AquaClear - Agent de limpezire cu Vitamina C pentru Piscina

AquaClear - Agent de limpezire cu Vitamina C pentru piscină

Ingrediente:

 • Acid L-ascorbic: 20%
 • Sare de mare
 • Formă: Pulbere

Descriere:

AquaClear este un agent de limpezire inovator pentru piscine, formulat special cu Vitamina C (acid L-ascorbic) și sare de mare. Acest produs eficient ajută la menținerea apei din piscină clară și strălucitoare, reducând particulele care cauzează turbiditatea. Vitamina C, cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, contribuie la neutralizarea cloraminei și la îmbunătățirea calității apei.


Utilizare:

 1. Pregătirea: Asigurați-vă că sistemul de filtrare al piscinei este funcțional și apa este recirculată.
 2. Măsurare: Determinați volumul de apă al piscinei pentru a calcula doza necesară de AquaClear.
 3. Dizolvare: Dizolvați cantitatea necesară de pulbere AquaClear într-un recipient cu apă din piscină, amestecând până când pulberea este complet dizolvată.
 4. Aplicare: Turnați soluția dizolvată în mod uniform în jurul perimetrului piscinei, în apropierea gurilor de retur ale apei.
 5. Circulație: Lăsați sistemul de filtrare să funcționeze timp de cel puțin 6-8 ore pentru a asigura distribuția uniformă a produsului.


Doze recomandate:

 • Doza inițială: Adăugați 500 grame de AquaClear la fiecare 10.000 de litri de apă.
 • Întreținere: Adăugați 250 grame de AquaClear la fiecare 10.000 de litri de apă săptămânal sau după cum este necesar pentru a menține claritatea apei.

Interacțiunea cu clorul:

AquaClear cu Vitamina C poate interacționa cu clorul din apă prin reducerea cloraminei și a compușilor organici clorurați care cauzează turbiditatea și mirosurile neplăcute. Acidul L-ascorbic neutralizează clorul liber, ceea ce poate necesita ajustarea nivelurilor de clor după utilizarea AquaClear. Este recomandat să testați nivelurile de clor după aplicarea produsului și să adăugați clor suplimentar, dacă este necesar, pentru a menține nivelurile adecvate de dezinfectare (1-3 ppm pentru clor liber).


Precauții:

 • Depozitați AquaClear într-un loc uscat și răcoros, departe de lumina directă a soarelui.
 • Utilizați mănuși și ochelari de protecție la manipularea produsului pentru a evita iritațiile pielii și ochilor.
 • Nu adăugați AquaClear direct în contact cu produsele chimice dezinfectante pentru piscină.
 • A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Cu AquaClear, vă veți bucura de o apă de piscină limpede și sănătoasă, contribuind în același timp la un mediu de înot mai plăcut și mai sigur.

 

Cum acționează AquaClear?

AquaClear - Agent de limpezire cu Vitamina C pentru piscină acționează printr-o combinație de procese fizico-chimice pentru a îmbunătăți claritatea și calitatea apei din piscină. Iată cum funcționează:

 1. Neutralizarea Cloraminei și a Clorului Liber:

  • Vitamina C (Acid L-ascorbic): Acidul L-ascorbic are proprietăți antioxidante puternice, care ajută la reducerea cloraminei și a clorului liber în apă. Cloramina este un compus rezultat din reacția clorului cu materiile organice și poate cauza turbiditate și mirosuri neplăcute în apă. Prin neutralizarea cloraminei și a clorului liber, Vitamina C contribuie la îmbunătățirea mirosului și gustului apei, făcând-o mai plăcută pentru înot.
 2. Clarificarea Particulelor Suspendate:

  • Sarea de Mare: Componentele din sarea de mare ajută la coagularea și agregarea particulelor fine suspendate în apă. Aceste particule, odată coagulate, devin suficient de mari pentru a fi captate de sistemul de filtrare al piscinei. Acest proces de coagulare și agregare ajută la reducerea turbidității apei, lăsând-o limpede și strălucitoare.
 3. Îmbunătățirea Filtrării:

  • Prin îmbunătățirea eficienței filtrării, AquaClear facilitează eliminarea particulelor mici care altfel ar putea trece prin filtru. Particulele coagulate sunt mai ușor captate de filtrele piscinei, ceea ce duce la o apă mai curată și mai clară.
 4. Stabilizarea pH-ului:

  • Deși principalul său rol nu este stabilizarea pH-ului, utilizarea AquaClear poate contribui indirect la menținerea unui nivel de pH echilibrat în apă, prin reducerea necesității de a adăuga cantități mari de substanțe chimice corectoare de pH.

Prin aceste mecanisme combinate, AquaClear oferă o soluție eficientă și naturală pentru menținerea unei ape de piscină clare și sănătoase, reducând necesitatea utilizării excesive a altor substanțe chimice.

 

Situații în care AquaClear nu are rezultate vizibile

Deși AquaClear este eficient în majoritatea cazurilor pentru clarificarea apei din piscină, pot exista situații în care rezultatele nu sunt vizibile imediat sau deloc. Iată câteva motive posibile:

 1. Niveluri de Clor Extrem de Ridicate:

  • Dacă nivelurile de clor din apă sunt excesiv de ridicate, acidul L-ascorbic din AquaClear poate fi consumat rapid, fără a avea timp să își exercite efectul de clarificare. În acest caz, este recomandat să testați și să ajustați nivelurile de clor înainte de utilizare.
 2. Particule Fines Prea Mici:

  • Particulele suspendate foarte mici pot necesita timp pentru a se agrega și a fi captate de filtrul piscinei. Dacă sistemul de filtrare nu funcționează eficient sau filtrul este murdar, procesul de clarificare poate fi afectat.
 3. Filtru de Piscină Ineficient sau Înfundat:

  • Un filtru înfundat sau nefuncțional nu va putea elimina particulele coagulate. Verificați și curățați sau înlocuiți filtrul piscinei pentru a asigura o filtrare corespunzătoare.
 4. Dozare Incorectă:

  • Utilizarea unei cantități insuficiente de AquaClear în raport cu volumul de apă al piscinei poate duce la rezultate nesatisfăcătoare. Asigurați-vă că urmați recomandările de dozare specificate pe ambalaj.
 5. Probleme cu pH-ul:

  • Un pH dezechilibrat (prea acid sau prea alcalin) poate diminua eficiența AquaClear. Este important să mențineți pH-ul apei între 7.2 și 7.6 pentru a asigura o performanță optimă.
 6. Contaminare Severă:

  • În cazul în care piscina este extrem de contaminată cu materii organice sau alte impurități, poate fi necesară o tratare mai intensivă înainte de utilizarea AquaClear. Un șoc cu clor poate fi necesar pentru a reduce contaminarea inițială.
 7. Utilizare Inadecvată:

  • Dacă AquaClear nu este dizolvat și distribuit uniform în apă sau dacă nu se respectă timpul de circulație recomandat, eficacitatea produsului poate fi compromisă.
 8. Interacțiuni cu Alte Chimicale:

  • Dacă au fost adăugate recent alte substanțe chimice în piscină, acestea pot interfera cu acțiunea AquaClear. Este important să respectați instrucțiunile de utilizare și să evitați amestecarea imediată a diferitelor substanțe chimice.

Pentru a maximiza eficiența AquaClear, asigurați-vă că piscina este bine întreținută, că urmați instrucțiunile de utilizare și dozare și că monitorizați constant parametrii apei.

 

Precauții și Contraindicații pentru utilizarea AquaClear

Precauții:

 1. Utilizarea Echipamentului de Protecție:

  • Purtați mănuși de protecție și ochelari de siguranță în timpul manipulării AquaClear pentru a evita contactul direct cu pielea și ochii. Dacă pulberea intră în contact cu pielea sau ochii, clătiți imediat cu apă din abundență.
 2. Depozitare Adecvată:

  • Păstrați AquaClear într-un loc uscat, răcoros și bine ventilat, departe de lumina directă a soarelui și de sursele de umiditate. Asigurați-vă că recipientul este bine închis pentru a preveni contaminarea și degradarea produsului.
 3. Manipulare Corectă:

  • Nu inhalați pulberea. În cazul inhalării accidentale, mutați-vă într-un loc cu aer proaspăt și solicitați asistență medicală dacă apar simptome de disconfort respirator.
 4. Compatibilitate cu Alte Substanțe Chimice:

  • Nu amestecați AquaClear direct cu alte substanțe chimice utilizate pentru întreținerea piscinei. Respectați intervalul de timp recomandat între aplicarea diferitelor produse chimice pentru a evita reacții chimice nedorite.
 5. Respectarea Dozelor Recomandate:

  • Utilizați AquaClear conform instrucțiunilor de dozare specificate. Supradozarea poate duce la dezechilibre chimice în apă și la iritații pentru utilizatori.
 6. Monitorizarea Calității Apei:

  • Testați regulat parametrii apei, inclusiv nivelul de clor, pH-ul și alcalinitatea. Ajustați tratamentele în funcție de rezultatele obținute pentru a menține un mediu sigur și sănătos pentru înot.
 7. Accesul Copiilor:

  • A nu se lăsa produsul la îndemâna copiilor. Asigurați-vă că recipientul este depozitat într-un loc sigur, inaccesibil copiilor și animalelor de companie.

Contraindicații:

 1. Alergii sau Sensibilități:

  • Persoanele cunoscute cu alergii sau sensibilități la acidul L-ascorbic (Vitamina C) sau la alte componente ale produsului ar trebui să evite utilizarea AquaClear.
 2. Piscine cu Apă Caldă:

  • Utilizarea în piscine cu apă foarte caldă (de exemplu, spa-uri sau băi termale) poate necesita ajustări specifice. Consultați un specialist înainte de utilizare în astfel de condiții.
 3. Dezechilibre Severe ale pH-ului:

  • Dacă pH-ul apei este extrem de scăzut (acid) sau extrem de ridicat (alcalin), corectați nivelul pH-ului înainte de utilizarea AquaClear pentru a asigura eficacitatea produsului.
 4. Contaminare Chimică Severă:

  • În cazul în care apa piscinei a fost contaminată cu substanțe chimice toxice sau poluante, AquaClear nu trebuie utilizat ca principal agent de limpezire. Este necesară consultarea unui specialist pentru tratarea corespunzătoare a apei.
 5. Sisteme de Filtrare Defectuoase:

  • Utilizarea AquaClear poate fi ineficientă dacă sistemul de filtrare al piscinei este defectuos sau nu funcționează corect. Asigurați-vă că sistemul de filtrare este în stare bună de funcționare înainte de aplicarea produsului.

Respectând aceste precauții și contraindicații, utilizatorii pot asigura o utilizare sigură și eficientă a AquaClear pentru menținerea clarității și calității apei din piscină.

Link-uri Utile

 

 

Recenzii ale clienților

4.8 out of 5
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

33%

Bazat pe 6 recomandări
2
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu

Fotografiile Clientilor

Comentarii pozitive
Ioana
07/05/2024
Achizitie Verificata
Recomand
Comentarii
Produs excelent! AquaClear a reușit să limpezească apa din piscina noastră în doar câteva ore. Îmi place faptul că este un produs natural și nu trebuie să folosim chimicale dure. Cu siguranță vom continua să folosim acest agent de limpezire.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Maria P.
Maria P.
Achizitie Verificata
30/05/2024
ok
Comentarii
Am folosit AquaClear în piscina noastră de câteva săptămâni și sunt extrem de mulțumită de rezultate. Apa a devenit mult mai clară și nu mai avem probleme cu mirosurile neplăcute de clor. Este ușor de utilizat și dozajul este simplu de urmat. Recomand cu încredere acest produs!
A fost utilă această recenzie?
9 9
Adrian T.
Adrian T.
Achizitie Verificata
14/05/2024
Sfaturi
Comentarii
AquaClear a făcut o diferență semnificativă în claritatea apei din piscina noastră. A trebuit să ajustăm puțin nivelul de clor după utilizare, dar în rest a funcționat perfect. O singură stea în minus pentru că a trebuit să curăț filtrul mai des decât de obicei.
A fost utilă această recenzie?
6 7
Ioana
Ioana
Achizitie Verificata
07/05/2024
Recomand
Comentarii
Produs excelent! AquaClear a reușit să limpezească apa din piscina noastră în doar câteva ore. Îmi place faptul că este un produs natural și nu trebuie să folosim chimicale dure. Cu siguranță vom continua să folosim acest agent de limpezire.
A fost utilă această recenzie?
31 26
George
George
Achizitie Verificata
26/04/2024
Util
Comentarii
Am avut așteptări mari de la AquaClear, dar rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor mele. Apa a devenit puțin mai clară, dar nu am observat o diferență majoră. Poate am nevoie de mai multe aplicații sau doze mai mari. Totuși, îmi place că este ușor de utilizat și nu are miros puternic.
A fost utilă această recenzie?
10 8
Elena
Elena
Achizitie Verificata
15/07/2023
Recomand
Comentarii
AquaClear este fantastic! Am încercat multe produse de-a lungul timpului, dar niciunul nu a funcționat la fel de bine ca acesta. Apa din piscină este limpede și strălucitoare, iar copiii nu se mai plâng de mirosul puternic de clor. Îl recomand tuturor proprietarilor de piscine.
A fost utilă această recenzie?
15 10
Scrie un comentariu
Întrebări
ORIGINE:
EU
Ambalare:
25 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

18587
500,00 RON /per bucata
in stoc
Pretul in puncte: 1000 point
Puncte premiu: 25 point
+
5 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
BRANDTop Ingrediente ORIGINEEU Ambalare25 kg
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
29,00 RON /per bucata
+
5 kg
in stoc
130,00 RON /per bucata
+
25 kg
in stoc
500,00 RON /per bucata
+