+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Sumac (500g) Condiment Turcia

 Sumacul este obtinut din fructele uscate și pisate ale unei plante (Rhus Coraria), care creste în regiunea mediteraneană dar și în unele zone ale Asiei Centrale. Condimentul obținut este de culoarea roșu-purpuriu, cu gust acrișor, fructat, usor iute.

Standarde fizice și chimice:

- Umiditate: 20,69%
- Conținut total de cenușă: 10,78%
- Sare (NaCl): 7%
- Materie extrasă: max 0,15%

Standarde microbiologice:

- E. coli: <10 cfu / g
- Salmonella spp. : Absent în 25,0 g
- Numărul total de germeni: <106 cfu / g
- Drojdii: <103 cfu / g
- Mucegai: <103 cfu / g

Micotoxine:

- Aflatoxina B1: 5 max ppb
- Suma aflatoxinelor B1, B2, G1, G2: 10 ppb max
- Ochratoxina A: 15 max ppb

Pulberea de sumac trebuie să fie conformă cu:
1) Regulamentul (CE) nr. 1881/2006 al Comisiei din 19 decembrie 2006 (versiunea consolidată 2010-07-01). Stabilirea nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare;
2) Regulamentul (UE) nr. 165/2010 al Comisiei din 26 februarie 2010 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1881/2006. Stabilirea nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare în ceea ce privește aflatoxinele;
3) Regulamentul (UE) nr. 105/2010 al Comisiei din 5 februarie 2010 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1881/2006 de stabilire a nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare în ceea ce privește ochratoxina A.

Infestare și puritatea:

Pulberea de Sumac nu trebuie să conțină insecte vii și să fie practic lipsită de insecte moarte vizibile sau fragmente de insecte. Contaminarea se determină prin metoda specificată în ISO 1208. Sumacul pulbere nu trebuie să conțină particule și fibre grosiere și să fie de finețea specificată în standardele naționale sau conform cerințelor cumpărătorului.

 Ambalare:

- In pungi alimentare de 500 grame
- Informații privind eticheta: Numele produsului, numărul lotului, țara de origine, greutatea, data producției, perioada de expirare
Ambalajele de contact alimentar sunt conforme cu Regulamentele UE 2023/2006, UE 1935/2004 și 10/2011.

Informații privind păstrarea și termenul de valabilitate:

Condiții de depozitare recomandate: A se păstra sigilat într-un loc uscat, curat, rece și întunecat
Perioada de valabilitate de la data fabricației: 24 de luni

Declarație OMG: Top Ingrediente nu furnizează, nu utilizează sau nu manipulează niciun ingredient sau derivați modificați genetic.

Declarație de reziduuri de pesticide: Nivelurile maxime de reziduuri de pesticide din produs sunt conforme cu Regulamentul UE 396/2005.

Produsul nu contine alergeni.

 

Origine: Turcia

 

Descriere produs:

Sumacul provine din boabele unei tufe sălbatice care crește în toate zonele mediteraneene, în special în Sicilia - sudul Italiei și în unele părți din Orientul Mijlociu, în special Iranul. Este un ingredient esențial în gătirea mancarurilor arabesti, fiind preferat pentru amărăciune și astringență. Multe alte soiuri de sumac apar în regiuni temperate ale lumii. În America de Nord, Rhus glabra (- planta) este cunoscut pentru utilizarea sa în industria bronzării și pentru proprietățile sale medicinale. 

Fructele de sumac sunt uscate și zdrobite pentru a forma o pudră roșie violet-roșiatica. Fructul întreg apare sub forma de ciorchine dens. Boabele individuale au dimensiuni mici, rotunde, cu diametrul de 10 mm , colorate roșu și acoperite cu "păr".
Buchet: Usor aromat.
Aromă: acru, fructat și astringent
Scala de fierbinte: 1

Deși sumacul nu a devenit încă un ingredient gospodăresc în fiecare bucătărie, acest condiment unic și exotic a fost lăudat de mult timp în întreaga lume pentru aroma sa îndrăzneață și proprietățile de sănătate.

În plus față de bogata sa istorie culinară, care datează dincolo de imperiul roman, beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment antic au fost documentate pentru prima dată în urmă cu mii de ani în textele medicinale grecești, care remarcau calitățile antiseptice ale sumacului. Astăzi, acest ingredient versatil este folosit la nivel mondial pentru a îmbunătăți și a complimenta aromele de la cărnuri la grătar, la legume proaspete, la deserturi delicate.

Sumacul poate fi folosit la mixuri de condimente pe care urmează să le puneţi peste carne (în special pui, miel, peşte, fructe de mare) ce urmează să fie fripte pe grătar sau preparate la cuptor, precum şi la sosurile pentru marinate.

Poate fi presărat şi în tocăniţe (cu carne sau legume), la supe, dressing-uri pentru salate, unde poate fi un bun înlocuitor pentru lămâie sau oţet. Sumacul se adaugă şi în kebab, orez sau hummus.

Sumacul este şi un bun remediu natural, fiind bogat în vitamina C şi antioxidanţi: tratează gripele, răcelile, bronşitele, previne bolile cardiovasculare şi boli precum cancerul, Alzheimer, artrita, cataracta. De asemenea, este un bun agent de reglare al tranzitului intestinal şi previne şi tratează hiperglicemia, diabetul şi obezitatea.

Îmbunătățește mâncărurile și salatele cu un gust acrisor de lămâie. Sumacul poate fi folosit și ca substitut al sării. Când este adăugat la carne înainte de gătit, reacția în timpul gătitului creează o noțiune sărată.
Este perfect pentru stropirea sau condimentarea hummusului și alte mancaruri din Orientul Mijlociu.

 

Beneficiile de sănătate ale consumului de Sumac:

Sumacul are proprietati diuretice si este folosit in afectiunile intestinale si pentru reducerea febrei. În Orientul Mijlociu, se prepară o băutură acră din ele pentru a calma tulburările de stomac.

Sumacul este unul dintre cele mai puternice condimente antiinflamatoare. Se situează pe graficul ORAC, ceea ce înseamnă că este la pachet cu antioxidanții și are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi care pot provoca cancer, boli de inimă și semne de îmbătrânire.

Sumacul este, de asemenea, un ingredient benefic pentru cei cu diabet zaharat de tip 2. Studiile au arătat că aportul zilnic de sumac timp de trei luni va scădea riscul de boli cardiovasculare în rândul persoanelor cu diabet de tip 2.

- Anti-cancer: un super-oxidant imbinat cu vitamina C, ceea ce înseamnă că poate ajuta la eliminarea unor boli precum diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul.

- Antiinflamatoare: Se crede că inflamația este cauza majorității bolilor și Sumacul este un condiment antiinflamator care ajută la combaterea diverselor tulburări, răceli și gripă.
A fost studiat ca fiind eficient în reglarea nivelului de colesterol și în tratarea diabetului prin reducerea glicemiei.

- Anti-fungice și anti-microbiene: Sumacul este anti-microbian și anti-fungic. Este un condiment care poate ajuta la tratarea inflamațiilor și tulburărilor pielii. De asemenea, a fost studiat pentru a fi eficient în combaterea bacteriilor precum Salmonella și poate fi utilizat pentru a dezinfecta în siguranță fructele și legumele.

- Poate crește producția de lapte matern și ușurează crampele menstruale

- Sumacul este un diuretic, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea toxinelor din organism prin urină și a fost utilizat în mod tradițional pentru tratarea infecțiilor urinare și a problemelor digestive. 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
Ambalare :
5 Kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

14548
14,50 RON
29,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 29 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Sumac (500g) Condiment Turcia" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Sumac, origine Turcia
Brandul zilei
.