Anason Stelat (Punga 1 kg)

100% Anason Stelat, uscat, cu gust si miros aromat, puternic, caracteristic.Anasonul stelat este un condiment cunoscut pentr utilizarile sale gastronomice dar si pentru beneficiile terapeutice datorate componentelor sale bioactive ce-i confera rol antioxidant,antifungic,antiviral si antibacterian.

Pe langa utilizare sa ca si condiment si aromatizant in industria alimentara,anasonul stelat este folosit si in industria cosmetica,in fabricarea sapunurilor,aromatizantelor,produselor de igiena.

Depozitarea Anasonului Stelat : in spatii uscate, curate, in ambalajul original inchis.

Anasonul Stelat este ambalat in pungi alimentare de 1 kg.

Termenul de valabilitate al Anasonului Stelat este de 12 luni de la data fabricatie.

 

    1. Originea anasonului 

   2. Utilizarea anasonului stelat

   3. Beneficiile anasonului stelat

 

 

     1. Originea anasonului stelat

    Copacul de anason, Ilicium verum este un copac cu frunze verzi de dimensiuni medii, originar din nord-estul Vietnamului și sud-vestul Chinei. Este de fapt fructul unui mic arbore peren din familia magnoliei.

    Condimentul numit în mod obișnuit anason, anason stelat, star anason chinezesc, este obținut din pericarpurile în formă de stea ale fructului I. verum, recoltate chiar înainte de maturare. Fructele verzi sunt culese înainte de a se coace și se usucă până seamănă cu o semință dură, de culoare brun inchis. O stea de anason are între șase și zece puncte pe stea, fiecare conținând o singură sămânță.

 

      2. Utilizarea anasonului stelat

  -   Anasonul stelat este utilizat in gastronomie, in mancarea asiatica, industria de patiserie si cofetarie, panificatie, industria bauturilor si sosurilor.

  -  Aroma înțepătoare, delicioasă, face ca anasonul stelat să fie un ingredient important in condimentul chinezesc Five Spices, unde este combinat cu fenicul, scorțișoară, boabe de piper negru și cuișoare. Acest condiment este folosit pentru a condimenta totul, de la rață la nucă condimentată, dar puteți il puteti folosi, de asemenea, ca substitut pentru condimentele de plăcintă de dovleac sau pentru dovleac copt.

   - Uleiul de anason stelat este un ulei extrem de aromat, utilizat în gătit, in parfumerie, pentru fabricarea de săpunuri, paste de dinți, apa de gură și creme pentru piele.

   - Aproximativ 90% din culturile de anason stelat din lume sunt utilizate pentru extracția acidului shikimic, un intermediar chimic utilizat în sinteza oseltamivirului (Tamiflu).

   - În Statele Unite, este adesea folosit ca si condiment aromatizant pentru fursecuri, gemuri și murături. De asemenea, puteți fierbe o steluta de anason întreg în bulionuri, băuturi, marinate și supe pentru a adăuga un plus de aromă. (Condimentul nu poate fi mâncat integral, deci trebuie eliminat înainte de servire.)

- Aroma calda a condimentului amintește de cuișoare sau scorțișoară, așa că poate fi folosit în cafele aromate sau în băuturi cu note de toamnă. De asemenea, se potrivește foarte bine cu rața și carnea de porc, așa că nu vă fie teamă să aruncați o stea întreagă de anason sau două în amestec atunci când faceți mancare din carne de porc!

 

      3. Beneficiile utilizarii anasonului stelat

- Anasonul Stelat este o sursă impresionantă de mai mulți compuși bioactivi puternici - toți sunt benefici pentru vitalitate si pentru o sănătate bună.

- Cea mai valoroasă componentă a anasonului stelat este reprezentata de amestecul de flavonoide și polifenoli continut de acesta. Acestea sunt în primul rând responsabile pentru aplicațiile largi in zona condimentelor dar și beneficiile medicinale.

- Unii dintre compușii majori care sunt benefici pentru sănătate, sunt : linalool, quercetin, anetolul, acid Shikimic, acid galic, limonene.

Împreună, acești compuși contribuie la proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene ale anasonului stelar.

- Unele cercetări efectuate pe animale și in vitro indică faptul că, capacitatea antioxidantă a acestui condiment poate fi dublata de proprietăți anti-cancer, cum ar fi reducerea dimensiunii tumorii.

- Anasonul stelat a fost folosit în medicina tradițională chineză de mii de ani și a fost acceptat și în unele practici de medicină occidentală, mai recent. Creșterea popularității sale este determinată în mare parte de proprietățile sale antimicrobiene și de potențialul farmacologic.

 

   Proprietati antivirale

-  Unul dintre cele mai populare atribute relevante farmacologic ale anasonului stelat este conținutul său de acid shikimic. Acidul shikimic este un compus cu capacități antivirale puternice. De fapt, este unul dintre principalele ingrediente active în Tamiflu, un medicament popular pentru tratamentul gripei.

-  În prezent, anasonul stelat este sursa principală de acid shikimic utilizat pentru dezvoltarea produselor farmaceutice. Deoarece pandemia de gripă continuă să crească ca o amenințare la adresa sănătății globale, cererea de anason stelat este în creștere.

Unele cercetări efectuate in vitro au arătat, de asemenea, că uleiul esențial de anason stelat  poate trata alte tipuri de infecții virale, inclusiv herpes simplex tip 1.

 

Proprietăți antifungice

Anasonul stelat este o sursă bogată de anetol flavonoid. Acest compus este responsabil pentru aroma distinctă a condimentului și oferă avantaje puternice antifungice.

- Unele cercetări agricole au constatat că trans-anetolul derivat din anasonul stea poate inhiba creșterea ciupercilor patogene în anumite culturi comestibile.

- Testele in vitro arată că alți compuși bioactivi găsiți în uleiul esențial anason, cum ar fi linaloolul terpenic, pot suprima biofilmul și formarea de pereților celulari al ciupercilor infecțioase la om .

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege mai bine aplicațiile pentru anason stelat pentru tratarea infecțiilor fungice la om.

 

Beneficii antibacteriene

- Un alt beneficiu medicamentos important al anasoului stelat este capacitatea sa de a inhiba creșterea bacteriană implicată într-o varietate de boli comune.

Unele cercetări au scos la iveală faptul că extractul de anason stelat este la fel de eficient ca antibioticele împotriva multiplelor bacterii patogene rezistente la medicamente. Acest lucru poate fi util în special pentru dezvoltarea viitoare a noilor medicamente antibiotice.

- Studiile in vitro au arătat, de asemenea, că compușii bioactivi din anason stelar pot fi eficienți în tratarea infecțiilor tractului urinar cauzate de diferite bacterii.

- Un studiu separat, efectuat in vitro, a arătat că extractul de anason stelat este oarecum eficient în reducerea creșterii E. coli intr-un un vas Petri, deși nu a fost la fel de eficace ca tratamentele actuale cu antibiotice.

În acest moment, majoritatea cercetărilor asupra proprietăților antibacteriene ale anasonului stelar sunt limitate la studii efectuate pe animale și eprubeta. Sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege mai bine cum poate fi folosit acest condiment pentru a sprijini sănătatea umană.

Deși anasonul stelar este frecvent utilizat pentru tratarea gripei, este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege în continuare potențialul său de a trata alte infecții virale la om.

 

 

 

 

Recenzii ale clienților

4.6 out of 5
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 2 recomandări
2
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Ana Baniciu
10/03/2020
Achizitie Verificata
Comentarii
Anasonul este foarte aromant. Recomand!
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Teo
Teo
Achizitie Verificata
23/01/2024
Produs bun
Avantaje
Mai multe variante de gramaj
Comentarii
Multumita. Recomand
A fost utilă această recenzie?
14 15
Vlad Gheorghe
Vlad Gheorghe
Achizitie Verificata
05/07/2023
Foarte multumita
Avantaje
Livrare rapida
Comentarii
Am achiziționat anasonul steleat și sunt încântat de calitatea sa excepțională. Aroma intensă și proaspătă a acestui anason este deosebită. Ambalajul sigilat și rezistent a păstrat prospețimea condimentului,
A fost utilă această recenzie?
15 14
Maria bun
Maria bun
Achizitie Verificata
13/03/2023
bun
Comentarii
foarte bun si dragut anasonul stelat
A fost utilă această recenzie?
23 23
Ramona Randunica
Ramona Randunica
Achizitie Verificata
03/03/2023
Impresionata
Avantaje
Pret
Comentarii
Anason de calitate, A ajuns intreg, foarte putin era sfaramat
A fost utilă această recenzie?
19 22
Ana Baniciu
Ana Baniciu
Achizitie Verificata
10/03/2020
Comentarii
Anasonul este foarte aromant. Recomand!
A fost utilă această recenzie?
82 78
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 8719992967537
Ambalare :
1 kg
Stare:
Intreg / Intregi
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

16535/10035
99,00 RON / kg
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 10+ 50+
Pret 96,03 RON 94,05 RON
in stoc
Pretul in puncte: 198 point
Puncte premiu: 5 points

Cantitatea minima pentru "Anason Stelat (Punga 1 kg)" este 1.

5 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
100% Anason Stelat, origine Vietnam
GTINEAN 8719992967537
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Stare Disponibilitate Pret  
1 kg Intreg / Intregi
in stoc
99,00 RON / kg
5 Kg Intreg / Intregi
in stoc
430,00 RON
86,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
10 Kg Intreg / Intregi
in stoc
840,00 RON
84,00 RON  per 1.00 kg
/ Cutie