Ceapa Deshidratata Fulgi (Punga 0.4 kg)

Fulgi De Ceapa Deshidratata obținuti prin uscarea bulbilor de ceapă (Allium cepa L.) fără albire, bulbii fiind sănătoși, fără mucegaiuri, boli, folii exterioare, tulpini, frunze și rădăcini.

- Aromă și miros : Mirosul cepei deshidratate trebuie să fie caracteristic, fără mirosuri străine . Evaluați aroma tipului de Ceapă Deshidratata Fulgi numai după rehidratare. Aroma trebuie să fie caracteristică pentru ceapă prefiartată neavand arome străine .

- Aspect si culoare : Culoarea Cepei Deshidratate trebuie să fie caracteristică pentru soiul de ceapa utilizat, adică între alb și crem.

Conditii de depozitare recomandate : Ceapa Deshidratata Fulgi se va pastra in ambalajul original sigilat intr-un loc uscat, curat, rece si intunecat
Perioada de valabilitate este de 24 de luni de la data fabricatiei.

Declarația GMO : Produsul Ceapa Deshidratata Fulgi nu este modificat genetic si nu contine ingrediente modificate genetic.

 

1. Despre ceapa / origine si descriere

2. Tipuri de ceapa 

3. Utilizarea cepei

4. Valoarea nutritionala pentru 100g ceapa

5. Beneficiile consumului de ceapa

 

 

1. Despre ceapa / origine si descriere

  Ceapa este cea mai cultivată leguma din genul Allium . Tot din aceasta categorie face parte si usturoiul , ceapa verde , prazul , arpagicul. Ceapa este adesea o plantă bienală sau planta perena, dar este de obicei tratată anual și recoltată din primul său sezon de creștere.

  Ceapa este cultivată și folosită în întreaga lume. Ca produs alimentar, este servita, cruda, fiarta, gatita, sau utilizate pentru a face muraturi. Este picanta când este tăiate și conține anumite substanțe care irită ochii.

  Ceapa a fost cultivată de acum 7000 de ani. Este o plantă bienală , dar de obicei este cultivată anual. Soiurile moderne ajung la o înălțime de 15 până la 45 cm. Frunzele sunt galbui - până la verde și cresc alternativ într-o înclinare aplatizată. Ele sunt goale și cilindrice, cu o latură aplatizată fiind înclinate spre vârf. Baza fiecărei frunze este o teacă aplatizată, de obicei albă, care iese dintr-un disc bazal . Din partea inferioară a discului, apar niste rădăcini fibroasese extinse pentru scurt timp în sol. Pe măsură ce ceapa se maturizează, rezervele alimentare încep să se acumuleze în bazele frunzelor, iar bulbul cepei se umflă.

  Toamna, frunzele mor și frunzele exterioare ale bulbului devin uscate și fragile, astfel încât cultura este recoltată în mod normal. Dacă este lăsat în sol pe timpul iernii, punctul de creștere din mijlocul bulbului începe să se dezvolte în primăvară. Se dezvoltă noi frunze și se extinde o tulpină lungă, stufoasă, goală, acoperită de un bract( o altfel de frunza) care protejează inflorescența în curs de dezvoltare. Inflorescența ia forma unui umbel globular de flori albe, cu șase parti. Semințele sunt negre lucioase și triunghiulare în secțiune transversală. PH-ul mediu al unei cepe este de aproximativ 5,5.

 Ceapa a fost descrisa ca fiind originara din Iran, Pakistanul de Vest si Asia Centrala.

Egiptenii vechi au venerat bulbul de ceapă, văzând forma sa sferică și inelele concentrice ca simboluri ale vieții veșnice.

În epoca descoperirii, ceapa a fost dusă în America de Nord de către primii coloniști europeni, doar pentru a descoperi planta ușor accesibilă și folosită la scară largă în gastronomia Americana.

 

2. Tipuri de ceapa 

  Ceapa obișnuită este disponibilă în mod normal în trei soiuri de culoare. Ceapa galbenă care este aromatizată ,intalnita pentru uzul cotidian. Ceapa galbenă se transformă într-un brun auriu, atunci când este caramelizata pentru aroma sa dulce. Ceapa roșie (numită purpuriu în unele țări europene) este o alegere bună pentru o utilizare proaspătă - fresh, culoarea ei dand viață farfuriei; este, de asemenea, utilizata la grătar. Ceapa albă este ceapa tradițională folosită în bucătăria mexicană clasică. Culoarea devine aurie atunci când este fiarta avand o aromă deosebit de dulce atunci când este folosita in salate.

 

3. Utilizarea cepei 

   În timp ce bulbul de ceapă mare, matur este cel mai adesea consumat, ceapa poate fi mâncată în etape imature. Plantele tinere pot fi recoltate înainte de apariția bulbării și se folosesc întregi ca ceapă de primăvară (verde).

În plus, ceapa poate fi crescută și cultivată pentru a se maturiza la dimensiuni mai mici. În funcție de dimensiunea ei și de scopul pentru care se utilizează ceapa, este culeasa in perioade diferite.

- Ceapa este disponibilă în forme proaspeta, congelata, conservata, caramelizata, murata și tocata.

- Produsul deshidratat este disponibil sub formă de ciorchine, felii, inele, tocata, granulata și pulbere.

Pulberea de ceapa este un condiment utilizat pe scară largă atunci când ingredientul proaspăt nu este disponibil. Este făcut din ceapă fin măcinată, deshidratată și are un miros puternic. Fiind deshidratata, are o durată lungă de conservare și este disponibil în mai multe soiuri: galben, roșu și alb.

Ceapa este frecvent tocata si folosita ca ingredient in diferite feluri de mancaruri calde, dar poate fi folosita si ca ingredient principal; de exemplu in supa de ceapa franceza sau supa crema de ceapa. Ele sunt versatile și pot fi coapte, fierte, la grătar, prăjite, salate sau consumate crude în salate. 

Ca si usturoiul,  ceapa poate prezenta o culoare suplimentară - roz-roșu - după tăiere, un efect provocat de reacțiile aminoacizilor cu compușii de sulf.

 

4. Valoarea nutritiva a cepei

   Cele mai multe soiuri de ceapă contin aproximativ 89% apă. Ceapa contribuie la aroma savuroasă a felurilor de mâncare fără a contribui la un conținut caloric semnificativ.

- Energie : 166 kJ (40 kcal)
- Carbohidrați : 9,34 g
- Zaharuri : 4,24 g
- Fibre dietetică : 1,7 g
- Grăsime : 0,1 g
- Proteine : 1,1 g

 

Ceapa este cultivată cel mai bine în soluri fertile care sunt bine drenate. Ea necesită un nivel ridicat de nutrienți în sol. Fosforul este adesea prezent în cantități suficiente, dar poate fi aplicat înainte de plantare din cauza nivelului scăzut de disponibilitate în soluri reci. Azotul și potasiul pot fi aplicate la intervale regulate în timpul sezonului de vegetație, ultima aplicare a azotului fiind cu cel puțin patru săptămâni înainte de recoltare.

 

      5.Beneficii ale consumului de ceapa 

   Deși toate legumele sunt importante pentru sănătate, anumite tipuri oferă beneficii unice. Aceste legume conțin diferite vitamine, minerale și compuși puternici de plante care s-au dovedit a promova sănătatea în multe feluri.

De fapt, proprietățile medicinale ale cepei au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri, când au fost folosite pentru a trata boli cum ar fi dureri de cap, boli de inimă și afecțiuni ale gurii. 

- Ceapa este densă în nutrienți, adică are un conținut scăzut de calorii, dar este bogat în vitamine și minerale. O ceapă medie are doar 44 de calorii, dar oferă o doză considerabilă de vitamine, minerale și fibre.

- Această leguma este deosebit de bogată în vitamina C, un nutrient implicat în reglarea sănătății imune, producția de colagen, repararea țesuturilor și absorbția fierului. De asemenea, vitamina C acționează ca un puternic antioxidant în corpul dumneavoastră, protejând celulele împotriva daunelor provocate de molecule instabile numite radicali liberi.

- Ceapa conține antioxidanți și compuși care luptă împotriva inflamației, reduc trigliceridele și reduc nivelurile de colesterol - toate acestea putând reduce riscul bolilor cardiace.

- Proprietățile lor puternice antiinflamatoare pot, de asemenea, ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute și la protejarea împotriva cheagurilor de sânge.

- Ceapa este o excelenta sursa de antioxidanti. De fapt, ea contine 25 de varietăți diferite de antioxidanți flavonoizi . Ceapa rosie, in special, contine antocianine - pigmenti speciali de plante din familia flavonoidelor care dau cepei o culoare profunda. 

- Deși laptele are o credibilitate mare pentru stimularea sănătății osoase, multe alte alimente, inclusiv ceapa, pot ajuta la susținerea oaselor puternice. S-a aflat că ceapa contribuie la reducerea stresului oxidativ, la creșterea nivelului de antioxidanți și la scăderea pierderii osoase, care poate preveni osteoporoza și spori densitatea osoasă.

- Ceapa poate combate bacteriile potențial periculoase, cum ar fi Escherichia coli (E. coli), Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus (S. aureus) și Bacillus cereus.

- Ceapa este o sursa bogata de fibre si prebiotice, care sunt necesare pentru sanatatea optima a intestinului. Prebioticele sunt tipuri nedetectabile de fibre care sunt defalcate de bacteriile intestinale benefice.

Ceapa poate fi adăugată cu ușurință într-o multitudine de feluri de mâncare savuroase, inclusiv ouă, guacamole, carne, supe și produse de patiserie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Lorin
05/03/2024
Achizitie Verificata
Un produs de calitate
Comentarii
Am fost plăcut surprins de calitatea cepei deshidratate în fulgi. Textura este perfect crocantă și gustul este autentic, ca la ceapa proaspătă. . Recomand cu încredere acest produs pentru cei care caută un substitut convenabil și gustos pentru ceapa proaspătă în bucătărie!
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Lorin
Lorin
Achizitie Verificata
05/03/2024
Un produs de calitate
Comentarii
Am fost plăcut surprins de calitatea cepei deshidratate în fulgi. Textura este perfect crocantă și gustul este autentic, ca la ceapa proaspătă. . Recomand cu încredere acest produs pentru cei care caută un substitut convenabil și gustos pentru ceapa proaspătă în bucătărie!
A fost utilă această recenzie?
7 5
Adela
Adela
Achizitie Verificata
02/03/2024
Foarte multumita
Comentarii
Acest produs de ceapă deshidratată în fulgi este foarte util în bucătărie. Fulgii sunt ușor de folosit și oferă aceeași aromă și gust intens ca și ceapa proaspătă. Singurul dezavantaj ar fi că este puțin mai scump decât ceapa obișnuită, dar consider că merită investiția pentru comoditatea și durata de păstrare. Recomand cu căldură acest produs pentru cei care vor să economisească timp și să păstreze gustul autentic în mâncărurile lor!
A fost utilă această recenzie?
3 2
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760600748_79E6
Ambalare :
400 grame
Stare:
Fulgi
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10262
20,90 RON
41,80 RON  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 42 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Ceapa Deshidratata Fulgi (Punga 0.4 kg)" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Ceapa Deshidratata Fulgi, punga 0.5 kg
GTINEAN 0745760600748_79E6
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Stare Disponibilitate Pret  
5 Kg Pulbere
in stoc
164,89 RON
32,98 RON  per 1.00 kg
/ Punga
1 kg Granule
in stoc
24,00 RON
30,00 RON  per 1.00
/ Punga
5 Kg Granule
in stoc
125,00 RON
25,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
5 Kg Fulgi
in stoc
119,00 RON
23,80 RON  per 1.00 kg
/ Punga
20 kg Pulbere
in stoc
499,00 RON
19,96 RON  per 1.00 kg
/ Cutie