Albus pudra 98% - Egg White

ALBUS PUDRA 98% -EGG WHITE 

DESCRIERE SI PROCEDEU DE OBTINERE A PUDREI  DE ALBUS DE OU:

Pudra de albuș de ou este un produs deshidratat obținut din albușurile proaspete ale ouălor de găină. Aceasta este folosită pe scară largă în industria alimentară, suplimente nutriționale și diverse aplicații culinare datorită valorii sale nutritive ridicate și a proprietăților funcționale. Procedeul de obținere a pudrei de albuș de ou implică mai mulți pași esențiali:

Descriere

Pudra de albuș de ou este un produs fin, alb-gălbui, care reține toate proprietățile proteinelor din albușul proaspăt, dar fără conținutul de apă. Aceasta este bogată în proteine, vitamine precum riboflavina și biotina, și minerale cum ar fi seleniul și potasiul. Pudra este hipoalergenică, ușor de depozitat și de utilizat, având o durată de viață extinsă comparativ cu albușul lichid.

Procedeul de Obținere

 1. Selecția și Pregătirea Oualelor: Ouăle sunt selectate, spălate și dezinfectate pentru a asigura că sunt libere de impurități și de agenți patogeni.

 2. Separarea Albușului de Gălbenuș: Albușul este separat de gălbenuș. Acest proces se realizează automatizat în fabrici, prin spargerea ouălor și folosirea unor separatoare specifice care împiedică amestecarea celor două componente.

 3. Filtrarea: Albușul lichid este filtrat pentru a îndepărta orice resturi de gălbenuș sau alte impurități.

 4. Pasteurizarea: Albușul lichid este pasteurizat la temperaturi ridicate pentru scurt timp pentru a distruge orice microorganisme patogene fără a afecta calitățile nutritive sau structurale ale proteinelor.

 5. Deshidratarea: Albușul pasteurizat este deshidratat prin spray-drying (uscare prin pulverizare) sau prin liofilizare. În procesul de spray-drying, albușul este pulverizat într-o cameră încălzită, unde apa se evaporă instant, lăsând în urmă particule fine de pudră.

 6. Ambalare: Pudra de albuș este răcită și apoi ambalată în condiții controlate de asepsie pentru a preveni contaminarea și pentru a asigura o durată de viață maximă.

Aplicații

Pudra de albuș de ou este folosită în preparatele alimentare unde este necesară o sursă concentrată de proteine sau unde proprietățile de legare și emulsifiere ale albușului sunt necesare, cum ar fi în produse de patiserie, shake-uri proteice, suplimente alimentare, și în procesarea cărnii.

Această pudră este de asemenea valoroasă pentru persoanele care sunt în diete cu restricție de grăsimi sau care caută surse alternative de proteine pentru a înlocui carnea sau alte produse animale.

 

Cum utilizam pudra de albus de ou?

Pudra de albuș de ou este un ingredient versatil, utilizat într-o varietate largă de aplicații culinare și nutriționale. Aici sunt câteva moduri principale de a folosi această pudră:

Reconstituirea pentru Uz Alimentar

Pentru a folosi pudra de albuș în rețete care cer albușuri proaspete:

 1. Reconstituire: Amestecați pudra de albuș cu apă în proporții specificate pe ambalajul produsului, de obicei aproximativ două lingurițe de pudră cu două linguri de apă pentru a înlocui un albuș de ou mare.
 2. Lăsare la hidratat: Lăsați amestecul să stea pentru câteva minute pentru a permite pudrei să absoarbă apa complet.

Utilizări în Bucătărie

 1. Cofetărie și Patiserie: Pudra de albuș este folosită pentru a prepara meringue, glazuri și alte deserturi care necesită albuș bătut spumă. Deoarece pudra este stabilă și usor de manipulat, rezultatele sunt adesea foarte consistente.
 2. Produse de Panificație: Adăugarea pudrei de albuș în aluat poate îmbunătăți structura și textura pâinii, prăjiturelor și brioșelor.
 3. Băuturi Proteice și Smoothie-uri: Pudra de albuș este o adăugare populară în shake-urile proteice, oferind o sursă de proteine de înaltă calitate fără grăsimi sau colesterol.

