+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Menu

Cacao Naturala Pudra (Punga 1,0 kg)

Salvati 4%
3 recenzii Scrie un comentariu
10169
27,00 RON
25,90 RON
25,90 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discount: 1,10 RON
in stoc
Pretul in puncte: 52 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Cacao Naturala Pudra (Punga 1,0 kg)" este 1.

Cacao Naturala Pudra
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
 • Vizualizați toate variantele ca listă
 Cacao natural pudra cu continut redus de grasime (10-12%)
Pudra de cacao se obține prin presarea hidraulică a boabelor de cacao decojite, procedeu prin care untul de cacao este separat de masa de cacao, după care masa de cacao este transformata într-o pulbere fină de cacao care curge liber. 
 
ProducatorCargill Cocoa & Chocolate Coasta de Fildes

 Valabilitate : 36 luni de la data productiei

Ambalare : Produsul este ambalat in punga alimentara de 1 kg.

Depozitare : Pudra de cacao se depoziteaza in spatii uscate, curate, cu umiditatea relativa 70%, fara mirosuri straine (12-20 grade C).

- Valabilitate : 24 de luni de la data productiei in conditiile recomandate de depozitare

 
Specificatie produs :

- Culoare: maro deschis

- Gust si miros: tipic pentru cacao pudra, fara miros strain

- Continut de unt de cacao : min 10% - max 12%

- Umiditate : max 5%

- pH in solutie 10% : min 5,2 - max 6% (mediu 5,6)

- Finetea prin sita de 75 microni:  min. 99% (metoda potentiometrica

 
Microbiologie :

- Nr. total de germeni: max. 5 000 cfu/g

- Mucegaiuri: max. 50 cfu/g 

- Drojdii: max. 50 cfu/g 

- Enterobacteriacee: absent 

- Bacterii coliforme: absent

- Lipaza/Proteaza : absent

- Salmonela: absent

 

Valori nutritionale pt 100 g de produs : 

 • kJ : 1320 kJ/100g
 • kCal : 317 kCal/100g
 • Grasimi : 10.5 %
 • Grasimi saturate : 6.4 %
 • Grasimi mononesaturate :  3.7 %
 • Grasimi polinesaturate : 0.4 %
 • Total Carbohidrati (zaharuri,amidon si polioli) : 11.2 %
 • Zaharuri : 1 %
 • Zaharuri adaugate : 0 %
 • Amidon : 10.2 %
 • Fibre insolubile dietetice : 31.7 %
 • Fibre solubile dietetice : 4.7 %
 • Proteine : 23.8 %
 • Sare (= 2,5x Na) : 0.08 %
 • Acizi organici : 3.5 %
 • Theobromine : 2.3 %
 • Caffeina : 0.2 %
 • Umiditate : 4.5 %
 • cenusa : 6.7 %
 • K (Potassium) : 2050 mg/100g
 • Na (Sodium) : 30 mg/100g
 • Ca (Calcium) : 180 mg/100g
 • Mg (Magnesium) : 600 mg/100g
 • Fe (Iron) : 40 mg/100g
 • Cu (Copper) : 5 mg/100g
 • Zn (Zinc) : 8 mg/100g
 • Cl (Chloride) : 0 mg/100g
 • P (Phosphorus) : 760 mg/100g
 • Vitamina A (Retinol) : 0 mg/100g
 • Vitamina B1 (Thiamin) : 0.5 mg/100g
 • Vitamin B2 (Riboflavin) : 0.3 mg/100g
 • Vitamin B3 (Niacin) : 7.3 mg/100g
 • Vitamin B5 (Pantothenic Acid) : 1 mg/100g
 • Vitamin B6 (Pyridoxine) : 0.1 mg/100g
 • Vitamin C (Ascorbic Acid) : 0 mg/100g
 • Vitamin D (Cholecalciferol) : 0 mg/100g
 • Vitamin E (Tocopherol) : 2.2 mg/100g
 • Cholesterol : 0 mg/100g

