata in produsele finale unde transparenta, luminozitatea si culorile sunt importante.Gelatina este folosită, ca agent gelifiant și de îngroșare
-
Depozitare : In incaperi racoroase, uscate si fara mirosuri straine. Nu desfaceti sacul pana nu sunteti gata sa il folositi.
-
Valabilitate : Pastrata in conditiile mentionate mai sus si in ambalajul original, Gelatina isi mentine proprietatile timp de 12 luni de la data producerii. A se consuma inainte de data inscrisa pe ambalaj
-
Fotografiile produselor, descrierile și specificațiile prezentate au caracter informativ și pot diferi față de produsul vândut .Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate . Nicio prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente
Link-uri utile:
- Care sunt beneficiile gelatinei?
- Ce boli poate vindeca gelatina?
- Cea mai buna gelatina pentru articulatii
- Cura cu gelatina contraindicatii
- Despre Gelatina Granule Si Gelatina Foi
- Din ce se face gelatina?
- Gelatina alimentara beneficii si contraindicatii
- Gelatina alimentara utilizare
- Gelatina de Porc - O Completare Esențială în Bucătărie
- Gelatina te ajută să ameliorezi durerile articulare
- Gelatina: Un ingredient versatil si valoros in bucatarie si industrie
- Tratament cu gelatina pentru slabit
- Produs de origine animala - porc
- Solubilitate : Relativ solubila in apa rece dar foarte solubila in apa fierbinte. La peste 40 grade are loc dizolvarea granulelor hidratate, formand o solutie ce gelifica la rece. Gradul de solubilitate este afectat de temperatura, concentratie si marimea particulelor. Insolubila in alcool si majoritatea solventilor organici.
- Granule uscate de culoare galben pal pana la galbui, uniforme, fara impuritati si miros dezagreabil.
- pH : 4.70 - 5.70
- Pierdere la uscare : 9.0-10
- Vascozitate : 2.6-3.6
- Cenusa : <=2
- Peroxid : <=10
- Microbiologie :
- NTG < 1000cfu/g
- Sulphite red.anaer.spores : < 10cgu/g
- E.Coli : 0/10g
- Salmonella : 0/25g
- Metale Grele :
- Arsenic <=1mg/kg
- Cadmium : <=0.5mg/kg
- Chromium : <=10mg/kg
- Cupru : <=30mg/kg
- Mercur : <=15mg/kg
- Plumb : <=5mg/kg
- Zinc : <=50mg/kg
- Sulphure dioxide : <=10mg/kg
UTILIZARE PRODUS
- Gelatina este folosită, ca agent gelifiant și de îngroșare
- Gelatina de porc, este produsă din colagenul găsit în țesuturile conjunctive ale porcilor. Procesul de producere a gelatinei porcine presupune tratarea colagenului cu apă și acid pentru a separa proteinele și alte componente ale țesutului conjunctiv. Apoi este filtrat și uscat pentru a produce gelatină pudră.
- Gelatina porcină este folosită în mod obișnuit ca agent de îngroșare, agent de gelificare și stabilizator în alimente, produse farmaceutice și cosmetice. Cu toate acestea, unele persoane pot evita consumul de produse care conțin gelatină de porc din motive religioase sau culturale, sau din cauza alergiilor sau intoleranțelor alimentare.
- Gelatina este frecvent utilizata in industria producătoare de băuturi. Spre exemplu impuritățile care provoacă tulburarea vinului sau al sucurilor de fructe sunt îndepărtate cu ajutorul gelatinei, în procesul de clarificare
- Procesul final de filtrare a băuturilor elimină și gelatina aproape în totalitate.
- Gelatina este utilizata datorita termoreversibilitatii dar si datorita proprietatilor de stabilizator,agent de gelifiere,agent de ingrosare in alimente, medicamente,suplimente alimentare, cosmetice,farmacie, medicina si fotografie.
- Gelatina extraeste total digestibila si compatibila cu alti hidrocoloizi inclusiv vegetali (agar-agar, alginat, carageenan , pectine) dar si cu zaharul, siropul de porumb, arome.
- Gelatina este obținută prin prelucrarea colagenului extras prin fierberea oaselor animalelor, a cartilajului și a pielii. Colagenul este o proteină fibroasă care leagă mușchii, oasele și pielea.
- Sănătatea animalului care este folosit pentru fabricarea gelatinei afectează colagenul pe care contin partile corpului său. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să se știe cum au fost crescute animalele folosite la fabricarea gelatinei.
- Animalele crescute în condiții confortabile, cu posibilitatea de a face mult efort, vor avea colagen de calitate superioară, ceea ce la rândul său face mai bună gelatina.
- Spre deosebire de colagen, gelatina se dizolvă în apă fierbinte, iar structura ei e cea care-i permite să fie utilizata în sosuri, supe și deserturi.
