Lapte Praf Degresat

   Lapte praf degresat descriere si proprietati

Laptele praf degresat, cunoscut și sub numele de lapte praf non-gras sau lapte praf 0% grăsime, este un produs obținut prin eliminarea aproape completă a grăsimilor din laptele natural de vacă, urmată de un proces de deshidratare. Rezultatul este un produs uscat, cu un conținut redus de grăsimi, care păstrează majoritatea nutrienților originali ai laptelui proaspăt, cu excepția celor solubili în grăsimi.

Descriere:

Laptele praf degresat se prezintă sub formă de pulbere fină, de culoare albă sau ușor gălbuie. Este ușor solubil în apă și are un gust mai puțin cremos comparativ cu laptele praf integral datorită absenței grăsimilor. Deoarece grăsimile sunt eliminate, acest tip de lapte praf este adesea ales de persoanele care sunt la dietă, care monitorizează aportul lor de grăsimi sau care au anumite condiții medicale.

Proprietăți:

 1. Conținut scăzut de grăsimi: Practic, acesta conține 0-1,5% grăsime, comparativ cu 26-28% în laptele praf integral.
 2. Valorile nutritive: Menține niveluri ridicate de proteine și lactoză, furnizând energie și ajutând la menținerea sănătății sistemului digestiv.
 3. Vitamine și minerale: Conține vitaminele A și D adăugate înapoi după îndepărtarea grăsimilor, precum și o varietate de minerale, inclusiv calciu, fosfor și magneziu.
 4. Durată de valabilitate lungă: La fel ca și alte tipuri de lapte praf, are o durată de valabilitate îndelungată când este păstrat în condiții adecvate (uscat și răcoros).
 5. Versatilitate: Poate fi utilizat în diverse rețete, de la băuturi la produse de patiserie, fără a adăuga grăsimi suplimentare.

Utilizări:

Laptele praf degresat este folosit adesea în dietele de slăbire sau în regimurile alimentare controlate, deoarece reduce aportul caloric și de grăsimi, menținând totodată un aport adecvat de proteine și alte nutrienți esențiali. De asemenea, este popular în industria alimentară, fiind utilizat în produse precum ciocolata, produsele de panificație și băuturile proteice, adăugând valoare nutrițională fără a crește conținutul de grăsime.

Concluzie:

În timp ce laptele praf degresat nu oferă același gust cremos ca laptele praf integral, el reprezintă o alternativă sănătoasă pentru cei care doresc să reducă aportul de grăsimi din dieta lor. Este important să se ia în considerare nevoile individuale de sănătate și nutriție atunci când se alege între lapte praf degresat și alte tipuri de lapte.

Lapte praf degresat utilizare si beneficii

Laptele praf degresat, cunoscut și sub numele de lapte praf fără grăsimi, este o variantă a laptelui tradițional din care majoritatea grăsimilor au fost eliminate. Acesta păstrează majoritatea nutrienților esențiali din laptele integral, fiind o alternativă sănătoasă și versatilă pentru diversele nevoi dietetice. Iată câteva dintre utilizările și beneficiile principale ale laptelui praf degresat:

Utilizări ale laptelui praf degresat:

 1. Înlocuitor pentru laptele proaspăt: Poate fi folosit ca înlocuitor pentru laptele proaspăt în rețetele culinare, în cafea sau ceai, sau consumat ca atare după rehidratare.
 2. Ingrediente în preparate culinare: Este folosit în panificație, patiserie și alte rețete care necesită lapte, contribuind la textura și consistența produselor finale fără a adăuga grăsimi suplimentare.
 3. Suplimente alimentare: Poate fi adăugat în smoothie-uri, shake-uri proteice sau alte băuturi nutritive pentru a crește conținutul de proteine și calciu.
 4. Alimentație pentru sportivi: Sportivii care doresc să-și mărească aportul de proteine fără a adăuga grăsimi pot folosi laptele praf degresat în dieta lor.
 5. Alimentație în situații de urgență sau camping: Datorită duratei de valabilitate lungi și ușurinței de transport, este o opțiune excelentă pentru stocurile de urgență sau pentru alimentația în timpul excursiilor.

Beneficiile laptelui praf degresat:

 1. Scăzut în grăsimi: Ideal pentru cei care doresc să reducă aportul de grăsimi saturate și colesterol, contribuind la sănătatea inimii.
 2. Îmbunătățirea managementului greutății: Cu un conținut caloric mai scăzut decât laptele integral, poate ajuta la controlul greutății sau la pierderea în greutate, când este inclus într-o dietă echilibrată.
 3. Ric în nutrienți: Oferă o gamă largă de vitamine și minerale esențiale, inclusiv calciu, fosfor și vitaminele B și D, care sprijină sănătatea oaselor, metabolismul și sistemul imunitar.
 4. Versatilitate în utilizare: Poate fi folosit într-o varietate mare de rețete, de la băuturi până la produse de panificație, oferind flexibilitate în bucătărie.
 5. Convenabil și ușor de stocat: Datorită duratei de valabilitate lungi și lipsei necesității de refrigerare, este convenabil pentru stocare pe termen lung și utilizare în diverse situații.

Prin includerea laptelui praf degresat în dietă, consumatorii pot beneficia de aportul nutritiv esențial al laptelui, menținând în același timp un conținut redus de grăsimi. Este o alegere excelentă pentru cei care caută să echilibreze consumul de nutrienți esențiali cu gestionarea greutății și a sănătății cardiovasculare.

 Lapte praf degresat valori nutritionale

Valorile nutriționale pentru laptele praf degresat pot varia ușor în funcție de marca și procesul de fabricație, dar în general, pentru 100 de grame de lapte praf degresat, valorile nutriționale aproximative sunt următoarele:

Energie:

 • Calorii: 350-360 kcal

Macronutrienți:

 • Proteine: 34-36 g
 • Grăsimi totale: 0.5-1 g
  • Grăsimi saturate: 0.3-0.6 g
 • Carbohidrați: 52-56 g
  • Zaharuri: 50-52 g (majoritatea sub formă de lactoză)
 • Fibre: 0-2 g

Vitamine și minerale (valori aproximative pentru 100 g):

 • Calciu: 1200-1300 mg
 • Fier: 0.5-1 mg
 • Magneziu: 100-120 mg
 • Fosfor: 900-1000 mg
 • Potasiu: 1500-1700 mg
 • Sodiu: 400-500 mg
 • Vitamina A: 1800-2000 IU
 • Vitamina D: 200-250 IU
 • Vitaminele B (B2, B12, etc.): Diverse cantități, important pentru metabolismul energetic și sănătatea sistemului nervos

Este important să se consulte eticheta specifică a produsului pentru a obține valorile nutriționale exacte, deoarece acestea pot varia. De asemenea, cantitățile zilnice recomandate (CDR) pentru vitamine și minerale variază în funcție de vârstă, sex și alte factori individuali, așa că este util să se evalueze nevoile nutriționale personale sau ale familiei tale în contextul unei diete echilibrate și sănătoase.

 
 
Mod de utilizare : se amesteca pana la omogenizare completa 130 grame lapte praf cu 900ml apa.
 

 Specificatiile produsului :

 
 - Aspect : Pudra uscata fina, omogena, fara cocoloase si particule

 - Culoare : Alb-crem

 - Gust si aroma : Gust neutru, usor dulce, laptos si curat

 - Specificatii chimice : Umiditate: max.4%   /  Grasime: max. 1%   /  Proteine: min. 34%   /  Minerale: max. 8%   /  Lactoza: min. 52%                                             

 - Aciditate titrabila: max. 0.15%

 - Substanță farmacologic activa:conform Reg. EC 37/2010

 - Total combinat de reziduuri ale tuturor substanțelor:conform Reg. EC 1881/2006, EC 165/2010, EC 1259/2011

 - Index solubilitate: max. 1.0 ml                                          

 - Particule arse: disc A /B (7.5-15 mg)    

 Specificatii microbiologice:

  Numar total de germeni: max. 10.000 cfu/g        

  Bacterii coliforme: max. 10/ g

  Listeria monocytogenes: absent /25g                  

  Salmonella: absent/25g                                           

  Enterobacteriaceae: max. 10/g                                            

  Stafilococ auriu: max. 10 cfu/g

  Staphylococcal enterotoxins: nedetectat /25g

  Reziduuri antibiotice: nedetectat /25g

  Drojdii si mucegaiuri: max. 10 cfu/g

  Sulf.red.clostridia: max. 10 cfu/g 

Origine:  Letonia/Grecia

 

Link-uri utile

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Anca Dirnu
31/01/2022
Achizitie Verificata
Recenzie
Comentarii
Sunt foarte multumita. Va mulțumesc mult!
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Anca Dirnu
Anca Dirnu
Achizitie Verificata
31/01/2022
Recenzie
Comentarii
Sunt foarte multumita. Va mulțumesc mult!
A fost utilă această recenzie?
55 47
Scrie un comentariu
Întrebări
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10638
19,90 RON /per bucata
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 4+ 10+
Pret 19,50 RON 19,30 RON
in stoc
Pretul in puncte: 40 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Lapte Praf Degresat" este 1.

1 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Lapte praf degresat cu umiditate max 4%
Ambalare1 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
19,90 RON /per bucata
+
500 g
in stoc
13,90 RON /per bucata
+
2 kg
in stoc
39,00 RON /per bucata
+
5 kg
in stoc
93,00 RON /per bucata
+
25 kg
in stoc
430,00 RON /per bucata
+
De interes