Stevia Indulcitor - Top Sweet

Indulcitor alimentar Top Sweet, amestec echilibrat de erythritol si extract de Stevia Rebaudiana. Green Sugar

Top Sweet are puterea de indulcire a zaharului, 1 lingurita Top Sweet poate inlocui 2 lingurita de zahar.

Indulcitor Stevia/Eritritol descriere si proprietati

Descriere: Stevia este un îndulcitor natural extras din frunzele plantei Stevia rebaudiana, originară din America de Sud. Planta a fost utilizată de secole de popoarele indigene pentru dulceața sa. Îndulcitorii din stevia sunt cunoscuți ca glicozide de steviol și pot fi de până la 300 de ori mai dulci decât zahărul tradițional (sucroza), ceea ce înseamnă că pot fi folosiți în cantități foarte mici.

Proprietăți:

 • Calorii reduse: Stevia are aproape zero calorii, ceea ce o face o opțiune populară pentru persoanele care doresc să își reducă aportul caloric fără a renunța la dulceață.
 • Indicată pentru diabetici: Deoarece nu afectează nivelurile de glucoză din sânge, este considerată sigură pentru persoanele cu diabet.
 • Stabilitate termică: Poate fi utilizată în gătit și coacere, deoarece își păstrează dulceața la temperaturi înalte.
 • Durabilitate: Are o durată lungă de viață, ceea ce o face practică pentru utilizarea în produsele ambalate.

Eritritol

Descriere: Eritritolul este un alcool de zahăr (cunoscut și sub numele de poliol) care se găsește în mod natural în fructe și alimente fermentate. Este produs comercial prin fermentația glucozei, de obicei provenită din porumb sau grâu. Eritritolul este aproximativ 70% la fel de dulce ca zahărul de masă, dar conține doar o fracțiune din calorii.

Proprietăți:

 • Calorii scăzute: Conține doar 0,2 calorii pe gram, comparativ cu cele 4 calorii pe gram ale zahărului, făcându-l practic non-caloric.
 • Glicemic scăzut: Nu crește nivelul de zahăr din sânge sau de insulină, ceea ce îl face sigur pentru diabetici și pentru cei care urmează diete cu indice glicemic scăzut.
 • Bine tolerat: Eritritolul este considerat a fi unul dintre cei mai bine tolerați alcooli de zahăr, cu mai puține efecte laxative comparativ cu alți polioli, cum ar fi sorbitolul sau xilitolul.
 • Efect de răcorire: Are un efect de răcorire pe limbă, similar cu menta, ceea ce îl face popular în gume de mestecat și în produsele de îngrijire orală.
 • Stabilitate termică: Ca și stevia, eritritolul poate fi utilizat pentru coacere, deoarece este stabil la căldură.

Ambele, stevia și eritritolul, sunt considerate opțiuni sigure și viabile pentru cei care caută alternative la zahăr. Ele sunt utilizate frecvent împreună în produsele comerciale pentru a imita mai bine gustul și textura zahărului, întrucât combinarea lor poate masca unele dintre efectele secundare nedorite (cum ar fi gustul amar al steviei sau senzația de răcorire a eritritolului).

Caracteristicile amestecului stevia cu eritritol (Green Sugar)

Amestecul dintre stevia și eritritol combină proprietățile pozitive ale ambelor îndulcitori pentru a oferi o alternativă la zahăr care este atât dulce, cât și cu un conținut caloric scăzut. Iată câteva caracteristici importante ale acestui amestec:

 1. Dulceață îmbunătățită: Eritritolul este aproximativ 70% la fel de dulce ca zahărul, în timp ce stevia poate fi de până la 300 de ori mai dulce decât zahărul. Combinația dintre cele două poate ajuta la echilibrarea dulceții, făcând amestecul să se simtă mai apropiat de dulceața naturală a zahărului fără a avea nevoie de cantități mari.

 2. Reducerea gustului amar: Unii consumatori percep un gust amar sau un post-gust atunci când consumă produse îndulcite doar cu stevia. Eritritolul poate ajuta la mascarea acestui gust amar, rezultând un profil de gust mai plăcut.

 3. Calorii scăzute: Combinația dintre stevia, care nu conține calorii, și eritritol, care are un conținut foarte scăzut de calorii, rezultă într-un îndulcitor cu un conținut extrem de scăzut de calorii, ideal pentru persoanele care urmăresc aportul caloric.

 4. Prietenos cu diabeticii: Ambele substanțe au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu vor cauza creșteri mari ale zahărului din sânge, fiind astfel potrivite pentru persoanele cu diabet sau pentru cei care monitorizează nivelurile de glucoză din sânge.

 5. Stabilitate termică: Amestecul poate fi folosit în coacere și gătit, deoarece ambii îndulcitori sunt stabili la temperaturi înalte.

 6. Compatibilitate: Deoarece atât stevia, cât și eritritolul sunt considerate sigure pentru consum, amestecul lor este, de asemenea, considerat sigur. Ele pot fi folosite într-o varietate largă de produse, inclusiv băuturi, produse de patiserie, dulciuri și deserturi.

 7. Sensibilitate digestivă scăzută: Deși unii alcooli de zahăr pot cauza probleme digestive, eritritolul este în general bine tolerat, deoarece majoritatea lui este absorbit în intestinul subțire și excretat nemodificat în urină. Adăugarea steviei, care nu este un alcool de zahăr, nu ar trebui să crească riscul de disconfort digestiv.

Prin combinarea steviei cu eritritol, producătorii de alimente pot crea produse îndulcite care sunt atractive pentru consumatorii care caută alternative sănătoase la zahăr, fără a compromite gustul sau calitatea produsului final.

Mod de utilizare, doze si valori nutritionale

Amestecurile de stevia și eritritol pot fi utilizate într-o varietate largă de moduri, similar cu zahărul:

 • Băuturi: Pot fi adăugate în cafea, ceai, limonadă și alte băuturi pentru a le îndulci.
 • Gătit și coacere: Pot înlocui zahărul în rețetele pentru prăjituri, brioșe, cookie-uri și alte deserturi. Este important de reținut că, deși amestecul are o stabilitate termică bună, proprietățile sale de volum și textură pot fi diferite de cele ale zahărului, deci ajustările proporțiilor pot fi necesare.
 • Sosuri și dressinguri: Pot fi folosite pentru a îndulci dressinguri pentru salate, sosuri și marinade.
 • Cereale și iaurt: Pot fi adăugate în cerealele de dimineață sau în iaurt pentru un plus de dulceață.

Doze:

Cantitatea exactă de amestec de stevia și eritritol de utilizat va depinde de produs in care este adaugat, deoarece raportul de dulceață față de zahăr poate varia. 

 • Pentru băuturi, se începe adesea cu 1/4 până la 1/2 linguriță de amestec și se ajustează în funcție de gust.
 • Pentru coacere, echivalențe cu zahărul,  ar fi 2:1, ceea ce înseamnă că o ceașcă de amestec de stevia și eritritol poate înlocui o 2 ceaști de zahăr. 

Valori nutriționale:

Stevia:

 • Calorii: 0 kcal/g
 • Indice glicemic: 0
 • Carbohidrați: 0 g/g (Stevia în sine nu conține carbohidrați)

Eritritol:

 • Calorii: Aproximativ 0,2 kcal/g (semnificativ mai puțin decât zahărul)
 • Indice glicemic: 0
 • Carbohidrați: Aproximativ 0,2 g/g, dar aceștia nu sunt metabolizați de organism, deci nu afectează nivelul de zahăr din sânge

Notă importantă: În timp ce stevia și eritritolul sunt considerate sigure pentru majoritatea oamenilor, este întotdeauna recomandat să începi cu doze mici pentru a vedea cum reacționează corpul tău, mai ales dacă ai condiții medicale specifice sau sensibilități digestive. În plus, consultă un medic sau un dietetician dacă ai îndoieli despre introducerea acestor îndulcitori în dieta ta.

 
Ambalare : punga alimentara/cutie de 1 kg, 5kg, 25kg
Conditii de depozitare : in spatii curate si uscate, temperatura de depozitare maxim 25 grade C. Se pastreaza in ambalajul original inchis
Termen de valabilitate : 24 luni de la data producerii
 

Link-uri Utile

 

Recenzii ale clienților

4.7 out of 5
4 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 2 recomandări
2
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Madalina Ion
13/09/2020
Achizitie Verificata
Comentarii
Gust bine echilibrat,deloc metalic.Si calorii 0
Cel mai Critic
teo
09/02/2023
Achizitie Verificata
Puterea de indulcire este esentiala dar lipseste din descriere
Comentarii
Se obisnuieste sa se posteze cat de dulce este ingredientul fata de zahar (per aceeasi greutate). Despre eritritol de exemplu ati postat ca are 2/3 din puterea de indulcire a zaharului si ca exemplu ati zis ca pentru a fi la fel de dulce ca 5 grame de zahar ar trebui folosite 7-8 grame de eritritol: https://topingrediente.com/erythritol/

Dar nu ati postat nimic despre puterea de indulcire a combinatiei cu Stevia...
Sortati dupa:
Cu Fotografie
teo
teo
Achizitie Verificata
09/02/2023
Puterea de indulcire este esentiala dar lipseste din descriere
Comentarii
Se obisnuieste sa se posteze cat de dulce este ingredientul fata de zahar (per aceeasi greutate). Despre eritritol de exemplu ati postat ca are 2/3 din puterea de indulcire a zaharului si ca exemplu ati zis ca pentru a fi la fel de dulce ca 5 grame de zahar ar trebui folosite 7-8 grame de eritritol: https://topingrediente.com/erythritol/

Dar nu ati postat nimic despre puterea de indulcire a combinatiei cu Stevia...
A fost utilă această recenzie?
98 79
Alina
Raspuns oferit de:: Alina
13/02/2023
Top Sweet are puterea de indulcire a zaharului, 1 lingurita Top Sweet poate inlocui 1 lingurita de zahar. Am adaugat si in descriere.Multumim!
Cristian
Cristian
Achiziție neconfirmată
27/10/2022
Indulcitor
Comentarii
Trebuie pus mult indulcitor pana sa indulceasca ?? Am luat din carrefour si mai gata trebuia sa pun tot borcanul sa indulceasca o prajitura cu mere si dovleac !
A fost utilă această recenzie?
48 43
Catalin
Raspuns oferit de:: Catalin
28/10/2022
Produsul Top Sweet nu este comercializat in reteaua Carrefour. Noi nu ambalam produsul in borcane. Cat despre puterea de indulcire depinde de gustul fiecaruia. Indulcitorul Top Sweet este o alternativa pentru cei care nu doresc sau nu pot consuma zahar.
Dana
Dana
Achizitie Verificata
19/01/2022
Top sweet
Comentarii
Sunt foarte mulțumită de produs !
A fost utilă această recenzie?
57 52
Ruben Calancea
Ruben Calancea
Achizitie Verificata
07/10/2021
Comentarii
Calitate superioara.
A fost utilă această recenzie?
62 56
Admin Admin
Admin Admin
Achiziție neconfirmată
04/12/2020
Comentarii
Va multumim i va mai asteptam.
A fost utilă această recenzie?
62 50
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 5949496700108
ORIGINE:
Romania
Ambalare:
1000 kg (40x25kg)
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11931
19.900,00 RON /per bucata
in stoc
Pretul in puncte: 39800 point
Puncte premiu: 995 point
+

Cantitatea minima pentru "Stevia Indulcitor - Top Sweet" este 1.

7 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 5949496700108 ORIGINERomania Ambalare1000 kg (40x25kg)
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
35,00 RON /per bucata
+
100 g
in stoc
6,90 RON /per bucata
+
250 g
in stoc
13,90 RON /per bucata
+
500 g
in stoc
22,90 RON /per bucata
+
2 kg
in stoc
69,00 RON /per bucata
+