Usturoi Granule Deshidratat

Usturoi Granule - Descriere si Caracteristici

Granule de usturoi deshidratat cu dimensiunea 26-40 mesh.

Usturoiul granulat este o formă deshidratată și măcinată a usturoiului proaspăt, transformat în mici granule sau particule. Această formă de usturoi este utilizată ca ingredient în diverse rețete culinare și are mai multe caracteristici și avantaje specifice:

Descriere:

Usturoiul granulat este obținut prin uscarea și măcinarea usturoiului proaspăt, proces care concentrează aroma și gustul. Granulele sunt mai mari decât pulberea de usturoi și oferă o textură vizibilă și o aromă mai blândă comparativ cu usturoiul proaspăt sau cu cel măcinat fin. Culoarea usturoiului granulat variază de la galben pal la un galben auriu sau chiar maro deschis, în funcție de soiul de usturoi folosit și de metoda de procesare.

Caracteristici:

 1. Aromă și Gust: Usturoiul granulat păstrează o mare parte din gustul și aroma usturoiului proaspăt, dar este mai blând și mai puțin înțepător. Aroma sa este eliberată treptat în timpul gătitului, oferind un gust constant și distribuit uniform în preparate.

 2. Conveniență: Este ușor de dozat și depozitat, reprezentând o alternativă practică la usturoiul proaspăt. Nu necesită curățare sau tocare, fiind astfel o soluție rapidă și curată pentru adăugarea aromei de usturoi în rețete.

 3. Durata de Valabilitate: Datorită procesului de deshidratare, usturoiul granulat are o durată de valabilitate mult mai lungă decât usturoiul proaspăt, putând fi păstrat pentru luni de zile sau chiar ani, fără a-și pierde semnificativ aroma sau proprietățile.

 4. Utilizare Versatilă: Poate fi folosit într-o varietate largă de preparate culinare, de la sosuri, marinade, dressinguri, până la supe, tocănițe și amestecuri de condimente. Este deosebit de popular în bucătăria italiană, mexicană și asiatică.

 5. Proprietăți Nutriționale: Deși procesul de deshidratare reduce unele dintre proprietățile nutriționale ale usturoiului proaspăt, granulele păstrează totuși o parte din vitaminele și mineralele inițiale, inclusiv antioxidanții.

Recomandări pentru Utilizare:

Când folosiți usturoi granulat în locul usturoiului proaspăt, o regulă generală este că o jumătate de linguriță de usturoi granulat echivalează cu aproximativ un cățel de usturoi proaspăt. Este important de reținut că, deoarece este deshidratat, usturoiul granulat ar trebui să fie adăugat în preparate care conțin lichide pentru a-i permite să se rehidrateze și să-și elibereze aromele.

 

Usturoiul granulat utilizari in gastronomie si industrie alimentara

Usturoiul granulat este un ingredient versatil și popular atât în gastronomie, cât și în industria alimentară, având multiple utilizări datorită aromei sale distincte și a ușurinței de depozitare și utilizare. Iată câteva dintre utilizările principale:

Utilizări în Gastronomie:

 1. Condiment în Rețete: Usturoiul granulat este folosit pentru a adăuga aromă de usturoi în diverse feluri de mâncare fără umiditatea sau textura usturoiului proaspăt. Este ideal pentru sosuri, supe, tocănițe, marinade și dressinguri.

 2. Ingredient în Amestecuri de Condimente: Adesea, usturoiul granulat face parte din amestecuri de condimente, cum ar fi cele pentru fripturi, pui sau legume la grătar, oferind un gust consistent și ușor de controlat.

 3. Pentru Panificatie: Usturoiul granulat poate fi încorporat în aluaturi pentru pâine, focaccia sau baghete, adăugând un gust subtil și îmbogățind aroma produselor de panificație.

 4. Topping pentru Pizza și Paste: Poate fi presărat pe pizza sau adăugat în sosuri pentru paste pentru a îmbunătăți gustul și a adăuga o notă de usturoi.

 5. Prepararea Sosurilor și a Dressingurilor: Usturoiul granulat este utilizat în prepararea sosurilor de tot felul, de la cele pentru paste până la dressinguri pentru salate.

Utilizări în Industria Alimentară:

 1. Producția de Snack-uri: Usturoiul granulat este adesea folosit ca aromatizant în producția de snack-uri, chipsuri, alune și popcorn.

 2. Conserve și Murături: Îmbunătățește aroma conservelor de legume, murăturilor și a preparatelor marinat.

 3. Producția de Mezeluri și Conservări de Carne: Usturoiul granulat este utilizat în rețetele de mezeluri, salamuri și alte preparate din carne pentru a adăuga gust și a îmbunătăți conservarea.

 4. Produse Semipreparate și Congelate: În preparatele congelate sau semipreparate, usturoiul granulat este apreciat pentru stabilitatea sa și pentru faptul că își păstrează gustul în timpul procesării și congelării.

 5. Industria de Fast-Food: În fast-food, usturoiul granulat este utilizat pentru a condimenta burgeri, sosuri, dressinguri și alte preparate rapide.

Sfaturi pentru Utilizare:

 • Înainte de utilizare, usturoiul granulat poate fi amestecat cu puțină apă pentru a-l rehidrata și pentru a-i intensifica aroma.
 • Proporția dintre usturoiul granulat și usturoiul proaspăt este de aproximativ 1 la 4, adică o parte de usturoi granulat echivalează cu patru părți de usturoi proaspăt în ceea ce privește aroma.
 • Pentru o distribuție uniformă a aromei, este recomandat să adăugați usturoiul granulat în faza de început a gătitului.

Prin utilizarea sa, usturoiul granulat adaugă nu doar gust și aromă, ci și o notă de comoditate și eficiență în prepararea diverselor feluri de mâncare și produse alimentare.

Usturoiul granulat doze de utilizare

Usturoiul granulat este folosit în diverse preparate culinare pentru a adăuga aroma și gustul specific al usturoiului, fără inconvenientele legate de curățarea și tocatul usturoiului proaspăt. Iată câteva doze de utilizare comune pentru usturoiul granulat:

 1. Echivalentul cu usturoiul proaspăt: O jumătate de linguriță de usturoi granulat este aproximativ echivalentă cu un cățel de usturoi proaspăt. Aceasta este o regulă generală și poate fi ajustată în funcție de preferințele personale și de intensitatea dorită a aromei de usturoi.

 2. Sosuri și marinade: Pentru sosuri și marinade, începeți cu aproximativ o linguriță de usturoi granulat pentru fiecare cană de sos sau marinadă, și ajustați după gust. Usturoiul granulat se dizolvă și infuzează lichidele, eliberând aroma pe parcursul gătitului.

 3. Dressinguri pentru salate: Pentru dressinguri, utilizați în jur de o jumătate de linguriță de usturoi granulat pentru fiecare jumătate de cană de dressing. Poate fi combinat cu alte condimente pentru a crea un gust complex.

 4. Amestecuri de condimente: Adăugați usturoi granulat în amestecuri de condimente conform preferințelor, dar o proporție bună de plecare este de aproximativ 10-15% din totalul amestecului. Acest lucru va oferi o notă distinctă de usturoi fără a domina celelalte arome.

 5. Carne, pui și pește: Presarați usturoi granulat direct pe carnea crudă înainte de gătit, folosind aproximativ o jumătate de linguriță pentru fiecare porție de carne. Ajustați în funcție de dimensiunea porției și preferințele personale.

 6. Legume: Pentru legume prăjite sau coapte, împrăștiați usturoiul granulat uniform peste legume înainte de gătit. O linguriță ar trebui să fie suficientă pentru o tavă de legume.

 7. Supe și tocănițe: Adăugați usturoi granulat la începutul procesului de gătit pentru a-i permite să se rehidrateze și să-și elibereze aroma în lichid. Începeți cu una sau două lingurițe pentru o oală de supă sau tocăniță și ajustați după gust.

Amintiți-vă că intensitatea gustului de usturoi poate varia în funcție de marca de usturoi granulat și de vârsta acestuia, deci este întotdeauna o idee bună să gustați și să ajustați cantitatea în funcție de preferințele dumneavoastră și de reacția ingredientelor cu care este combinat.

Usturoi granule conditii de pastrare

Usturoiul granulat trebuie păstrat în condiții adecvate pentru a-și menține aroma și proprietățile pe o durată cât mai lungă. Iată câteva sfaturi pentru păstrarea corectă a usturoiului granulat:

 1. Recipient etanș: Păstrați usturoiul granulat într-un recipient etanș pentru a preveni absorbția de umiditate și de mirosuri din alte alimente. Umiditatea poate duce la încleștarea usturoiului granulat și poate favoriza dezvoltarea mucegaiului sau a altor contaminanți.

 2. Loc răcoros și uscat: Alegeți un loc răcoros și uscat pentru păstrarea usturoiului, departe de surse directe de căldură sau lumină solară, cum ar fi ferestrele sau lângă aragaz. Căldura și lumina pot degrada calitatea usturoiului, afectând aroma și culoarea.

 3. Evitați schimbările de temperatură: Evitați să păstrați usturoiul granulat în locuri unde temperatura fluctuează semnificativ, cum ar fi deasupra frigiderului sau lângă aparatul de gătit. Schimbările constante de temperatură pot favoriza condensarea și, prin urmare, umiditatea în recipient.

 4. Depozitarea departe de alimente cu miros puternic: Deoarece usturoiul poate absorbi mirosurile din jur, este recomandat să-l păstrați departe de alimente cu mirosuri puternice sau penetrante pentru a preveni transferul de arome.

 5. Verificați regulat: Chiar dacă usturoiul granulat are o durată de valabilitate lungă, este bine să verificați regulat starea acestuia pentru semne de deteriorare sau de încleștare. Dacă usturoiul își schimbă culoarea, mirosul sau textura, ar putea fi timpul să-l înlocuiți.

 6. Reînnoirea stocului: Chiar dacă nu se strică rapid, usturoiul granulat își poate pierde treptat intensitatea aromei. Este bine să înnoiți stocul la fiecare 6-12 luni pentru a vă asigura că folosiți întotdeauna usturoi de cea mai bună calitate în rețetele dumneavoastră.

Păstrând usturoiul granulat în aceste condiții, vă asigurați că veți avea întotdeauna la îndemână un ingredient plin de aromă pentru a îmbunătăți gustul preparatelor culinare.

 

Usturoi Granule - valori nutritionale

Usturoiul granulat, fiind un produs deshidratat din usturoi, păstrează în general majoritatea proprietăților nutriționale ale usturoiului proaspăt, dar poate avea niște variații în concentrația de nutrienți, în funcție de modul în care este procesat și de producător. În general, usturoiul granulat conține o cantitate semnificativă de calorii și nutrienți, precum vitamine, minerale și antioxidanți.

Iată o prezentare generală a valorilor nutriționale pentru usturoiul granulat, pe o porție de 100 de grame:

 • Calorii: aproximativ 332 kcal
 • Proteine: aproximativ 16,6 grame
 • Grăsimi: aproximativ 1,2 grame
 • Carbohidrați: aproximativ 72,3 grame
 • Fibre: aproximativ 9,0 grame
 • Vitamina C: aproximativ 61,2 miligrame
 • Vitamina B6: aproximativ 1,24 miligrame
 • Folați: aproximativ 3 micrograme
 • Calciu: aproximativ 48 miligrame
 • Fier: aproximativ 1,7 miligrame
 • Magneziu: aproximativ 25 miligrame
 • Fosfor: aproximativ 153 miligrame
 • Potasiu: aproximativ 401 miligrame
 • Zinc: aproximativ 1,16 miligrame

Aceste valori pot varia ușor în funcție de producător și de modul în care este procesat usturoiul granulat. Este important să verifici întotdeauna eticheta produsului pentru a obține informații exacte despre conținutul nutrițional. De asemenea, reține că usturoiul granulat poate conține și cantități semnificative de sare, în funcție de producător și de rețeta specifică de prelucrare.

 

Link-uri utile:

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Sabina
23/11/2022
Achizitie Verificata
Produs de calitate
Comentarii
Sunt extrem de mulțumita de achiziția mea de usturoi granule de la Top Ingrediente! Livrarea a fost rapidă și ambalajul a fost sigur. Calitatea usturoiului granule este excelentă - aroma este puternică și autentică, iar granulele au o textură perfectă pentru a se integra în diverse rețete culinare. Recomand cu căldură acest usturoi granule !
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Irina
Irina
Achizitie Verificata
27/12/2023
Produs de calitate
Comentarii
Usturoiul granulat de la Top Ingrediente este esențial în bucătăria mea. Calitatea acestuia este excelentă, iar ambalajul său sigilat păstrează prospețimea. Livrarea a fost rapidă și serviciul clienți prompt. Recomand cu încredere acest produs!
A fost utilă această recenzie?
18 20
Stefan
Stefan
Achizitie Verificata
11/08/2023
Produs premium
Comentarii
Usturoiul granulat de la Top Ingrediente este indispensabil în rețetele mele. Aroma intensă și gustul autentic îmbogățesc preparatele culinare. Ambalajul este practic și ușor de utilizat. Livrarea a fost rapidă și fără probleme. Sunt foarte mulțumit de acest produs!
A fost utilă această recenzie?
13 25
Victor
Victor
Achizitie Verificata
08/06/2023
Produs premium
Comentarii
Usturoiul granule de la Top Ingrediente este pur și simplu minunat! Calitatea usturoiului granule este remarcabilă - aroma este intensă și autentică, iar granulele au o consistență perfectă pentru a se adăuga în diverse preparate. Recomand cu căldură acest produs. Am fost placut surprins ca produsul a venit a doua zi de la plasarea comenzii
A fost utilă această recenzie?
17 15
Sabina
Sabina
Achizitie Verificata
23/11/2022
Produs de calitate
Comentarii
Sunt extrem de mulțumita de achiziția mea de usturoi granule de la Top Ingrediente! Livrarea a fost rapidă și ambalajul a fost sigur. Calitatea usturoiului granule este excelentă - aroma este puternică și autentică, iar granulele au o textură perfectă pentru a se integra în diverse rețete culinare. Recomand cu căldură acest usturoi granule !
A fost utilă această recenzie?
34 30
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760600625
ORIGINE:
CHINA
Ambalare:
1000 kg (40x25kg)
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11156
16.490,00 RON /per bucata
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 5+ 10+
Pret 16.160,20 RON 15.995,30 RON
in stoc
Pretul in puncte: 32980 point
Puncte premiu: 825 point
+

Cantitatea minima pentru "Usturoi Granule Deshidratat" este 1.

4 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Usturoi Granule
GTINEAN 0745760600625 ORIGINECHINA Ambalare1000 kg (40x25kg)
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
1 kg
in stoc
22,90 RON /per bucata
+
250 g
in stoc
7,90 RON /per bucata
+
500 g
in stoc
13,90 RON /per bucata
+
2 kg
in stoc
43,90 RON /per bucata
+
5 kg
in stoc
115,00 RON /per bucata
+