Coriandru Boabe Pudra - Seminte Coriandru Macinate

Coriandru seminte macinat - Descriere

Semințele de coriandru măcinate sunt obținute prin macinarea semințelor uscate ale plantei Coriandrum sativum. Acestea sunt recunoscute pentru aroma lor robustă, cu note calde, ușor citrice și lemnoase, care se pot intensifica prin prăjire înainte de măcinare. Pulberea rezultată are o culoare maro-deschis până la maro-gălbui și este fină la atingere.

Utilizarea semințelor de coriandru măcinate este extrem de populară în bucătăria internațională, fiind un ingredient de bază în multe amestecuri de condimente, inclusiv cele pentru curry, garam masala, și diferite mixuri pentru marinade și rub-uri. Gustul lor unic contribuie la adâncirea și complexificarea profilurilor de aromă ale diferitelor preparate, cum ar fi supele, tocănițele, sosurile și chiar anumite deserturi.

Dincolo de utilizarea culinară, coriandrul măcinat este apreciat și pentru beneficiile sale pentru sănătate, incluzând proprietăți digestive, antiinflamatoare și hipoglicemiante, ceea ce îl face un adaos valoros atât în bucătărie, cât și în cabinetul de remedii naturiste.

 

 Coriandru seminte macinat - Utilizare in Gastronomie

Semințele de coriandru măcinate sunt un condiment extrem de versatil și esențial în multe bucătării din întreaga lume, datorită profilului său aromatic complex și a capacitații sale de a adăuga adâncime și nuanță diverselor preparate culinare. Utilizarea sa în gastronomie este vastă, de la mâncăruri tradiționale indiene și mediteraneene până la preparate moderne și fusion. În continuare, vom explora diferitele moduri în care semințele de coriandru măcinate pot fi folosite pentru a îmbogăți experiențele culinare.

Utilizarea în Bucătăria Internațională

Asia de Sud

În bucătăria indiană, coriandrul măcinat este un ingredient fundamental. Este folosit în amestecuri de condimente cum ar fi masala sau panch phoron, adăugând un gust cald și o notă de citrice care echilibrează intensitatea altor condimente precum turmericul și piperul cayenne. Coriandrul măcinat este, de asemenea, esențial în prepararea curry-urilor, alegându-se adesea pentru a tempera aciditatea tomatelor sau a tamarindului folosit în sosuri.

Orientul Mijlociu

În bucătăria din Orientul Mijlociu, coriandrul măcinat este adesea utilizat în amestecuri de condimente precum za'atar și dukkah. Este folosit pentru a condimenta carne de miel, pui și pentru a prepara diverse sosuri picante care însoțesc falafelul sau kebabul.

America Latină

În bucătăria latino-americană, coriandrul măcinat este folosit pentru a adăuga aroma sa unică la marinade și la condimentarea cărnii de porc sau de vită. Este, de asemenea, un ingredient popular în prepararea sosurilor mole, unde complexitatea sa aromatică complementează ciocolata și ardeii folosiți în sos.

Tehnici de Preparare

Prăjirea

O tehnică frecventă pentru intensificarea aromei coriandrului măcinat este prăjirea ușoară a semințelor înainte de măcinare. Prăjirea în uscat eliberează uleiurile esențiale din semințe și intensifică gustul, adăugând o notă de prăjit preparatelor finale.

Marinade

Coriandrul măcinat este excelent în marinade, combinându-se adesea cu alte condimente și ierburi pentru a crea profiluri de gust complexe. Este ideal pentru marinarea cărnii de pui, vită, porc sau miel, conferindu-le o aromă bogată și pătrunzătoare.

Sosuri și Dressinguri

Adăugarea de coriandru măcinat în sosuri și dressinguri poate transforma un preparat simplu într-unul sofisticat și plin de gust. Este deosebit de eficace în sosurile care necesită un echilibru între dulce și picant, precum cele utilizate în bucătăria thai sau vietnameză.

Utilizare în Deserturi

Surprinzător pentru mulți, coriandrul măcinat poate fi folosit și în prepararea deserturilor. Aroma sa, cu note de citrice, complementază fructele, în special merele și perele. Este adesea inclus în rețete de prăjituri și tarte, unde adaugă un strat suplimentar de aromă care îmbogățește profilul gustativ al desertului.

Beneficii pentru Sănătate în Gastronomie

Pe lângă versatilitatea sa culinară, coriandrul măcinat oferă și numeroase beneficii pentru sănătate, făcându-l nu doar un aditiv gustativ, ci și unul benefic. Contribuie la digestie, are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Concluzie

Semințele de coriandru măcinate sunt o adevărată comoară în bucătărie, adăugând complexitate și rafinament multor preparate. Fie că este vorba de o mâncare savuroasă sau un desert rafinat, coriandrul măcinat poate transforma fundamental orice rețetă, îmbunătățind profilul de gust și adăugând beneficii nutritive semnificative. Prin explorarea și integrarea acestui condiment în diverse preparate, chefi și gospodine pot descoperi noi dimensiuni ale artei culinare.

 
 

Coriandru seminte macinat - Beneficii

Semințele de coriandru măcinate oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate, făcându-le nu doar un condiment popular, ci și un aditiv valoros în regimul alimentar pentru promovarea bunăstării generale. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de coriandru măcinat:

1. Ajutor Digestiv

Coriandrul măcinat este recunoscut pentru proprietățile sale carminative, care ajută la reducerea formării gazelor în intestine și la îmbunătățirea digestiei. Acesta stimulează enzimele digestive și sucurile gastrice, facilitând descompunerea alimentelor și absorbția nutrienților.

2. Proprietăți Antiinflamatorii

Semințele de coriandru conțin cineol și linalool, substanțe care oferă efecte antiinflamatorii. Acestea pot ajuta în ameliorarea simptomelor artritei și în reducerea umflăturilor cauzate de aceste afecțiuni.

3. Reglarea Nivelului de Colesterol

Studiile sugerează că coriandrul măcinat poate ajuta la reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL) și la creșterea nivelurilor de colesterol bun (HDL). Aceasta se datorează prezenței acidului linoleic, acidului oleic, acidului palmitic, acidului stearic și acidului ascorbic (vitamina C) în semințele de coriandru.

4. Controlul Glicemiei

Coriandrul este benefic pentru persoanele cu diabet deoarece poate stimula producția de insulină și, prin urmare, poate ajuta la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge. Acesta este un avantaj important pentru managementul diabetului de tip 2.

5. Proprietăți Antibacteriene

Uleiurile esențiale din coriandru, inclusiv linalool și borneol, au proprietăți antibacteriene, care pot ajuta în lupta împotriva infecțiilor și a bacteriilor, cum ar fi Salmonella. Acest lucru îl face un condiment valoros pentru prevenirea bolilor alimentare.

6. Sănătatea Pielii

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene, coriandrul măcinat poate îmbunătăți sănătatea pielii. Este folosit în tratamentele tradiționale pentru eczeme, acneea și pielea uscată. De asemenea, antioxidanții prezenți ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.

7. Beneficii Hormonale

Coriandrul poate avea un impact pozitiv asupra sănătății hormonale, ajutând la reglarea ciclurilor menstruale și la ameliorarea simptomelor asociate cu menstruația, datorită conținutului său de acid linoleic.

Concluzie

Coriandrul măcinat este mai mult decât un simplu condiment; este o adăugare valoroasă la o dietă echilibrată, oferind o serie de beneficii pentru sănătate, de la îmbunătățirea digestiei și controlul nivelului de zahăr din sânge până la proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Includerea sa regulată în dieta zilnică poate contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate generală.

 
 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Tedora
10/05/2023
Achizitie Verificata
Foarte multumita
Comentarii
Am fost plăcut surprins de cât de generoasă este cantitatea oferită în pungă, iar calitatea coriandrului este de neegalat. Aroma sa proaspătă și gustul intens adaugă o notă distinctivă preparatelor mele. Livrarea a fost rapidă și eficientă, ceea ce a completat în mod ideal experiența mea de cumpărare. Recomand cu încredere acest coriandru măcinat tuturor celor care caută un raport excelent între preț și calitate!Coriandrul măcinat din punga de 1 kg primește 5 stele din partea mea pentru prețul accesibil și calitatea excelentă.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Marian
Marian
Achizitie Verificata
13/03/2024
Produs de calitate
Comentarii
Coriandrul măcinat din punga de 1 kg este o alegere perfectă pentru prețul convenabil, calitatea superioară și livrarea rapidă! Am fost impresionat de generozitatea cantității din pungă, iar calitatea coriandrului este de excepție. Aroma și gustul său autentic adaugă o notă subtilă și delicioasă preparatelor mele culinare. Livrarea a fost rapidă și fără probleme, ceea ce a întregit în mod ideal experiența mea. Recomand cu încredere acest coriandru măcinat tuturor celor care caută un produs excelent la un preț avantajos și o livrare rapidă.
A fost utilă această recenzie?
6 7
Tedora
Tedora
Achizitie Verificata
10/05/2023
Foarte multumita
Comentarii
Am fost plăcut surprins de cât de generoasă este cantitatea oferită în pungă, iar calitatea coriandrului este de neegalat. Aroma sa proaspătă și gustul intens adaugă o notă distinctivă preparatelor mele. Livrarea a fost rapidă și eficientă, ceea ce a completat în mod ideal experiența mea de cumpărare. Recomand cu încredere acest coriandru măcinat tuturor celor care caută un raport excelent între preț și calitate!Coriandrul măcinat din punga de 1 kg primește 5 stele din partea mea pentru prețul accesibil și calitatea excelentă.
A fost utilă această recenzie?
12 15
Scrie un comentariu
Întrebări
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10398
14,90 RON / Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 10+
Pret 14,16 RON
in stoc
Pretul in puncte: 30 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Coriandru Boabe Pudra - Seminte Coriandru Macinate" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Pudra obtinuta prin macinarea boabelor de coriandru
BRANDTop Ingrediente Ambalare1 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
14,90 RON / Punga
+
250 g
in stoc
7,90 RON / Punga
+
500 g
in stoc
9,90 RON / Punga
+
5 kg
in stoc
69,90 RON / Punga
+
25 kg
in stoc
299,00 RON / Punga
+