- Beneficiile pentru sănătate ale gelatinei sunt similare cu cele ale colagenului, deoarece gelatina conține aceiași aminoacizi. Aminoacizii se combină pentru a forma proteinele și sunt esențiali pentru buna funcționare a diferitelor organe, precum și pentru furnizarea de energie.
- Aminoacizii specifici găsiți în gelatină pot varia, în funcție de metoda de preparare și de țesuturile animale utilizate. De obicei, cei mai abundenți aminoacizi din gelatină includ glicină, prolină și valină
- Gelatina conține, de asemenea, aminoacizii lizină, alanină și arginină
- Gelatina este utilizata in industria alimentara, in fabricarea medicamentelor, in cosmetica, poate fi folosita ca si supliment alimentar
- Gelatina poate avea o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv următoarele:
1)Îmbunătățirea sănătății pielii
- Colagenul este cel ce conferă pielii aspectul sănătos și tineresc. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, pierd în mod natural colagen, ceea ce face ca pielea să devină mai puțin fermă. Rezultatul este ridarea pielea si pierderea fermitatii acesteia. Deoarece gelatina este o mare sursă de colagen, poate fi o modalitate naturală de a îmbunătăți aspectul pielii.
2)Furnizarea de proteine
- Un beneficiu al gelatinei este faptul că furnizează aproape 2 grame de proteine la o jumătate de cană. Proteina este considerată un macronutrient, ceea ce înseamnă că organismul are nevoie de o cantitate mare.
- Unele surse animale de proteine conțin, de asemenea, cantități semnificative de grăsimi nesănătoase. Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi.
3)Vine in ajutorul funcției digestive
- Gelatina poate ajuta la păstrarea sănătății digestive.
- Gelatina poate ajuta digestia în mai multe moduri diferite. De exemplu, glicina din gelatină poate promova o mucoasă sănătoasă a stomacului.
- De asemenea, stimulează producerea de sucuri gastrice, ceea ce facilitează digestia corectă. Fără enzime digestive adecvate, se pot dezvolta probleme gastrointestinale, cum ar fi refluxul acid.
- De asemenea, gelatina se leagă de apă și poate ajuta alimentele să se deplaseze eficient prin sistemul digestiv.
4)Reducerea durerilor articulare
- In acest caz durerilor colagenul din gelatină poate ajuta la scădea durerii articulară asociată inflamației.
- Conform Bibliotecii Naționale de Medicină din S.U.A., unele studii clinice indică faptul că gelatina poate reduce durerea și poate îmbunătăți funcția articulară la persoanele cu osteoartrită.
5)Ajuta la controlul glicemiei
- Deși este nevoie de mai multe cercetări, un studiu indică faptul că glicina, care este unul dintre aminoacizii abundenți din gelatină, poate îmbunătăți controlul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
6)Menține oasele sănătoase
- Lizina, care se găsește în gelatină, ajută la întărirea oaselor. Ajută organismul să absoarbă calciul, care este de asemenea necesar pentru a menține oasele puternice și pentru a preveni pierderea densitatii oaselor.
- Deoarece organismul nu poate fabrica lizină, este esențial să obțineți cantități adecvate prin dietă. Adăugarea de gelatină la o dietă sănătoasă este o modalitate de a îmbunătăți aportul de lizină al unei persoane.
7)Îmbunătățirea calității somnului
- Gelatina poate îmbunătăți calitatea somnului la unele persoane datorită abundenței de glicină. Câteva linguri de gelatină pot oferi aproximativ 3 g de glicină.
8)Ajuta la pierderea în greutate
- Gelatina poate ajuta la pierderea în greutate ajutând o persoană să se simtă mai plină.
- Gelatina poate ajuta la promovarea scăderii în greutate, datorită conținutului său de proteine și conținut redus de calorii. Proteina ajută pe cineva să se simtă plin, ceea ce scade probabilitatea supraalimentării.
- Gelatina poate juca, de asemenea, un rol în controlul hormonilor asociați cu foamea.
- Cu toate acestea, gelatina se găsește adesea în bomboanelegumate și în bezele cu conținut ridicat de zahăr. Este mai bine să consumi surse sănătoase de gelatina, cu conținut scăzut de zahăr de gelatină
SATISFACTIA CLIENTULUI
- Pentru Top Ingrediente oferirea clientilor nostri, a unei experiente 100% satisfacatoare este prioritatea principala. La rubrica “ IMPRESII SI COMENTARII” simtiti-va liberi sa ne transmiteti impresiile si experientele, atat pozitive cat si negative, pe care le-ati avut cu produsele comandate de pe magazinul nostru.
Recenzii ale clienților
Recomandare pentru cumpărare
100%
- REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
- REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
-
REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei
"Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1)Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a)informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;
(b)toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.
(2)În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.(3)Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."
Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.
Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)
În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.
Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) | Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) | informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) | toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |