+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Menu

Ulei De Palmier Master Frit (Ambalat la bidon de 25L)

10863
70.65
2.83  per 1.00 kg
/ Bidon
in stoc
Pretul in puncte: 698 point
Puncte premiu: 17 points
+

Cantitatea minima pentru "Ulei De Palmier Master Frit (Ambalat la bidon de 25L)" este 1.

Ulei de palmier fractionat, pentru prajit 
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
  Ulei de palmier fractionat Master Frit, pentru prajit,origine Italia

- Etichetarea OMG este conformă cu Regulamentele 2003/1829 / CE și 2003/1830 / CE.

- Produsul ( Ulei de palmier ) nu este tratat cu radiații ionizante.

- Ambalarea : bidon de tabla de 25 L

- Informatii paletizare : 11 bidoane pe strat ; 3 straturi pe palet ; 33 bidoane pe palet ; 825 L pe palet

- Valabilitate : Uleiul de palmier fractionat isi pastreaza proprietatile timp de 12 luni într-un loc răcoros și uscat.

 

Origine : Italia

 

Descriere generala:

Uleiul de palmier este extras din mezocarpul fructelor unei specii de palmier numite Elaeis guineensis. În Malaezia (tara de baza a uleiului de palmier), tenera cu randament ridicat, care este o încrucișare între speciile dura și pisifera, este cel mai des cultivat palmier. Uleiul de palmier contribuie la aproximativ 13% din producția totală de ulei vegetal din lume. În principiu, există două produse principale ale industriei uleiului de palmier - uleiul de palmier și uleiul de sâmbure de palmier. Din acestea, multe produse ar putea fi derivate. Uleiul de palmier brut este, în mod normal, prelucrat printr-un proces de rafinare fizică, în care uleiul este transformat într-un ulei rafinat galben auriu pentru aplicații ulterioare de utilizare finală.

Uleiul de palmier ajunge in stare finita dupa un proces indelungat. Sunt anumiti pasi care trebuie urmati pentru ca el sa devinina fractionat.

- Manunchiuri intregi de fructe proaspete (FFB) sunt sterilizate și curatate. Fructul este presat pentru a separa uleiul de acel amestec de sâmbure si coaja.(samburi și fibre). Uleiul este apoi purificat și clarificat.

- Nucleul este crăpat pentru a îndepărta coaja de sâmbure de palmier (Palm Kernel Expeller sau PKE) dupa care sâmburele este zdrobit
și presat pentru a produce ulei de sâmbure de palmier.

- Rafinare - Uleiul este rafinat pentru a îndepărta culoarea, mirosul și aroma.

- Fracţionarea - Se separă oleina lichida lichid de oleina solida. Acest lucru este realizat folosind tehnici de cristalizare urmate de un proces de filtrare a membranei.

- Interesterificarea - Uleiurile sunt reformulate pentru a produce diferite proprietăți. Lanțurile de carbon sunt separate de ancora de glicerină și reasamblate într-o formațiune diferită pentru a crea uleiuri cu proprietăți îmbunătățite pentru utilizări specifice în industria alimentară.

- Hidrogenarea - Este un mijloc de creștere a punctului de topire a uleiurilor folosind hidrogen.

- Gliceroliza - Procesul de creare a emulgatorilor prin adăugarea de glicerină. Emulgatorii facilitează amestecul de ulei și apă.

- Distilarea - Este o metodă de separare a amestecurilor pe baza diferențelor din volatilitatea componentelor într-un amestec lichid.

 

Uleiul de palmier conține o proporție egală de acizi grași saturați și nesaturați. Este deosebit de bogat în acid palmitic saturat (44%), cu cantități substanțiale de acid oleic monoinsaturat (40%) și cantități mai mici de acizi grași polinesaturați (10%).

Uleiul de palmier are o istorie a consumului alimentar de peste 5.000 de ani, iar acest ulei major din comerțul mondial de uleiuri și grăsimi este consumat în prezent în peste 130 de țări din întreaga lume.

Uleiul de palmier este semi-solid la temperatura camerei (20 ° C). Porțiunea lichidă poate fi separată fizic de porțiunea solidă de ulei de palmier prin fracționare. După fracționare, porțiunea lichidă se numește „oleină de palmier”, care este obișnuit îmbuteliată și vândută sub formă de uleiuri de gătit. Porțiunea de grăsime solidă se numește „stearină de palmier” și este folosită în mod obișnuit pentru a formula grăsimi fără trans, cum ar fi margarina. Uneori, oleina de palmier este fracționată în continuare la o fracțiune mai lichidă numită „oleină super palmieră”. Această fracțiune de ulei ar putea rezista la temperaturi mai reci decât oleina de palmier înainte de a se întuneca sau a se solidifica.

Proprietățile naturale semisolide ale uleiului de palmier și versatilitatea amestecării cu fracția sa solidă, stearina de palmier, fac ca hidrogenarea uleiului de palmier să nu fie necesară. Prin urmare, produsele alimentare care conțin ulei de palmier ca unic sau ingredient principal de grăsime sunt, în esență, fără trans.

În plus, uleiul de palmier are un conținut ridicat de vitamina E numite „tocotrienoli” care au o acțiune de scădere a colesterolului asemănător statinei.

Uleiul de palmier brut este foarte bogat în pigmenți naturali ai plantelor, numiți „carotenoizi”, conferind uleiului o culoare distinctă de portocaliu-roșu. În rafinarea convențională a uleiului de palmier, toți carotenoizii sunt îndepărtați și uleiul rafinat nu mai este roșu-portocaliu, ci în schimb, galben-auriu.

Datorită tehnologiei noi introduse de industria de ulei de palmier din Malaezia, carotenoidele naturale sănătoase (împreună cu vitamina E) din uleiul autohton pot fi acum păstrate în produsul rafinat numit ulei de palmier roșu.

Studii efectuate pe utilizari ale uleiului de palmier:

Câteva milioane de tone de ulei de palmier și oleină de palmier sunt folosite anual în lume pentru prăjire. Performanțele de prăjire în ulei de palmier presupune trei aplicații majore - producția industrială de chipsuri / cartofi, producția industrială de cartofi prăjiți congelați pre-prăjiți și în centrele de tip fast-food.

S-au facut nenumarate studii in care aproximativ patru tone de chipsuri - de cartofi erau prăjiti continuu 8 ore pe zi și cinci zile pe săptămână. Oleina de palmier folosită (cu un management adecvat) a fost bine și a fost încă în stare excelentă și utilizabilă la sfârșitul studiului. Acest lucru s-a reflectat în conținutul său scăzut de acizi grai (FFA) de aproximativ 0,23%, valoarea peroxidului de 4 meq / kg, valoarea anisidinei de 16, conținutul polar redus și polimeri de 10% și, respectiv, 2%, perioada de inducție (OSI) fiind de 21 de ore și conținut ridicat de tocoperoli și tocotrienoli de 530 ppm chiar și după> 1900 ore.

În cel de-al doilea studiu, în care cartofii prăjiți pre-prăjiți au fost prăjiți în mod continuu pe zi timp de 5 zile pe săptămână, uleiul de palmier a fost excelent, așa cum se reflectă în FFA-ul său scăzut de 0,34%, citirea senzorului de ulei alimentar de 1,1, polar slab. și conținutul de polimer de 17% și, respectiv, 2,8%, în cele 12 zile de încercare.

În cel de-al treilea studiu, uleiul de palmier și oleina de palmier au fost utilizate simultan pentru a prăji intermitent părțile de pui dintr-un  laborator simulând condițiile din fast-food, cele doua uleiuri de prăjit au fost, de asemenea, foarte satisfăcătoare, așa cum se reflectă în FFA lor rezonabil de scăzut de < 1%, puncte de fum de peste 180 grade C și conținut de polimer <25%, respectiv <6%, după 5 zile de prăjire consecutivă. Toți indicatorii de calitate nu au depășit punctele de eliminare maxime pentru uleiurile / grăsimile prăjite în cele trei aplicații, în timp ce produsul alimentar prăjit a fost bine acceptat de panoul senzorial folosind un scor hedonic de nouă puncte.

 

Uleiul de palmier este similar cu uleiul de nucă de cocos?

Nu!! Mulți oameni confundă uleiul de palmier cu uleiul de nucă de cocos și, prin urmare, consideră că uleiul de palmier este similar cu cel al sâmburelui de palmier. Este uleiul de sâmbure de palmier care este similar cu uleiul de nucă de cocos din punct de vedere al compoziției chimice, caracteristicilor fizice și utilizărilor.

Pe lângă compoziția de acizi grași, uleiul de palmier diferă și de uleiul de nucă de cocos în ceea ce privește impactul acestora asupra riscului de boli de inimă. Studiile clinice efectuate pe subiecți umani au indicat că uleiul de palmier tinde să fie „neutru”, în timp ce uleiul de nucă de cocos crește în mod distinct colesterolul.

Uleiul de palmier, la fel ca majoritatea uleiurilor și grăsimilor vegetale, conține doar urme de colesterol (<50 pg / gram sau <5 ppm). Această cantitate este atât de mică încât nu are efecte fiziologice semnificative asupra sănătății. Prin urmare, poate fi considerat a fi „fără colesterol”.

Utilizari:

Proprietățile semi-solide ale uleiului de palmier îl fac un ingredient preferat în rândul procesatorilor de alimente. Din uleiul de palmier puteți avea fracțiuni de ulei nelimitate pentru utilizarea oricăror aplicații alimentare. Uleiul ar putea fi încorporat într-o mare varietate de produse alimentare care includ uleiuri de gătit, margarine, tăiței, scurtături, ghee vegetale, produse de panificație, bomboane de ciocolată, băuturi calde, creme de cafea și înghețată.

Datorită stabilității sale excelente, oleina de palmier este alegerea nr. 1 din lume ca ulei pentru prăjit pentru alimente precum tăiței instant, cartofi prăjiți, cartofi, gogoși și carne prăjită și gustări.

Natura solidă a stearinei de palmier o face ideală pentru formularea grăsimilor solide precum vanaspati, margarină, scurtături și alte grăsimi de panificație. Mai important, aceste grăsimi de palmier nu sunt hidrogenate și, prin urmare, nu conțin acizi grași trans.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
.
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.
Produse stoc limitat
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul