Potentiator Gust Umami Punga 1kg / Glutamat de Sodiu “Sare Chinezeasca”
Glutamatul de Sodiu este sarea sodica a acidului glutamic, un aminoacid neesential ce are rolul de a intensifica savoarea preparatelor , avand capacitatea chimica de a pune in valoare aromele.
- Utilizare : Glutamatul de sodiu se utilizeaza pentru a accentua aroma si gustul natural al alimentelor. Glutamatii confera gustul ,,umami" considerat al cincilea gust de baza alaturi de dulce, sarat, acru si amar. Se poate utiliza in orice aliment inclusiv in bauturile alcoolice si nonalcoolice, in proportie de pana la 1%, permitand astfel micsorarea cantitatii necesare de sare. O proportie mai mare de 1% nu va accentua mai mult gustul alimentului, dar poate totusi sa il denatureze. Este frecvent utilizat in industria de catering, a preparatelor din carne si in alte industrii alimentare ( a preparatelor din peste, supe , marinate, conserve, otet etc )
- Solubilitate : Glutamatul de sodiu are o buna solubilitate in apa, 74 de grame de glutamat monosodic se dizolva in 100 ml de apa.
- Aprobari : Produsul este in deplina concordanta cu Regulamentul EC 1333/2008 privind condimentele (q.s.) si produsele alimentare (la mai putin de 10g/kg) cu exceptia celor mentionate in Articolul 2.
- Depozitare : In incaperi uscate, racoroase si ventilate, protejat de actiunea directa a luminii.
- Valabilitate : Depozitat in conditiile mai sus mentionate si in ambalajul original, produsul isi mentine proprietatile pana la 5 ani de la data producerii :
Caracteristici specifice :
- Cristale de culoare alba pana la incolor, gust caracteristic usor sarat, fara miros strain si impuritati vizibile
- Continut : min. 99 %
- Valoare ph : 6.7-7.2
- Cloruri : < /= 400mg/kg
- Pierdere ia uscare < / =0.5%
- Pyroolidone carboxyl.ac. < / = 0.2%
- Continut Sodiu < / = 12,30%
- Rotatie specifica : (solutie 10 %) : +24.9°-+25.3°
Recenzii ale clienților
Recomandare pentru cumpărare
100%

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) |
Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) |
informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) |
toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |