Izomalt - Inlocuitor Zahar – Bomboane & Ciocolata & Bauturi – Alb

Izomalt descriere si proprietati

Izomaltul este un tip de îndulcitor poliolic (alcool de zahăr) utilizat în special în industria alimentară, fiind derivat din zaharoză. Este un ingredient popular în producția de dulciuri, inclusiv bomboane și gume de mestecat, deoarece nu se descompune sub influența căldurii și nu provoacă carii dentare. De asemenea, izomaltul este adesea ales de producătorii de alimente pentru persoanele cu diabet sau pentru cei care caută alternative la zahărul obișnuit din motive de sănătate sau dietă.

Descriere

Izomaltul este compus din două izomeri de glucoză, iar structura sa chimică îl face rezistent la metabolizare de către bacteriile bucale, reducând astfel riscul de carii dentare. Este considerabil mai puțin dulce decât zahărul de masă, având aproximativ 45-65% din dulceața zaharozei. Are un gust curat, puțin răcoros și nu lasă un gust rezidual, fiind apreciat pentru aceste calități în preparatele culinare.

Proprietăți Fizico-Chimice

 • Stabilitate Termică: Izomaltul poate fi încălzit fără să se descompună, ceea ce îl face ideal pentru prepararea bomboanelor și a altor dulciuri care necesită temperaturi ridicate.
 • Higroscopicitate Redusă: Atrage mai puțină umiditate decât zahărul, ceea ce îl face util în produsele care trebuie să rămână crocante sau să nu devină lipicioase.
 • Valorile Calorice: Are o valoare energetică mai scăzută decât zahărul, cu aproximativ 2 calorii pe gram, comparativ cu 4 calorii pe gram pentru zaharoză.
 • Index Glicemic Scăzut: Este digerat mai lent decât zahărul obișnuit, având un impact redus asupra nivelului de glucoză din sânge.

Utilizări

 • Industria Dulciurilor: Folosit la fabricarea bomboanelor transparente și a altor dulciuri care necesită claritate, stabilitate la căldură și o consistență fermă.
 • Decorarea Deserturilor: Utilizat pentru glazuri, acoperiri și decoruri artistice, datorită capacității sale de a se solidifica într-o formă clară și lucioasă.
 • Produse de Panificație: Adăugat în produse de patiserie pentru a menține umiditatea și a îmbunătăți textura.
 • Alimente pentru Diabetici: Înlocuitor popular de zahăr în produse destinate persoanelor cu diabet datorită indexului său glicemic scăzut.

Link-uri utile:

Precauții

Deși izomaltul este sigur pentru consumul uman și a fost aprobat de majoritatea autorităților de reglementare alimentară din întreaga lume, consumul excesiv poate avea efecte laxative, deoarece polioli nu sunt complet absorbiți de tractul digestiv. Prin urmare, se recomandă consumul cu moderație, mai ales atunci când este introdus pentru prima dată în dietă.

Valori Nutritionale si conditii de pastrare

Valori Nutriționale ale Izomaltului

 • Energie: Aproximativ 2 kcal/g, care este aproximativ jumătate din valoarea energetică a zaharurilor convenționale.
 • Carbohidrați: Deși este un carbohidrat, izomaltul are un impact redus asupra glicemiei, ceea ce îl face preferabil pentru persoanele cu diabet sau pentru cei care urmează diete cu conținut scăzut de zahăr.
 • Fibre: Unele produse ce conțin izomalt pot fi etichetate ca având un conținut de fibre, datorită faptului că o porțiune din izomalt este fermentată în colon, având efect prebiotic.
 • Index Glicemic (IG): Indexul glicemic al izomaltului este scăzut, de obicei între 2 și 7, comparativ cu zaharoză care are un IG de aproximativ 65.
 • Dulceață: Are aproximativ 45-65% din dulceața zaharului de masă, ceea ce îl face mai puțin dulce, dar suficient pentru a fi plăcut ca îndulcitor.

Este important de notat că, deși izomaltul furnizează o cantitate mică de energie, consumul excesiv poate cauza disconfort gastro-intestinal datorită fermentației sale parțiale de către bacteriile din colon.

Condiții de Păstrare

 • Temperatură: Izomaltul trebuie păstrat la o temperatură constantă și moderată pentru a preveni topirea sau umidificarea. Ideal este să fie păstrat la temperaturi de cameră, între 18 și 22 grade Celsius.
 • Umiditate: Evitați păstrarea în zone cu umiditate ridicată pentru a preveni clumparea sau degradarea produsului. Izomaltul este higroscopic, ceea ce înseamnă că poate atrage umezeala, deși la o rată mai scăzută decât zaharurile convenționale.
 • Lumină: Trebuie păstrat într-un loc întunecat, deoarece expunerea prelungită la lumină poate afecta calitatea.
 • Ambalaj: În ambalaje ermetic închise pentru a păstra prospețimea și pentru a împiedica intrarea umidității sau a altor contaminanți. Ambalajele originale, neperturbate sunt de obicei cele mai adecvate pentru păstrare.
 • Manipulare: Evitați expunerea produsului la aer liber pentru perioade lungi de timp, pentru a preveni absorbția de umiditate și formarea de aglomerări.

Respectând aceste condiții de păstrare, izomaltul poate avea o durată de viață îndelungată, fiind stabil atunci când este păstrat corespunzător.

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 8682109910286
ORIGINE:
TURCIA
Culoare:
Alb
Ambalare:
200g
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10620
9,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 20 point
+
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Izomaltul se utilizeaza, in cofetarie,  pentru realizarea decorurilor si acadelelor.Izomaltul este un inlocuitor al zaharului dar avand o mai mica putere de indulcire.Daca doriti sa l modelati int-o anumita forma se raceste pana la 65 grade C si se toarna pe o plansa de silicon rezistenta la caldura unde se prelucreaza cu manusi de latex. Pentru a adauga culoare in izomalt puteti folosi orice tip de colorant,lichid,pulbere,gel.Colorantul se adauga treptat in momentul cand iomaltul se apropie de punctul de topire,amestecand usor. 
CuloareAlb BRANDTop Ingrediente GTINEAN 8682109910286 ORIGINETURCIA Ambalare200g
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
200g
in stoc
9,90 RON / Punga
+
1 kg
in stoc
27,90 RON / Punga
+
5 kg
in stoc
129,00 RON / Punga
+
25 kg
in stoc
599,00 RON / Punga
+