Piper Verde Boabe (Punga 5,0 kg)
Piper Verde 100% piper boabe, origine India
Piperul Verde se pastreaza in ambalajul original inchis, in spatii racoroase si uscate, lipsite de umiditate, la adapost de razele solare.
Termenul de valabilitate pentru Piper Verde este de 24 luni de la data ambalarii.
1. Originea piperului verde
2. Utilizarea piperului verde
3. Valori nutritionale ale piperului verde
1. Originea piperului verde
Piperul verde este cultivat in Asia, provine dintr-un arbust catarator verde (indiferent de anotimp). In prezent, este cultivat in Brazilia, Indonezia si Vietnam, unde se produce 34% din productia totala a globului. Piperul verde este obţinut din fructele necoapte, verzi ale aceleiaşi plante. Procesul de uscare al piperului verde este efectuat cu ajutorul tehnologiei moderne, prin care acesta nu se înnegreşte, păstrându-şi totodată culoarea sa tipică, precum şi proprietăţile atât de apreciate ale gustului şi mirosului.
Piperul verde se caracterizează printr-un gust dulceag şi proaspăt, având o aromă impunatoare şi deosebită. Piperul verde are gustul mai delicat şi este mai puţîn iute decât piperul negru. Se foloseşte pentru condimentarea mâncărurilor de carne, peşte, ciorbe, supe, sosuri. De asemenea îmbunătăţeşte gustul salatelor.
Piperul verde este recoltat inainte de coacere, apoi este conservat in sare si otet sau deshidratat. Are o aroma proaspata picanta, dar mai blanda decat piperul negru.
2. Utilizarea piperului verde
- Piperul verde boabe are o aroma patrunzataoare, asemanatoare unui amestec de piper si nucsoara. Acest condiment are un gust usor, dand mancarii la care se adauga, o aroma usoara. Este folosit cu precadere in bucatariile nationale spaniole, arabe, bucatarii din Africa de Vest si de Nord.
- Este ideal in combinatie cu coriandru, chimen, ardei iute, curcuma, mustar, , cardamon, nucsoara, frunze de dafin, cuisoare.
- Piperul ajută la prevenirea formării de gaze intestinale, cauza fiind creşterea producţiei de acid clorhidric din stomac. El este apreciat, de asemenea, pentru efectele antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene. Prin efectul de descompunere a celulelor de grasime piperul ajută la menţinerea siluetei oferind, în acelaşi timp, energie.
- Piperul este o sursa buna de fier, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina K si fibre.
- Proprietatile antibacteriene ale piperului verde ajuta organsimul sa lupte impotriva infectiilor si stopeaza proliferarea bacteriilor din tractul digestiv.
3.Valori nutritionale pentru 100g de produs:
Valoare energetica : 1593 kj / 381 kcal
Grasimi : 2.5 g / din care acizi grasi saturati: 0.7 g
Carbohidrati : 75.1 g / din care zaharuri: 71.4 g
Proteine : 12.1 g
Sare : 0g
Nici o postare găsită

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) |
Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) |
informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) |
toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |