Fructe Goji Extra - Goji Berry

 

 Goji 100% non GMO

 Originea Goji : China 

 Fructe Goji sunt deshidratate, au forme alungite, de mici dimensiuni.

 Goji se pastreaza in ambalajul original inchis, in spatii racoroase si uscate, lipsite de umiditate, la adapost de razele solare.

 Termenul de valabilitate pentru Goji este de 12luni de la data ambalarii. 

 

  1. Originea fructelor de goji

  2. Beneficiile consumului fructelor de goji

  3. Precautii in consumul de goji 

 

  1.Originea fructelor de goji

  Goji, cunoscute sub denumirea stiintifica Lycium barbarum, sunt fructe de culoare rosie originare din Asia unde sunt folosite de 2000 de ani ca plante medicinale si supliment alimentar datorita bogatului continut nutritiv.

  Originea fructului de goji este Tibetul, in medicina traditionala fiind mentionate ca remedii in tratarea problemelor oculare, a bolilor de ficat, rinichi, circulatie, osoase si in asigurarea longevitatii.

  2. Beneficiile consumului fructelor de goji

  In ultima perioada fructele de goji au fost intens studiate pentru a demonstra stiintific beneficiile pentru sanatate aduse de acest fruct rosu.

  Gojii contin surprinzator de multi nutrienti : vitamine din grupul B, vitamina C, carotenoizi, luteina, antioxidanti, microelemente: fier, cupru, zinc, fosfor, calciu, potasiu, magneziu, germaniu, substante cu rol antiviral si antifungic, aminoacizi, proteine, acizi grasi.

 Link-uri utile:

 

Beneficiile pentru sanatatea oculara

 - Studiile stiintifice au demonstrat beneficiile aduse de fructul de goji in protejarea vederii datorita continutului de aminoacizi, in special zeaxantina care are efect protector asupra retinei.

  - Un studiu publicat in revista Optometrie a Academiei Americane de Optometrie (Optometry and Vision Science) a relevat faptul ca seniorii ce beau timp de 90 de zile suc din fructe de goji au un nivel crescut semnificativ al zeaxantinei dar si a altor aminoacizi.

 - Un alt studiu publicat in revista Drug Design, Development and Therapy, demonstreaza faptul ca fructele de goji au un rol important in protejarea retinei impotriva glaucomului, boala ce poate duce la pierderea vederii.

 - Zeaxanthin joacă un rol crucial în sprijinirea sistemului imunitar. Mulți cercetători cred că zeaxantinul poate preveni degenerarea maculară, o deteriorare progresivă a vederii care apare atunci când partea centrală a retinei sau macula se deteriorează.

 - Antioxidantii din fructele de goji protejeaza vedere de efectul nociv al radiatiilor UV

 - Vitamina A continuta de goji ajuta si ea la protejarea vederii.

 Beneficiile pentru sistemul imunitar

 - Antioxidantii din fructele de goji protejeaza organismul de stresul oxidativ si de actiunea radicalilor liberi. Fructele gojii contin 25000 unitati de antioxidanti, aproape de 20 ori mai mult decat portocalele.

 - Antioxidanții sunt cunoscuți pentru calitățile lor imune de stimulare și capacitatea lor de a lupta împotriva radicalilor liberi nocivi și a inflamației.

 - Goji fructe de padure conține cantități mari de vitaminele A și C, în mod similar cu alte fructe de pădure, inclusiv afine și zmeură. Vitaminele A și C sunt vitale pentru construirea imunității și pentru prevenirea bolilor, de la răceala la cancer.

 - Polizaharidele reprezintă un component al fructelor goji. Acestea sunt o sursă esențială de fibre dietetice. Un studiu care a utilizat șoareci îmbătrâniți a constatat că polizaharidele din boabele de goji au ajutat la îmbunătățirea funcției imunitare și la creșterea activității totale antioxidante în organism.

 Beneficii in lupta împotriva cancerului

 - Nivelurile ridicate de antioxidanți, inclusiv vitamina C, zeaxantină și carotenoide, sunt responsabile pentru combaterea celulelor canceroase. Antioxidanții încetinesc creșterea tumorală, reduc inflamația și ajută la eliminarea substanțelor nocive din organism.

 Cercetările efectuate pe șoareci, raportate în revista Drug Design, Development and Therapy, constată că fructele de  goji pot inhiba creșterea tumorilor și pot stimula eficacitatea tratamentelor pentru cancer.

 Beneficiile pentru o pielea sănătoasă

 - Fructele de goji conțin beta-caroten, care este esential pentru producerea vitaminei A. Beta-carotenul este cunoscut pentru capacitatea sa de a contribui la mentinerea unui tegument sănătos.

 - Beta-carotenul este un ingredient frecvent utilizat în cremele de piele pentru : îmbunătățirea sănătății pielii, reduce iritarea pielii, gestionarea efectelor razelor solare,  gestiona impactul îmbătrânirii tesutului cutanat.

 - Beta-carotenul este responsabil pentru pigmentul de culoare portocaliu-roșie din fructele de goji. Beta-carotenul este vital pentru sănătatea ochilor, sănătatea oaselor, sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. Cantitatea de beta-caroten din fructele goji este printre cele mai mari din toate plantele comestibile.

 Un studiu efectuat la șoareci a constatat că, atunci când au băut 5% suc de goji, le-a dat suficienți antioxidanți pentru a se proteja împotriva deteriorării produse de radiatiile solare daunatoare și a afecțiunilor cutanate.

 Beneficiile consumului de goji in stabilizarea glicemiei

 - Goji poate fi de ajutor in controlul eliberarii de zahar in sange. Cercetarea din 2015 arată că fructele de  goji echilibrează nivelul insulinei și glucozei din sânge.

Același studiu a asociat fructele cu goji la creșterea nivelului HDL la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. HDL este cunoscut sub numele de colesterol bun.

 Beneficiile consumului de goji in combaterea depresiei, anxietatii și insomniei

 - Fructele de goji ajuta la imbunatatirea starii de spirit si a calitatii somnului.

  Studii realizate in 2016 pe animale de laborator, au aratat ca șobolani arată că, consumul de  goji poate îmbunătăți depresia și comportamentele de tip anxios.

 - Un alt studiu din Statele Unite, realizat cu participarea unui grup de studiu alcatuit din oamenii sanatosi,  a demonstrat, de asemenea, că sucul de boabe goji poate îmbunătăți energia, starea de spirit și sănătatea digestivă. În acest studiu, participanții adulți sănătoși au consumat zilnic 120 ml de suc de goji sau o băutură placebo timp de 14 zile. Participantii care au consumat suc de gojii au constatat o crestere a energiei, capacitatii de concentrare, acuitatii mentale si a starii de bine, fata de cei care au consumat sucul placebo. Studiul a arătat, de asemenea, o îmbunătățire a calității somnului la cei care au consumat sucul de goji și niciun efect la cei care au consumat sucul placebo.

 Goji previne deteriorarea ficatului

 - Din vechime, fructele goji au fost folosite in medicina traditionala chineza in tratarea bolii hepatice.

 - Studii au aratat ca au rol in gestionarea sanatatii ficatului si in prevenirea bolii hepatice grase induse de alcool.

 - Cercetarea asupra celulelor canceroase la ficat uman a constatat, de asemenea, că fructele goji pot inhiba creșterea tumorilor.

 

 Alti nutrienti continuti de fructele de goji :

 - Vitamina E : previne aparitia si evolutia aterosclerozei

 - Vitaminele B : necesare proceselor metabolice

 - Luteina : in regenerarea celulelor organismului

 - Microelemente importante : germaniu care are efect anticancerigen, seleniu care mareste eficienta chimioterapiei si e adjuvant in reducerea toxicitatii drogurilor.

 - Acizi grasi : necesari in oxigenarea tesuturilor si in regenerarea celulara

 - Ciperona : cu rol important in controlul tensiunii arteriale

 - Fisalina : antiviral si important in intarirea sistemului imunitar

 - Solavetivona : antifungic si antibacterian

 Cine ar trebui să evite consumul de goji ?

 - Persoanele alergice la fructele de padure trebuie sa fie atente atunci cand consuma goji in stare proaspata sau uscata sau orice amestec sau supliment ce contine goji.

 - Fructele de goji pot interactiona cu unele medicamente : cu medicamentele pentru reglarea tensiunii alteriale, cu medicamentele pentru diabet si cu medicamentele anticoagulante.  Persoanele care iau aceste medicamente trebuie sa consulte medicul inainte de a adauga fructele de goji in dieta lor.

 Este sigur consumul cu moderatie al fructelor de goji. Cateodata, consumul prelungit, mai mult de trei luni, poate determina foarte rar reactii alergice si sensibilitate la lumina sol

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Anca B
15/05/2023
Achizitie Verificata
Proaspete
Comentarii
De la Top Ingrediente am cumparat mereu produse proaspete. Noi folosim fructele goji in fursecuri si prajituri. Cateodata bem si ceai, dar nu ne dam in vant dupa el.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Anca B
Anca B
Achizitie Verificata
15/05/2023
Proaspete
Comentarii
De la Top Ingrediente am cumparat mereu produse proaspete. Noi folosim fructele goji in fursecuri si prajituri. Cateodata bem si ceai, dar nu ne dam in vant dupa el.
A fost utilă această recenzie?
64 37
Scrie un comentariu
Întrebări
ORIGINE:
CHINA
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10583
46,00 RON /per bucata
in stoc
Pretul in puncte: 92 point
Puncte premiu: 2 points
+

Cantitatea minima pentru "Fructe Goji Extra - Goji Berry" este 1.

1 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Goji, origine China
ORIGINECHINA Ambalare1 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
46,00 RON /per bucata
+
100 g
in stoc
9,00 RON /per bucata
+
250 g
in stoc
19,00 RON /per bucata
+
500 g
in stoc
29,00 RON /per bucata
+
2 kg
in stoc
89,00 RON /per bucata
+