Maltodextrina - Nutridex

Maltodextrina descriere si proprietati

Maltodextrina este un polizaharid derivat din amidonul natural prin un proces de hidroliză parțială. Este adesea obținută din surse cum ar fi porumbul, cartoful sau orezul. Substanța rezultată este un praf alb, neutru în gust, cu o solubilitate excelentă în apă. Maltodextrina este clasificată pe baza lungimii lanțului său de molecule de glucoză, măsurată ca DE (Dextrose Equivalent), care indică nivelul de polimerizare și influențează dulceața, solubilitatea și digestibilitatea produsului.

Proprietăți principale

 1. Solubilitate: Maltodextrina se dizolvă rapid și complet în apă, făcând-o potrivită pentru utilizări în care este necesară dispersia rapidă a carbohidraților, cum ar fi băuturile sportive și suplimentele.

 2. Dulceață scăzută: Maltodextrina are un indice scăzut de dulceață comparativ cu zahărul obișnuit, ceea ce o face ideală în produsele care necesită un îndulcitor care nu afectează semnificativ profilul de gust al produsului final.

 3. Proprietăți de îngroșare și texturizare: Oferă o textură mai plăcută produselor alimentare și poate fi folosită ca agent de îngroșare sau ca umplutură, pentru a îmbunătăți consistența sau pentru a reduce cantitatea de grăsime din formulările alimentare.

 4. Absorbție și digestie ușoară: Maltodextrina este rapid digestibilă și poate fi absorbită ușor de organism, furnizând o sursă de energie rapidă, ideală pentru băuturile și suplimentele destinate sportivilor.

 5. Impact redus asupra glicemiei: Deși este rapid absorbită, maltodextrina are un impact relativ moderat asupra nivelurilor de zahăr din sânge, spre deosebire de zahărul simplu, făcând-o o opțiune pentru persoanele care monitorizează glicemia.

 6. Stabilitate și durabilitate: Maltodextrina este stabilă în condiții variate de temperatură și umiditate, ceea ce o face ideală pentru utilizarea în produse care necesită o durată de valabilitate extinsă.

Datorită acestor proprietăți, maltodextrina este extrem de versatilă și utilă în multe domenii ale industriei alimentare, de la băuturi, suplimente nutritive și produse de panificație, până la sosuri și conserve.

Maltodextina - utilizari

Maltodextrina este utilizată într-o varietate largă de produse și industrii, datorită proprietăților sale versatile și funcționale. Iată câteva dintre cele mai comune utilizări ale maltodextrinei:

 1. Băuturi și Suplimente Nutritive: Maltodextrina este adesea folosită în băuturi sportive, băuturi energizante și shake-uri proteice ca sursă rapidă de energie pentru sportivi și persoane active. De asemenea, este utilizată în suplimentele nutritive pentru a crește valoarea energetică și pentru a ajuta la reîncărcarea rapidă a glicogenului muscular după exerciții intense.

 2. Produse de Panificație și Patiserie: În industria de panificație, maltodextrina este folosită pentru a îmbunătăți textura și pentru a prelungi durata de prospețime a produselor. Este adăugată în amestecuri de prăjituri, pâine și alte produse de patiserie pentru a oferi o crustă mai moale și o miez mai pufoasă.

 3. Alimente Funcționale și Dietetice: Maltodextrina este adesea folosită ca agent de îngroșare și texturare în produsele alimentare fără gluten și în alternativele alimentare pentru persoanele cu alergii sau intoleranțe alimentare. De asemenea, este utilizată în produsele alimentare pentru copii și în formulele pentru sugar.

 4. Produse Lactate și Derivate: În industria lactatelor, maltodextrina este utilizată pentru a îmbunătăți textura și consistența iaurtului, a brânzeturilor și a altor produse lactate. De asemenea, poate fi utilizată ca agent de îngroșare în produsele de înghețată și alte deserturi lactate.

 5. Produse Farmaceutice: Maltodextrina este adesea utilizată ca excipient în formulările farmaceutice, în special în tablete, capsule și siropuri, pentru a îmbunătăți stabilitatea, solubilitatea și biodisponibilitatea substanțelor active.

 6. Industria Cosmetică: În cosmetice, maltodextrina este utilizată ca agent de îngroșare și stabilizare în creme, loțiuni și alte produse de îngrijire a pielii. De asemenea, poate fi utilizată pentru a oferi o senzație mai moale și mai netedă pielii.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele utilizări ale maltodextrinei în diverse industrii și produse alimentare. Flexibilitatea sa în formulări și capacitatea de a îmbunătăți caracteristicile produselor finale o fac o opțiune populară pentru producători în întreaga lume.

 

Link-uri utile:

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
ORIGINE:
Romania
Ambalare:
1000 kg (40x25kg)
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

 

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10656
5.590,00 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 11180 point
Puncte premiu: 280 point
+

Cantitatea minima pentru "Maltodextrina - Nutridex" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
BRANDOMNIA ORIGINERomania Ambalare1000 kg (40x25kg)
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
7,90 RON / Punga
+
500 g
in stoc
5,90 RON / Punga
+
5 kg
in stoc
34,90 RON / Punga
+
25 kg
in stoc
159,00 RON / Punga
+
1000 kg (40x25kg)
in stoc
5.590,00 RON / Punga
+