  

 Arborele de cacao - (Theobroma cacao), numit, de asemenea, arborele verde, este o planta perenă care face parte din familia Malvaceae, a fost cultivata pentru semințele sale comestibile, al căror nume științific se traduce„hrana zeilor” nume provenind din limba greacă. Nativ pentru pădurile tropicale joase din bazinele râurilor Amazon și Orinoco, cacaua este cultivata comercial în tropica Lumii Noi, precum și în vestul Africii și Asia tropicală. Semințele sale, numite boabe de cacao, sunt procesate în pulbere de cacao, unt de cacao și ciocolată. 

 Arborii de cacao cresc în subsolul pădurilor până la o înălțime de 6-12 metri, rămânând de obicei la capătul inferior al acestui interval. Frunzele sale alunecoase măsoară până la 30 cm lungime și sunt uscate, cazand periodic, ele fiind înlocuite cu frunze noi, care sunt izbitor de roșii când sunt mici. Florile sale sunt inodore; ele pot fi prezente în orice moment, dar apar în abundență de două ori pe an. Aceste flori cresc în ciorchine direct din trunchi și membre și au aproximativ 1 cm în înălțime și lățime. Pot fi albe, roz, roz, galben sau roșu strălucitor, în funcție de soi și sunt polenizate de muște minuscule numite midges în multe zone.

 După patru ani, cacaua matura produce fructe sub formă de păstăi alungite; poate produce până la 70 de astfel de fructe anual. Ele au culoarea de la galben strălucitor la violet profund. Se coc în mai puțin de șase luni ajungand la o lungime de până la 35 cm  și o lățime la centrul de 12 cm. Fiecare păstaie are numeroase perioade de crestere care se desfășoară pe lungimea sa și deține 20 până la 60 de semințe, sau boabe de cacao, dispuse în jurul axei lungi a păstăii. Semințele ovale au aproximativ 2,5 cm și sunt acoperite cu o pulpă albă lipicioasă.

 Cacao prosperă la altitudini de 30 până la 300 de metri deasupra nivelului mării în zonele în care temperaturile nu se situează mult sub 20°C sau peste 28°C. Cerințele de precipitații depind de frecvența și distribuția ploilor și de gradul de reținere a apei de către sol; precipitațiile minime necesare sunt de aproximativ 100 cm distribuite uniform pe tot parcursul anului, dar 150-200 cm este optim. Cultivarea cu succes necesită, de asemenea, un sol adânc bine drenat, care este poros. Protecția împotriva vânturilor puternice este necesară datorită sistemului de rădăcină superficială a copacului.

 Pulberea naturală de cacao are de obicei un pH cuprins între 5 și 6. Această aciditate are o aromă naturală de cacao, ceea ce conferă pentru cacao un finisaj ascuțit, aproape citric. Nu uitați că, la fel ca o bară de ciocolată, aroma de pudră de cacao variază în funcție de marcă. În timp ce toate felurile de cacao naturala poate avea anumite caracteristici în comun (amărăciunea și astringența), aromele vor varia în funcție de boabele de cacao și de modul în care sunt crescuti arborii.

 Pulberea naturală de cacao este adesea folosită în rețetele care solicită bicarbonat de sodiu, deoarece impreuna reacționează unul cu celălalt pentru a permite o buna coacere/crestere.

 

 Beneficiile pentru sănătate și nutriție ale pudrei de cacao :

 Cacaua a fost prima dată folosită de civilizația maya din America Centrală.
 A fost introdusa în Europa de cuceritorii spanioli în secolul al XVI-lea și a devenit repede populara ca medicament care promovează sănătatea.
 Pudra de cacao se face prin zdrobirea boabelor de cacao și eliminarea grăsimii sau a untului de cacao.
 Astăzi, cacaua este cea mai renumită pentru rolul său în producția de ciocolată. Cu toate acestea, cercetările moderne au dezvăluit că într-adevăr conțin compuși importanți care vă pot aduce beneficii sănătății.

 - Bogata în polifenoli, oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

 Polifenolii sunt antioxidanți naturali aflați în alimente precum fructe, legume, ceai, ciocolată și vin.
 Au fost legate de numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv inflamații reduse, flux de sânge mai bun, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea nivelului de colesterol și zahăr din sânge. Cacaua este una dintre cele mai bogate surse de polifenoli. Este deosebit de abundenta în flavanoli, care au efecte antioxidante și antiinflamatorii puternice.
 Cu toate acestea, prelucrarea și încălzirea pudrei de cacao poate determina pierderea proprietăților sale benefice. De asemenea, de multe ori este tratat cu alcalin pentru a reduce amărăciunea, ceea ce duce la o scădere cu 60% a conținutului de flavanol.
 Așadar, în timp ce cacaua este o mare sursă de polifenoli, nu toate produsele care conțin cacao vor oferi aceleași avantaje.

 - Poate reduce tensiunea arterială ridicată prin îmbunătățirea nivelului de oxid nitric.

 Cacaua, atât sub forma de pudră, cât și sub formă de ciocolată neagră, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Acest efect a fost remarcat pentru prima dată in insulele consumatoare de cacao din America Centrală, care aveau presiune arterială mult mai mică decât rudele continentale care nu beau cacao.
 Se consideră că flavanolii din cacao îmbunătățesc nivelul de oxid nitric din sânge, ceea ce poate îmbunătăți funcția vaselor de sânge și reduce tensiunea arterială.

 - Cacao poate îmbunătăți fluxul de sânge și reduce colesterolul.

 Consumul până la o porție de ciocolată pe zi (30 gr decacao) poate reduce riscul de atac de cord, insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral.

 - Polifenolii Îmbunătățesc fluxul de sânge către creierul și funcția creierului.

 Mai multe studii au descoperit că polifenolii, precum cei din cacao, pot reduce riscul de boli neurodegenerative prin îmbunătățirea funcției creierului și a fluxului sanguin.
 Flavanolii pot traversa bariera sânge-creier și sunt implicați în căile biochimice care produc neuroni și molecule importante pentru funcția creierului tău.
 În plus, flavanolii influențează producerea de oxid nitric, care relaxează mușchii vaselor de sânge, îmbunătățind fluxul de sânge și aprovizionarea cu sânge către creierul tău.
 Studii suplimentare sugerează că aportul zilnic de flavanoli de cacao poate îmbunătăți performanța mentală la persoanele cu și fără deficiențe mentale.
 Aceste studii indică un rol pozitiv al cacao în sănătatea creierului și posibile efecte pozitive asupra bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinson. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări.
 Flavanolii din cacao pot susține producția de neuroni, funcționarea creierului și îmbunătățește fluxul de sânge și aprovizionarea cu țesutul creierului. Pot avea un rol în prevenirea degenerarii creierului legată de vârstă, cum ar fi în boala Alzheimer, dar este nevoie de mai multe cercetări.

 - Cacaua poate exercita unele efecte pozitive asupra stării de spirit și a simptomelor depresiei prin reducerea nivelului de stres și îmbunătățirea calmului, mulțumirii și bunăstării psihologice generale.

 - Cacua și ciocolata neagră pot reduce riscul de diabet și menține nivelurile sănătoase ale glicemiei Cu toate acestea, există rezultate contradictorii în dovezile științifice, astfel încât este nevoie de mai multe cercetări.

 - Produsele cu continut de cacao sunt asociate cu o greutate mai mică, iar adăugarea de cacao la dieta dvs. poate ajuta la obținerea unei pierderi în greutate mai rapide. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pe acest subiect pentru a determina exact ce tip și cât de cacao este ideală.

