Piper Alb Boabe Extra Origine Vietnam
Tara de provenienta : Vietnam.
Descriere produs :
În timp ce provin din aceleași plante, exista diferențe dintre piperul alb și piperul negru. Tot procesul începe atunci când fructele sunt culese. Pentru a obtine piperul negru, fructele de piper necoapte sunt culese și apoi sunt uscate, ceea ce înegrește pielea și adaugă elemente de aromă. Procedeul utilizat pentru a obtine piperul alb este cel denumit topire industrială prin care fructele de piper sunt înmuiate în apă timp de o săptămână pentru ca învelişul să se înmoaie şi să cadă. Mai apoi se înlătură toate urmele de înveliş, iar boabele rămase sunt puse la uscat.
Piperul alb , cum am precizat si mai sus, este obținut din boabe de piper coapte complet, ceea ce duce la eliminarea unei parti din compusul de piperină fierbinte, precum și uleiurile volatile și compușii care dau piperului negru aroma sa. Ca urmare, piperul alb are o aromă și o componentă de căldură diferită de piperul negru. Procedeul folosit și manipularea piperului alb poate introduce și note de aromă diferite.
Piperul alb este adesea folosit în feluri de mâncare care au nevoie de o aroma mai usoara de piper. In cazul în care nu doriți mici puncte negre, in unele mancaruri cum ar fi: sosuri albe, salate, brânzeturi, mancaruri cu cartofi. În bucătăria chineză, piperul alb măcinat este folosit pentru a adăuga aromă la supe, marinate pentru carne și păsări de curte, precum și cartofi prăjiți. Este diferit de piperul negru. De obicei este mai blând decât piperul negru, cu o aromă mai puțin complexă.
Boabele de piper își păstrează aroma mult mai mult, așa că rețetele recomandă adesea utilizarea piperului proaspăt măcinat. Dacă doriți cea mai mare aromă, macinați boabele proaspăt înainte de utilizare.
Beneficii ale consumului de piper alb :
Piperul alb are foarte puține calorii, contine mici cantitati de vitamina C, calciu și fier. Adaugă multă aromă mancarurilor in care este pus, fiind si situatii cand acesta va permite să reduceți sarea. Cel mai mare conținut de minerale al piperului alb este cel de mangan, cu 2% din valoarea zilnică pentru 1 gram (1/3 linguriță). Ca si piperul negru, piperul alb vă poate accelera digestia și curatarea intestinului.
Piperul, fie el negru sau alb este mirodenia principala a planetei alaturi de sare. Nu numai ca da gust mancarurilor, dar are si o multime de beneficii pentru sanatatea noastra, dupa cum arata anumite studii.
Piperul alb ajută la prevenirea formării de gaze intestinale, de asemenea ca urmare a creşterii producţiei de acid clorhidric din stomac. Piperul alb creste nivelul secretiei de acid din stomac. El ajuta astfel digestia si combate diareea, constipatia, balonarea si crampele provocate de fermentarea alimentelor nedigerate complet.
Celebrul condiment este apreciat, de asemenea, pentru efectele antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene. Prin efectul de descompunere a celulelor de grasime piperul ajută la menţinerea siluetei oferind, în acelaşi timp, energie.
În industria produselor cosmetice regăsim piperul în numeroase produse, de la creme pentru masaje si împachetări anticelulitice pana la cantitati îndrăzneţe din compoziţia parfumurilor.
Piperul alb este, de asemenea, destul de util în tratarea durerilor de cap. O durere în cap se dezvoltă atunci când neuropeptide, substanța P transmite durerea la creier. Cu toate acestea, capsaicina poate bloca această transmisie și, astfel, a ameliora simptomele unei dureri de cap.
Prezența flavonoide și vitamine din piperul alb este responsabil pentru proprietățile sale antioxidante. Acest lucru face ca piperul alb sa devina un luptător potențial împotriva organismelor care ar putea intra in organism si afecta celulele din ea.
Valori nutritionale ale piperului alb pentru 100 gr de produs :
Energie : 296 kcal
Proteine : 10.40 g
Glucide/Carbo : 68.60 g
- Fibre alimentare: 26.20 g
- Amidon: 0.00 g
- Zaharuri: 0.00 g
Grasimi : 2.10 g
- Grăsimi saturate: 0.60 g
- Grăsimi polinesaturate: 0.60 g
- Grăsimi mononesaturate: 0.80 g
- Colesterol : 0.00 mg
Paste cu sos si piper alb:
Ingrediente:
- 300 gr de paste
- 2 catei de usturoi sau o lingurita de usturoi pudra
- o lingurita rasa de piper alb proaspat rasnit
- 250 gr - 300 gr crema vegetala pentru paste
- 50 gr parmezan
- putin patrunjel, pentru pata de culoare :-)
Preparare:
- Punem pastele la fiert pentru 8-10 minute (urmariti ce scrie cu cutie, in functie de tipul pastelor folosite timpul de fierbere difera).
- La foc mic, intr-o tigaie, preparam sosul, de fapt incorporam condimentele pentru a-i da gustul,deoarece sosu il avem de-a gata. Adaugam cateii zdrobiti ( sau pudra de usturoi) in sos, piperul proaspat macinat si un praf de sare.
- Dupa un minut in care am incorporat condimentele in sos, il dam de pe flacara si asteptam sa fiarba pastele.
- Cand sunt gata, le scurgem si le adaugam peste sosul alb,punandu-le la foc pentru un minut.
- Le asezam intr-o farfurie, razuim parmezan si tocam doua fire de patrunjel
Este un preparat rapid si gustos!
Recenzii ale clienților
Recomandare pentru cumpărare
100%
Recomand cu incredere acest piper
- REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
- REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
-
REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei
"Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1)Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a)informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;
(b)toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.
(2)În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.(3)Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."
Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.
Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)
În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.
Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) | Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) | informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) | toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |