+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Piper Negru Boabe (Punga 5 kg)

Piper negru boabe 100% natural, boabe uscate, aromate, cu diametrul de 3 pana la 6 mm.

Originea piperului negru boabe : Brazilia 

- Piperul negru boabe se depoziteaza in spatii curate, uscate, lipsite de umiditate si fara expunere la lumina solara, in ambalajul original inchis. 

- Termenul de valabilitate al piperului negru boabe este de 2 ani de la data fabricatiei. 

  

1. Despre piperul negru

2. Valori nutritionale ale piperului

3. Utilizarile piperului negru

4. Beneficiile consumului de piper

 

 

1. Despre piperul negru

 Piperul negru este o planta cataratoare , asemanatoare cu vita de vie , ce poate avea 10 metri inaltime. Planta rodeste incepind cu al treilea an atingand un maxim dupa 7-8 ani. Plantele de piper sunt productive intre 8 si 20 ani. Boabele se recolteaza la aproximativ la 9 luni dupa inflorire, recoltarea facandu-se periodic la 7-14 zile de-a lungul campaniei de recoltare.

 Luna calendaristică a recoltării variază în întreaga lume. De exemplu, în India, piperul este recoltat din noiembrie până în martie, în timp ce în Madagascar se recoltează din luna iunie până în octombrie.

Boabele de piper sunt recoltate atunci când culoarea lor este galben-verzuie. În unele locuri, boabele se scufundă în apă clocotită timp de 10 minute
minute după recoltare. Aceasta asigură o dezinfestare a suprafeței și începerea procesul de fermentație, care transformă culoarea boabelor din verde galbui in negru. Boabele se usucă la soare după tratarea cu apă caldă. Aproximativ 14 zile sunt necesare pentru uscare, pentru a atinge un conținut de umiditate de aproximativ 12%. Din 100 kg de piper verde pot produce aproximativ 35 kg de piper negru.

 Boabele de piper de culoare rosie , rosu portocaliu sunt recoltate si scufundate in apa timp de 8 zile. Dupa inmuiere coaja se indeparteaza usor si in timpul uscarii se obtin boabe de culoare alb – bej . Piperul alb are o aroma diferita si se obtin circa 25 kg piper alb din 100 kg piper verde.

Piperul verde se obtine din fructe necoapte prin uscare sau prin murara cu otet sau acid citric.

Pentru obtinerea boabelor de piper negru fructele se recolteaza la maturitate deplina inainte de coacere.

Pentru piper negru macinat se recolteaza fructele coapte iar pentru extragerea piperinei sau uleiurilor esentiale fructele se recolteaza cu aproximativ 2 saptamani inainte de maturitate.

  

2. Valorile nutritionala ale piperului negru

 Piperul negru este obținut din fructele mature de Piper nigrum L., si calitatea lui poate fi evaluata in functie de continutul de piperina (2-7,5%) sau continutul de ulei esential (0,5-7,0 %).

Piperul negru este o sursa de vitamine si minerale.

- Valoarea energetica pentru 100g de piper : 251 kcal.

- Apa : 12,46 grame

- Proteina : 10,39 grame

- Lipide totale : 3,26 grame

- Fibre : 25,3 grame

- Carbohidrati : 63,95 grame

- Zaharuri totale : 0,64 grame

- Calciu : 443 miligrame

- Fier : 9,71 miligrame

 Pentru obtinerea boabelor de piper negru fructele se recolteaza la maturitate deplina inainte de coacere , pentru piper negru macinat se recolteaza fructele coapte iar pentru extragerea piperinei sau uleiurilor esentiale fructele se recolteaza cu aproximativ 2 saptamani inainte de maturitate.

 

 3.Utilizarile piperului negru

Piperul negru boabe este cel mai utilizat condiment din lume.

Piperul negru se gaseste in comert sub forma de :

– piper negru boabe

Piperul negru boabe trebuie sa provina din fructe sanatoase bogate in uleiuri volatile, cu un continut de umiditate scazut , fara corpuri straine (coji, bete , etc) .

- piper negru macinat

Piperu negru macinat este folosit in gastronomie pentru a condimenta inainte, in timpul si dupa prepararea mancarurilor. Piperul negru macinat este cel mai usor de fabricat si comercializat iar pentru a obtine un produs de calitate trebuie :

  • mentinut un nivel redus al bacteriilor si mucegaiurilor.
  • procedeele de macinare sa afecteze cat mai putin continutul de uleiuri volatile
  • umiditatea produsului trebuie sa fie redusa pentru a asigura un termen de valabilitate ridicat
  • ambalarea piperului negru macinat se face in ambalaje de uz alimentar, ce permit pastrarea timp indelungat, nu permit contactul cu aerul si impiedica pierderea aromelor.

 Amestecuri cu piper negru : Sunt intalnite si produse ce au piperul negru component principal cum ar fi : lemon pepper ( piper cu aroma de lamaie ), garlic pepper ( piper in amestec cu usturoi sau aroma de usturoi ), pasta de piper sau sos de piper.

 -  Amestecuri de condimente ce au in compozitie piperul negru : amestecuri de condimente folosite in gastronomie ( five spices ), amestecuri pentru condimentarea diverselor categorii de carne ( vita, peste, porc, pui, oaie, etc ), amestecuri de condimente pentru dresinguri, amestecuri de condimente pentru biscuiti aperitiv, amestecuri pentru supe instant etc.

 Industria alimentara este cel mai mare consumator de piper negru sub toate formele lui de prezentare.

 Industria carnii foloseste piperul negru macinat pentru a da o nota specifica picanta preparatelor din carne, piperul sfaramat si piper boabe pentru gust si decor, oleorezine pentru fabricarea solutiilor de marinare a specialitatilor.

 In industria conservelor intalnim piperul boabe pentru marinarea legumelor si a pestelui.

 In industria bauturilor este folosit ca aromatizant pentru lichioruri sau ceai (pepper tea).

 Industria cosmetica foloseste uleiuri de piper negru pentru o da o nota “condimentata” parfumurilor.

  

4. Beneficiile consumului de piper negru

 - Proprietati antitumorale

 Antioxidanții din piper pot  preveni  sau repara daunele cauzate de radicalii liberi și pot ajuta la prevenirea multor boli. 

Potrivit unui studiu privind diferite condimente, piperina găsită în piper negru prezintă activitate antitumorală pentru diferite tipuri de cancer – cancer de sân, cancer colonorectal și cancer de prostată.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii de cercetare și studii clinice pentru a confirma potențialul antitumoral.

 Imbunatirea digestiei

 Consumul de piper negru crește secreția de acid clorhidric în stomac, facilitând astfel digestia. Digestia corectă este esențială pentru a evita diareea, constipația și colica.

Piperul ajută, de asemenea, la prevenirea formării gazului intestinal, iar atunci când se adaugă la dieta unei persoane, poate favoriza transpirația și urinarea. Prin urinare, puteți elimina acidul uric, ureea, excesul de apă și grăsime, deoarece 4% din urină este grăsime.

 Imbunatateste respiratia

 Are o proprietate expectorantă care ajută la ruperea depunerilor de mucus din tractul respirator. Calitatea sa iritantă naturală vă ajută să expulzați aceste materiale prin acțiunea strănutului sau a tusei.

Supe și tocană preparate cu piper negru și alte condimente aromatice sunt adesea folosite pentru a trata răcelile și tusea.

 Proprietatea antibacteriană

 Proprietatea antibacteriană a piperului negru ajută la combaterea infecțiilor și a mușcăturilor de insecte. Piperul adăugat la dietă vă ajută să vă păstrați arterele curate, acționând în mod similar cu fibrele și indeparteaza colesterolul excesiv de pe pereți vaselor de sange, ajutând astfel la reducerea aterosclerozei.

Exista studii care arata ca compușii prezenți în piper negru au fost activi împotriva bacteriilor Bacillus subtilis, BacilBacillus sphaericus și Staphylococcus aureus .

 

 

 

 

 

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 2 recomandări
2
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Ghimpe larisa
10/03/2023
Achizitie Verificata
perfect
Comentarii
super ambalat livrare rapida promta nu ma asteptam sa gasesc la cantitatea asta
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Mihai Brobonea
Mihai Brobonea
Achizitie Verificata
11/05/2023
Foarte multumit
Avantaje
Raport pret calitate corect
Comentarii
Super aromat!!! Recomand. Pipereaza corespunzator
A fost utilă această recenzie?
2 1
Balea Razvan
Balea Razvan
Achizitie Verificata
07/04/2023
Calitate impresionanta
Avantaje
A fost livrat rapid si bine ambalat
Comentarii
Pt cei ce folosesc la gatit mai mult piper aceasta este o alegere foarte buna. Cantitate ideala pentru restaurante sau cantine
A fost utilă această recenzie?
2 1
Ghimpe larisa
Ghimpe larisa
Achizitie Verificata
10/03/2023
perfect
Comentarii
super ambalat livrare rapida promta nu ma asteptam sa gasesc la cantitatea asta
A fost utilă această recenzie?
15 17
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760600229
Ambalare :
5 Kg
Stare:
Boabe
Culoare:
Negru
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10926
169,00 RON
33,80 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 5+ 10+
Pret 163,93 RON
32,79 RON  per 1.00 kg
160,55 RON
32,11 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 338 point
Puncte premiu: 8 points

Cantitatea minima pentru "Piper Negru Boabe (Punga 5 kg)" este 1.

3 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Piper negru boabe 100% natural, boabe uscate, aromate, cu diametrul de 3 pana la 6 mm.

 

 Loturi Disponibile:

 Lot: 22/07-6      Expira: 30.07.2024
 Lot: UBP/071/2207   Expira: 30.07.2024
GTINEAN 0745760600229
Brandul zilei
.