Nucă De Cocos Razuita, Cocos Razuit Extra

Nuca de cocos deshidratata, razuita - descriere

„Nuca de cocos deshidratată, răzuită” se referă la pulpa nucii de cocos care a fost îndepărtată de pe coajă, tăiată în bucăți mici sau răzuită și apoi uscată pentru a reduce conținutul de apă. Procesul de deshidratare concentrează aroma, dulceața și textura, făcând-o ideală pentru utilizare în diverse rețete, de la prăjituri și deserturi până la curry-uri și alte feluri de mâncare. De asemenea, este adesea folosită în produsele de panificație pentru a adăuga o textură crocantă și un gust bogat de cocos. Nucile de cocos deshidratate sunt disponibile în mai multe forme în magazine, inclusiv ca fulgi sau bucăți mai mari, și pot fi găsite atât în varianta naturală, cât și îndulcită.

Nuca de cocos razuita - Utilizare

Nucă de cocos răzuită are multe utilizări culinare și poate adăuga o aromă exotică și o textură interesantă la diverse preparate. Iată câteva moduri populare în care poate fi folosită:

 1. Deserturi și Dulciuri:

  • Prăjituri și Brioșe: Adăugarea nucii de cocos răzuite în aluatul pentru prăjituri sau brioșe îi oferă o textură moale și un gust delicat de cocos.
  • Bomboane și Ciocolată: Nucă de cocos răzuită poate fi folosită în prepararea unor bomboane, cum ar fi trufele de ciocolată sau batonul de ciocolată Bounty.
  • Plăcinte și Tarturi: Poate fi presărată pe plăcinte și tarturi pentru a adăuga o notă tropicală.
 2. Pâine și Produse de Panificație:

  • Pâine cu Nucă de Cocos: Adăugarea nucii de cocos răzuite în pâine sau în alte produse de panificație le poate îmbogăți gustul și textura.
  • Biscuiți și Fursecuri: Biscuiții cu nucă de cocos sunt populari pentru aroma lor bogată și textura crocantă.
 3. Bucate Savuroase:

  • Curry-uri: Nucă de cocos răzuită poate fi adăugată în curry-uri pentru a echilibra aromele picante și pentru a adăuga cremozitate.
  • Garnituri pentru Salate: Presărarea nucii de cocos răzuite peste salate poate adăuga un plus de textură și gust.
 4. Băuturi:

  • Smoothie-uri: Integrarea nucii de cocos răzuite în smoothie-uri oferă o textură mai bogată și un gust tropical.
  • Cocktail-uri: Unele cocktail-uri pot fi decorate cu nucă de cocos răzuită pentru un aspect festiv și un gust tropical.
 5. Granola și Mic Dejun:

  • Granola: Nucă de cocos răzuită poate fi adăugată în granola casnică pentru un gust deosebit și o textură crocantă.
  • Boluri de Cereale: Adaugă un strat de nucă de cocos răzuită peste cerealele de dimineață pentru o notă de dulce și crocant.

Nucă de cocos răzuită este versatilă și poate fi adaptată pentru a potrivi diferite gusturi și preparate, fiind un ingredient popular atât în bucătăria tradițională, cât și în cea modernă.

Nuca de cocos , razuita - beneficii si contraindicatii

Beneficii ale Nucii de Cocos Răzuite

 1. Conținut Ridicat de Fibre:

  • Nucă de cocos răzuită este o sursă bună de fibre, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la prevenirea constipației.
 2. Acizi Grași Sănătoși:

  • Conține acizi grași cu lanț mediu (MCTs), care sunt metabolizați diferit de către organism comparativ cu alte tipuri de grăsimi, fiind folosiți rapid pentru energie și având un potențial redus de a fi stocati ca grăsime.
 3. Antimicrobian și Antifungic:

  • Acidul lauric, un tip de MCT prezent în nucă de cocos, poate ajuta la lupta împotriva bacteriilor, a virusurilor și a fungilor, contribuind la menținerea sănătății imunitare.
 4. Energie Sustenabilă:

  • Grăsimile din nucă de cocos pot oferi o sursă de energie durabilă, fiind utile în dietele low-carb sau ketogenică.
 5. Sănătatea Pielii și a Părului:

  • Uleiul de nucă de cocos, care poate fi extras și din nucă de cocos răzuită, este folosit în produsele cosmetice pentru hidratarea și protecția pielii și a părului.

Contraindicații și Considerații

 1. Alergii:

  • Unele persoane pot fi alergice la nucă de cocos. Simptomele pot include erupții cutanate, greață, vărsături și diaree.
 2. Conținut Ridicat de Grăsimi Saturate:

  • Nucă de cocos conține o cantitate semnificativă de grăsimi saturate, care, în cantități mari, pot fi legate de creșterea nivelului de colesterol și de risc crescut de boli cardiovasculare. Consumul trebuie moderat, mai ales pentru persoanele cu predispoziție la aceste condiții.
 3. Interacțiuni cu Medicamentele:

  • Nucă de cocos poate interacționa cu anumite medicamente, inclusiv cu cele pentru colesterol și cu anticoagulante. Este important ca persoanele care iau astfel de medicamente să consulte un medic înainte de a introduce cantități mari de nucă de cocos în dieta lor.
 4. Impact Caloric:

  • Fiind bogată în grăsimi, nucă de cocos răzuită este și densă caloric, ceea ce poate fi o considerație importantă pentru persoanele care monitorizează aportul caloric sau care sunt la dietă.

În concluzie, nucă de cocos răzuită poate aduce multe beneficii sănătății, dar trebuie consumată cu moderație, ținând cont de posibilele contraindicații și impactul asupra sănătății pe termen lung, în special în ceea ce privește sănătatea cardiovasculară.

 

Nuca de cocos , razuita - valori nutritionale

Nucă de cocos răzuită este nu doar delicioasă, dar și densă nutrițional, oferind o serie de beneficii datorită compoziției sale unice. Iată o descriere generală a valorilor nutriționale pentru aproximativ 100 de grame de nucă de cocos răzuită:

 1. Calorii:

  • Aproximativ 650 de calorii per 100 de grame, ceea ce o face un aliment dens energetic.
 2. Grăsimi:

  • Aproximativ 64 de grame de grăsimi per 100 de grame, majoritatea fiind grăsimi saturate. Acest conținut ridicat de grăsimi include acizi grași cu lanț mediu, precum acidul lauric.
 3. Carbohidrați:

  • Aproximativ 24 de grame de carbohidrați per 100 de grame, din care fibrele constituie aproximativ 16 grame. Acest lucru lasă nucii de cocos un conținut scăzut de zaharuri nete, ceea ce este benefic pentru cei care urmează diete cu conținut redus de carbohidrați.
 4. Proteine:

  • Aproximativ 6 grame de proteine per 100 de grame, ceea ce nu este semnificativ, dar contribuie la valoarea nutrițională globală.
 5. Vitamine și Minerale:

  • Nucă de cocos este o sursă bună de anumite minerale, inclusiv mangan, care este esențial pentru sănătatea oaselor și metabolismul carbohidraților și proteinelor. De asemenea, conține seleniu, fier, cupru, și zinc.
  • Conținutul de vitamine este mai scăzut, dar include cantități mici de vitaminele B, cum ar fi folatul.
 6. Apă:

  • Aproximativ 3% apă, ceea ce este destul de scăzut, reflectând faptul că este un aliment deshidratat.

Nucă de cocos răzuită poate fi un aditiv nutritiv pentru multe mese, însă datorită densității sale energetice și conținutului ridicat de grăsimi saturate, ar trebui consumată cu moderație în cadrul unei diete echilibrate.

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu

Fotografiile Clientilor

Comentarii pozitive
Anca B
30/03/2023
Achizitie Verificata
Minunatii
Avantaje
Raportul pret/calitate este foarte bun.
Comentarii
Iubesc bomboanele Raffaello si imi doream sa incerc reteta pentru aceste minunatii. Nuca de cocos cumparata de la Top Ingrediente este perfecta pentru acest desert.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Anca B
Anca B
Achizitie Verificata
30/03/2023
Minunatii
Avantaje
Raportul pret/calitate este foarte bun.
Comentarii
Iubesc bomboanele Raffaello si imi doream sa incerc reteta pentru aceste minunatii. Nuca de cocos cumparata de la Top Ingrediente este perfecta pentru acest desert.
A fost utilă această recenzie?
33 32
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760602063
ORIGINE:
INDONEZIA
Ambalare:
500 g
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10851
8,90 RON / Punga
in stoc
Pretul in puncte: 18 points

Cantitatea minima pentru "Nucă De Cocos Razuita, Cocos Razuit Extra" este 1.

1 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Nuca de cocos deshidratata, razuita, provenienta Indonezia
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 0745760602063 ORIGINEINDONEZIA Ambalare500 g
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
500 g
in stoc
8,90 RON / Punga
250 g
in stoc
5,90 RON / Punga
+
1 kg
in stoc
14,90 RON / Punga
5 kg
in stoc
69,90 RON / Punga
25 kg
in stoc
269,00 RON / Punga