 - Poate avea proprietăți de protecție împotriva cancerului.

 Flavanolele din fructe, legume și alte alimente au atras foarte mult interes datorită proprietăților lor de protecție împotriva cancerului, toxicității scăzute și a puținelor reacții adverse.
 Cacaua are cea mai mare concentrație de flavanoli din toate alimentele pe greutate și poate contribui semnificativ la cantitatea lor din dieta ta.

 - Conținutul de teobromină și teofilină poate ajuta persoanele cu astm.

 Astmul este o boală inflamatorie cronică care determină obstrucția și inflamația căilor respiratorii și poate pune viața în pericol

 - Cacaua poate promova dinții sănătoși prin combaterea bacteriilor existente in cavități, deși acest lucru nu se aplică produselor care conțin zahăr. De asemenea, promovează pielea sănătoasă protejând-o de lumina soarelui și îmbunătățind circulația, suprafața pielii și hidratarea.

 - Pentru sănătatea inimii, includeți 2,5 grame de pudră de cacao cu flavanol ridicat sau 10 grame de ciocolată cu flavanol ridicat în dieta dvs. Adăugarea de cacao poate da un gust delicios de ciocolată mâncărurilor tale.

 

 Salam de biscuiti :

 Salamul de biscuiti este un desert delicios, daca vrei - fără zahăr, gata în aproximativ 20 de minute. Contine biscuiți, rahat, stafide, migdale/nuci/nuca de cocos (optional) și pudră de cacao. Acesta este un desert perfect pentru copii si nu numai.

 

 Ingrediente :

 - 500 g biscuiti
 - 150-200 g unt
 - 150 g rahat
 - 130 g nuca prajita (alune, migdale, fistic)
 - 50 g zahar (dar nu e necesar)
 - 100 g stafide 
 - 150 ml lapte
 - 50 g cacao 

 Intr-un recipient punem laptele la foc mic, cand acesta s-a incalzit, adaugam untul si zaharul (daca am decis ca vrem sa-l folosim) pana   se omogenizeaza. Punem cacaua si stafidele. Amestecam pana cand totul se armonizeaza, trebuie sa ajunge la o consistenta uniforma.   Vom obtine un dresing de ciocolata. Adaugam rahatul, miezul de nuca si biscuitii maruntiti, putin cate putin, timp in care mai amestecam.
 Asezam compozitia pe o bucata de folie alimentara, ii dam forma dorita, apoi rulam folia strans, o strangem cat putem de tare.
 Punem salamul de biscuiti in frigider, ideal este sa stea peste noapte, pentru a se taia felii.

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu

Fotografiile Clientilor

Comentarii pozitive
Aura Vasile
06/10/2021
Achiziție neconfirmată
Comentarii
Foarte buna.Multumesc
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Maria Neagu
Maria Neagu
Achiziție neconfirmată
28/10/2021
Feedback
Avantaje
Pretul
Comentarii
Am folosit cacao pentru cozonac. Foarte buna, și culoare frumoasa. Si gustul este foarte bun, mi-a ieșit o umplutura tare ...
A fost utilă această recenzie?
12 12
Dida Ioan
Dida Ioan
Achiziție neconfirmată
06/10/2021
Comentarii
Calitate buna,pret la fel. O sa mai cumpar.
A fost utilă această recenzie?
8 9
Aura Vasile
Aura Vasile
Achiziție neconfirmată
06/10/2021
Comentarii
Foarte buna.Multumesc
A fost utilă această recenzie?
15 18
Scrie un comentariu
Ambalare :
1 kg
.
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
25,90 RON
25,90 RON  per 1.00 kg
/ Punga
5 Kg
in stoc
99,90 RON
19,98 RON  per 1.00 kg
/ Punga
25 Kg
in stoc
497,50 RON
19,90 RON  per 1.00 kg
/ Sac
+
Produse stoc limitat
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul