Aromele Mediteranei: Călătorie Gastronomică prin Franța, Italia și Spania (ebook)

Salvati 57%

Titlu: Aromele Mediteranei: Călătorie Gastronomică prin Franța, Italia și Spania
Autor: Diana Harper

Format digital (ebook): PDF , 58 de pagini

"Aromele Mediteranei" este mai mult decât un simplu ghid culinar; este o invitație la o călătorie senzorială prin inima Franței, Italiei și Spaniei. Autorul, Diana Harper, își folosește expertiza și pasiunea pentru gastronomie pentru a ne ghida prin peisajele, aromele și tradițiile culinare ale acestor țări mediteraneene.

Conținut și Stil

Cartea este împărțită în trei secțiuni, dedicate fiecărei țări, fiecare capitol explorând ingredientele caracteristice, felurile de mâncare tradiționale și vinurile specifice regiunii. Ce o deosebește este abordarea narativă - Diana Harper îmbină rețetele cu povești personale, istorie culinară și sfaturi de călătorie, creând o lectură captivantă și informativă.

Franța: Rafinament și Eleganță

Secțiunea despre Franța ne introduce în arta bucătăriei clasice, de la bogatele preparate din Burgundia până la delicatele fructe de mare din Provence.

Retete: 

 1. Rețeta Originală "Coq au Vin"
 2. Rețeta "Bouillabaisse" din Marsilia
 3. Ratatouille - Rețeta Tradițională

Italia: Pasiune și Diversitate

Italia este prezentată ca un mozaic de regiuni, fiecare cu bucătăria sa distinctă. De la pastele simple și perfecte din Toscana la fructele de mare proaspete din Sicilia, Diana Harper ne oferă o perspectivă autentică asupra mesei italiene.

Retete:

 1. Rețeta "Pizza Margherita"
 2. Rețeta "Spaghetti Carbonara"
 3. Rețeta "Risotto alla Milanese"
 4. Rețeta "Tiramisu"

Spania: Vibrant și Inovativ

În Spania, autorul ne plimbă prin diversitatea tapas-urilor și ne introduce în complexitatea vinurilor spaniole, subliniind influențele culturale care modelează această bucătărie vibrantă.

Retete:

 1. Rețeta "Gazpacho Andaluz"
 2. Rețeta "Paella Valenciana"

Fotografii și Prezentare

Cartea este îmbogățită cu fotografii spectaculoase care aduc la viață fiecare rețetă și poveste. Layout-ul este intuitiv și accesibil, ceea ce face din această carte o resursă valoroasă atât pentru bucătarii amatori, cât și pentru cei experimentați.

Concluzie

"Aromele Mediteranei" este o celebrare a bogăției și diversității gastronomiei mediteraneene. Este mai mult decât un simplu cookbook; este un companion de călătorie, un izvor de inspirație culinară și un omagiu adus culturilor care au modelat aceste regiuni încărcate de istorie. Recomand cu căldura.

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Maria Popescu
18/01/2024
Achizitie Verificata
"O Călătorie Culinară Captivantă"
Comentarii
Am fost absolut fascinată de "Aromele Mediteranei"! Cartea aceasta nu este doar un ghid culinar, ci o adevărată călătorie culturală. Am apreciat în mod special poveștile personale și contextul istoric care acompaniază fiecare rețetă. Este ca și cum ai avea un prieten care îți povestește secretele bucătăriilor franțuzească, italiană și spaniolă. O lectură obligatorie pentru orice gurmand!
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Maria Popescu
Maria Popescu
Achizitie Verificata
18/01/2024
"O Călătorie Culinară Captivantă"
Comentarii
Am fost absolut fascinată de "Aromele Mediteranei"! Cartea aceasta nu este doar un ghid culinar, ci o adevărată călătorie culturală. Am apreciat în mod special poveștile personale și contextul istoric care acompaniază fiecare rețetă. Este ca și cum ai avea un prieten care îți povestește secretele bucătăriilor franțuzească, italiană și spaniolă. O lectură obligatorie pentru orice gurmand!
A fost utilă această recenzie?
8 9
Andrei Ionescu
Andrei Ionescu
Achizitie Verificata
09/01/2024
"Mai Mult Decât Rețete - O Aventură Gastronomică Autentică"
Comentarii
"Aromele Mediteranei" mi-a depășit toate așteptările. Fiecare pagină este o descoperire, iar modul în care autorul a reușit să combine istoria, cultura și rețetele tradiționale este pur și simplu remarcabil. Am încercat deja câteva dintre rețete și au fost o revelație! Fotografiile sunt de asemenea uimitoare - te fac să simți aproape mirosul și gustul mâncării.
A fost utilă această recenzie?
8 5
Ioana Vasilescu
Ioana Vasilescu
Achizitie Verificata
16/11/2023
"Un Ghid Inspirat pentru Iubitorii de Mâncare Mediteraneană"
Comentarii
Deși sunt un chef amator, "Aromele Mediteranei" m-a inspirat să experimentez mai mult în bucătărie. Am adorat secțiunea despre Spania - tapas-urile și vinurile descrise sunt pur și simplu irezistibile. Mi-ar fi plăcut să fie incluse mai multe rețete vegetariene, dar în general, cartea este un tezaur pentru oricine este pasionat de gastronomia mediteraneană.
A fost utilă această recenzie?
8 3
Scrie un comentariu
Întrebări
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

18318
59,90 RON
25,90 RON /per bucata
Discount: 34,00 RON
Pretul in puncte: 52 point
Puncte premiu: 1 point

Acest produs este distribuit electronic.

3 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Brandul zilei
.