Utilizări în Dieta Sportivilor și Managementul Greutății

 1. Suplimente Proteice: Pudra poate fi adăugată în shake-uri sau smoothie-uri pentru a crește conținutul de proteine, fiind ideală pentru recuperare după antrenamente sau pentru a susține masa musculară.
 2. Snacks-uri Proteice: Pudra poate fi folosită în rețete de batoane proteice sau alte snacks-uri sănătoase, oferind o modalitate convenabilă de a consuma proteine în timpul zilei.

Considerații Speciale

 • Temperatura de gătire: Este important să nu expuneți pudra de albuș la temperaturi extrem de ridicate fără suficientă umiditate, deoarece poate deveni gumoasă sau poate forma cocoloașe.
 • Mixare: Asigurați-vă că pudra este bine amestecată cu lichidele pentru a evita formarea de cocoloașe. Utilizarea unui blender sau a unui mixer poate ajuta la acest proces.

În concluzie, pudra de albuș de ou este un substitut convenabil pentru albușurile proaspete, oferind flexibilitate în gătit și un mod eficient de a încorpora proteine de calitate în dietă.

 

Valori Nutritionale Pudra de Albus

Pudra de albuș de ou este apreciată pentru profilul său nutritiv concentrat, în special datorită conținutului său ridicat de proteine și absenței grăsimilor și colesterolului. Valorile nutriționale exacte pot varia în funcție de marca și procesul de fabricație, dar în general, valorile nutriționale pentru o porție standard de pudră de albuș de ou (aproximativ 10 grame de pudră reconstituită, ceea ce corespunde unui albuș de ou mare) sunt următoarele:

Valori Nutriționale Medii

 • Calorii: 44-50 kcal
 • Proteine: 10-12 grame
 • Grăsimi: 0 grame
 • Colesterol: 0 mg
 • Carbohidrați: 1 gram sau mai puțin
 • Fibre: 0 grame
 • Sodiu: Variază în funcție de aditivii utilizați în procesul de fabricație; unele mărci pot conține mai mult sodiu pentru a spori solubilitatea și stabilitatea pudrei.

Vitamine și Minerale

Pudra de albuș de ou este o sursă bună de riboflavină (Vitamina B2) și poate conține cantități mici de alte vitamine B. De asemenea, furnizează minerale precum seleniu și potasiu. Aici sunt câteva detalii:

 • Riboflavina (Vitamina B2): Importantă pentru creșterea și dezvoltarea celulară și ajută la producerea energiei în organism.
 • Seleniu: Contribuie la sănătatea sistemului imunitar și la funcționarea normală a tiroidei.
 • Potasiu: Esențial pentru funcționarea normală a celulelor, nervilor și mușchilor.

Utilizare și Beneficii

Datorită profilului său nutritiv, pudra de albuș de ou este ideală pentru:

 • Persoanele care urmează diete cu conținut scăzut de grăsimi sau colesterol.
 • Sportivii sau persoanele active care au nevoie de proteine suplimentare pentru a-și susține performanța și recuperarea.
 • Cei care caută alternative convenabile la proteinele animale întregi sau la alte forme de suplimente proteice.

Pudra de albuș de ou oferă o modalitate practică și eficientă de a integra proteine de înaltă calitate în dieta zilnică, fără a adăuga grăsimi suplimentare sau colesterol. Este un ingredient excelent pentru a îmbogăți valoarea nutritivă a mâncărurilor fără a afecta aroma sau textura acestora.

  

INGREDIENTE:

 • Pulbere de ou uscat 98,62
 • Citrat de trietil E1505-0,23%
 • Acid citric E330-1,15%

DEPOZITARE SI MANIPULARE:

 • Produsul trebuie depozitat intr-un loc uscat, racoros, curat, fara miros strain, cu o libera circulatie a aerului, ferit de umiditate si de lumina directa a soarelui.Dupa deschiderea ambalajului produsul se pastreaza in frigider.
 • Temperatura recomandata de depozitare: 2-20 grade Celsius
 • Pungile trebuie pastrate in siguranta fara pericolul de a se rupe in timpul transportului si a depozitarii

SPECIFICATI PRODUS:

 • Culoare - Caracteristica, normala, sub forma de pulbere de ou alb
 • Miros si gust - Caracteristice fine, placate, normale ale pulberei de albus de ou, fara nici un fel de miros si gust strain
 • Pudra de albus nu este supusa radiatilor
 • Produsele din oua si materiile prime rezervate productiei nu sunt modificate genetic ( GMO)
 • Ouale utilizate pentru producerea de pudra din ou provin de la gaini crescute in custi 
 • Nu contine alergeni
 • Contaminatii din produse alimentare - in conformitate cu Regulamentul UE 1881/2006
 • Pesticide - in conformitate cu Regulamentul UE 396/2005

 

 

Recenzii ale clienților

4.3 out of 5
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

50%

Bazat pe 4 recomandări
2
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Barbara Panco barbara.panco@gmail.com
29/05/2022
Achiziție neconfirmată
Întrebare?
Comentarii
Bună ziua. Vă mulțumesc pentru produse.
Vă rog să-mi spuneți dacă pudră de albuș se păstrează la frigider sau la temperatura camerei.
Cel mai Critic
daniel
22/11/2022
Achiziție neconfirmată
recenzie
Avantaje
calitate
Dezavantaje
pret de 2kg .
Comentarii
a fost si este buna insa vizavi de toate site'urile nu am vazut niciodata o crestere asa accelerata a pretului de la 60 la 80 la 130 si cat este acum . plus (basca) made ucraine . trist dar adevarat .
Sortati dupa:
Cu Fotografie
daniel
daniel
Achiziție neconfirmată
22/11/2022
recenzie
Avantaje
calitate
Dezavantaje
pret de 2kg .
Comentarii
a fost si este buna insa vizavi de toate site'urile nu am vazut niciodata o crestere asa accelerata a pretului de la 60 la 80 la 130 si cat este acum . plus (basca) made ucraine . trist dar adevarat .
A fost utilă această recenzie?
60 52
Alina
Alina
Achizitie Verificata
02/06/2022
Valabilitate
Comentarii
As dori sa stiu ce valabilitate are produsul dupa deschidere. Mulțumesc!
A fost utilă această recenzie?
64 50
Admin
Raspuns oferit de:: Admin
02/06/2022
Albusul de ou are valabilitatea inscriptionata pe ambalaj, 12 luni.Dupa deschiderea ambalajului termenul se mentine cu conditia pastrarii produsului in frigider intr-un recipient etans.
Barbara Panco barbara.panco@gmail.com
Barbara Panco barbara.panco@gmail.com
Achiziție neconfirmată
29/05/2022
Întrebare?
Comentarii
Bună ziua. Vă mulțumesc pentru produse.
Vă rog să-mi spuneți dacă pudră de albuș se păstrează la frigider sau la temperatura camerei.
A fost utilă această recenzie?
52 49
Alina Ionescu
Raspuns oferit de:: Alina Ionescu
29/05/2022

Buna ziua.Daca nu ati deschis punga o puteti pastra intr-un spatiu racoros(camara)pentru ca albusul este pasteurizat.Dupa ce deschideti ambalajul pudra de albus trebuie pastrata in frigider.

Multumim pentru comanda si va mai asteptam.

Browan
Browan
Achiziție neconfirmată
23/02/2022
Scumpe
Avantaje
nu mai au niciun avantaj
Dezavantaje
Pretul
Comentarii
Acum cateva luni costau 40 lei
A fost utilă această recenzie?
45 34
Catalin
Raspuns oferit de:: Catalin
24/02/2022
Din pacate nu suntem producatori si pretul este dictat de pretul materiei prime, energie si cerere/oferta etc.
Scrie un comentariu
Întrebări
ORIGINE:
UCRAINA
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10016
179,00 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 358 point
Puncte premiu: 9 points
+

Cantitatea minima pentru "Albus pudra 98% - Egg White" este 1.

4 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
98,62 % pudră de albus de culoare alba ,origine Ucraina
BRANDTop Ingrediente ORIGINEUCRAINA Ambalare1 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
500 g
in stoc
109,00 RON / Punga
+
250 g
in stoc
69,00 RON / Punga
+
700 g
in stoc
149,00 RON / Punga
+
5 kg
in stoc
879,00 RON / Punga
+
20 kg
in stoc
3.390,00 RON / Punga
+