Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Transport GRATUIT daca subtotalul comenzii depaseste 500 ron (fara TVA).

 

+40-72-2155050 Luni-Vineri intre 10-16

Coriandru Seminte (Punga 5 kg)

Salvati 15%
0745760601301
10,00 RON
8,50 RON
46,35 RON  per 5.00 kg
(9,27 RON Pret Cu Taxe) Discount: 1,50 RON
in stoc
Pretul in puncte: 17 points
+

Cantitatea minima pentru "Coriandru Seminte (Punga 5 kg)" este 5.

Pudra obtinuta prin macinarea boabelor de coriandru
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
  • View all variations as list

 Seminte de coriandru, puritate 99,9%, de culoare maroniu, cu gust si miros caracteristic, fara gust si aroma straina.

 Utilizare : in industria gastronomica : pentru marinade, sosuri, friptura, pregatirea muraturilor, in industria conservelor, a pestelui si fructelor de mare, in industria preparatelor din carne.

Produsul nu contine insecte sau ramasite ale acestora.

Semintele de coriandru sunt un produs nonGMO, si nu sunt obtinute prin iradiere.

Pesticide : Cerintele in privinta pesticidelor pentru acest produs sunt in concordanta cu Directiva UE nr.396/2005 din 23 februarie 2005 si cu ultimele acte normative.

Termenul de valabilitate : este de 24 luni in conditiile depozitarii produsului conform cerintelor specificate .

Conditii de depozitare : Produsul se depoziteaza in ambalajul original, in spatii intunecate, racoroase, temperatura spatiului de depozitare sa nu depaseasca 25°C iar umiditatea nu mai mult de 80%

 

      1. Despre coriandru

      2. Originea și distribuția coriandrului

      3. Descrierea botanică a coriandrului

      4. Compoziția chimică a coriandrului

      5. Utilizarea coriandrului

      6. Calitatea coriandrului

      7. Proprietăți funcționale ale coriandrului

      8. Productia de coriandru : generalitati

 

      1.Despre coriandru :

 

  Coriandrul apartine unei grupe importante de condimente și ocupă o poziție principala în categoria plantelor aromatizante. A fost unul dintre primele condimente utilizate ca substanță aromatizantă de baza.

Coriandrul (Coriandrum sativum) este o specie de plantă erbacee anuală din familia umbeliferelor, exclusiv de cultură, înaltă de 30–100 cm , cu flori albe sau roz și fructe în formă de globulețe, bogate în uleiuri eterice, fapt pentru care semințele uscate se întrebuințează în industria farmaceutică, a parfumurilor sau drept condiment. 

Tulpina, frunzele și fructele au un miros aromat plăcut. Întreaga plantă când este tânără se folosește la prepararea chutneys (sos picant-dulce-acrisor din bucataria Indiana) și la sosuri, iar frunzele sunt folosite pentru aromatizarea curry și supe continentale.

 Fructele sunt folosite pe scară largă ca si condiment în preparatele de pudră de curry, mirodenii, cârnați și condiment pentru tocaturi. De asemenea, sunt utilizate pentru aromatizarea produselor de patiserie, biscuiți, chifle și prăjituri, precum și în aromele de lichior, în special gin. 

Semințele de coriandru sunt cunoscute și pentru proprietățile lor medicinale și sunt considerate carminative, tonice diuretice, antibiotice stomacale, revigorante și afrodisiace.

   Ca atare, coriandrul este un ingredient frecvent în prepararea medicamentelor fiind ca o terapie tradițională la domiciliu pentru diferite afecțiuni. Noile produse obtinute din coriandru sunt, de asemenea, la o cerere mare pe piețele internaționale. Uleiul volatil se folosește și în aromele cu lichior și pentru îndepartarea mirosului urât al medicamentelor.

 

     2. Originea și distribuția coriandrului

   Coriandrul provine din jurul Mediteranei. Exista două specii - Coriandrum sativum L. care este cultivat pe scară largă, în principal la tropice. India ocupă poziția principală în cultivarea și producția de coriandru : este cultivat pe o suprafață aproximativă de 5,25 × 105 hectare, cu o producție anuală de 3,10 × 105 tone.

    Principalele provincii din India în care se cultiva coriandrul sunt Andhra Pradesh, Rajasthan, Madhya Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu și Uttar Pradesh.

    Pe lângă India, coriandrul este cultivat și în Maroc, România, Franța, Spania, Italia, Olanda, Myanmar, Pakistan, Turcia, Mexic, Argentina și, într-o oarecare măsură, în Marea Britanie și SUA.

 

      3. Descrierea botanică a coriandrului

   Coriandrul, Coriandrum sativum aparține familiei Umbelliferae cu clasificare boanica Clasa Dicotiledonate.Există două tipuri morfologice distincte : una erectă și înaltă, cu o tulpina relativ mai puternică și ramuri mai scurte, cealaltă deasa si scunda cu o crestere sub forma de tufis.

   Rădăcina este pivotantă, subțire, slab ramificată.
   Tulpina este cilindrică, fin brăzdată, ramificată numai la partea de sus.
   Frunzele sunt verzi-deschis, foarte diferențiate după nivelul la care se află : cele bazale în rozetă sunt lung pețiolate, întregi, cu margine crenată sau trilobate până la trifoliate (se observă numai în stadiul de plantulă, deoarece se usucă repede), cele mijlocii, alterne, o dată sau de două ori penat sectate, cu lacinii late, inegal penat lobate ; frunzele superioare sunt sesile, de trei ori penat sectate cu lacinii rare, înguste, filiforme.
  Florile sunt grupate în umbele compuse, lung pedunculate, cu 3—7 radii și lipsite de involucru ; ele sunt pe tipul 5, cu petale albe sau ușor roz-violacei, inegale la florile de la marginea inflorescenței la care petala externă este mult mai mare (până la 4 mm) .
  Fructele sunt diachene sferice, cu diametru de 2–6 mm, galben-brune sau brune, cu cele două jumătăți unite, pe fiecare mericarp cu 5 coaste ondulate și 4 mai pronunțate, păstrînd la vârf resturile caliciului și cele două stigmate, miros plăcut la maturitate .

 

         4. Compoziția chimică a coriandrului 

       Semintele de coriandru conțin o cantitate variabilă de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, minerale și vitamine. Cu toate acestea, din cauza cantității foarte mici utilizate în alimente, contribuția lor la necesarul de nutrienți nu este semnificativă.

       Proteinele, carbohidrații, mineralele și vitaminele sunt astfel mai puțin importante în determinarea calității condimentelor.

       Frunzele verzi de coriandru conțin 87,9% umiditate, 3,3% proteine, 0,6% grăsimi, 6,5% carbohidrați și 1,7% materii minerale.

       Semințele uscate mature sunt bronzate până la gălbuie brună și au 6,3–8,0% umiditate, 1,3% proteine, 0,3–1,7% ulei volatil, 19,6% ulei nevolatil, 31,5% extract eter, 24,0% carbohidrați, 5,3% materii minerale și vitamina A 175 UI la 100 g.

       În semințele necoapte și părțile vegetative ale plantei, aldehide alifatice predomină în uleiul volatil cu aburi și sunt responsabile pentru aroma specifică, de tip fetal.

       La maturare, semințele capătă un miros mai plăcut și mai dulce, în principal datorită creșterii conținutului de linalool. Semințele de coriandru coapte uscate conțin atât ulei volatil cu abur, cât și ulei fix. Mirosul și gustul aromat al fructelor de coriandru se datorează uleiului volatil, care este un lichid limpede, incolor și galben deschis. Aroma uleiului este caldă, picant-aromată, dulce și fructată. 

 

      5. Utilizarea coriandrului :

   Coriandrul a fost unul dintre primele condimente utilizate ca substanță aromatizantă importanta.

   Tulpina, frunzele și fructele au un miros plăcut aromatic.

   Întreaga plantă, când este tanara, este folosită la prepararea sosului chutneys, iar frunzele sunt folosite pentru aromatizarea mancarurilor curry, sosurilor și supelor.

   Fructele uscate sunt utilizate pe scară largă în prepararea pudrei de curry, a condimentelor de muraturi, a mezelurilor și a condimentelor.          

   Semințele sunt utilizate în medicină ca substanțe carminative, revigorante, diuretice și afrodisiace. Este utilizat la prepararea multor medicamente in medicina traditionala pentru a vindeca răceala, febra sezonieră, greață, vărsăturile și tulburările de stomac. Este, de asemenea, utilizat în sistemul de medicamente Ayurvedic pentru a vindeca mirosul și gustul neplăcut.

   Uleiul de coriandru și oleorezina sunt utilizate în principal în condimente pentru cârnați și alte produse din carne. Acestea se folosesc si în produse coapte, condimente, guma de mestecat și băuturi alcoolice / nealcoolice și funcționează, de asemenea, ca ingrediente esențiale în amestecurile de curry.

 

      6. Calitatea coriandrului

    Se au in vedere dimensiunile, forma, aspectul, culoarea, mirosul și caracteristicile aromelor. Aceste caracteristici variază mult, în funcție de varietate, de condițiile agro-climatice existente în zona de producție, de recoltare și operațiunile post-recoltare. Umiditatea, uleiul volatil, conținutul de oleoresină și constituenții chimici majori prezenți în coriandru determină calitatea intrinsecă

 

      7.Productia de coriandru : generalitati

  Înmulțirea se face prin semințe, care se seamănă în lunile aprilie-mai, în ghiveci se poate semăna în orice moment al anului. Coriandrul are nevoie de multă lumină, iubește soarele și căldura, iarna, vasul în care crește planta trebuie așezat într-o încăpere unde temperatura să nu coboare sub 18 grade C, vara se udă de două ori pe săptămână, umiditatea în exces duce la putrezirea rădăcinilor.

 

     8. Proprietăți funcționale ale coriandrului 

  Coriandrul are proprietăți antihistaminice care pot reduce afecțiunile inconfortabile ale alergiilor sezoniere și ale rinitei. Uleiul de coriandru poate fi de asemenea utilizat pentru a reduce reacțiile alergice la contactul cu plantele, insectele, alimentele și alte substanțe care pot provoca reacții alergice la nivelul pielii sau când sunt consumate. Pe plan intern, poate preveni anafilaxia, urticaria și inflamaţia periculoasă a gâtului și a glandelor.

     Coriandru, datorită aromelor bogate din uleiurile sale esențiale, ajută la secreția corespunzătoare a enzimelor și sucurilor digestive din stomac, stimulând astfel digestia și mișcarea peristaltică. Este, de asemenea, util în tratarea tulburărilor de alimentație cum ar fi anorexia. Pe lângă aroma plăcută a coriandrului, are anumite calități stimulatoare, derivate din mineralele și neurotransmițătorii care sunt stimulați atunci când coriandrul este ingerat. Studiile au arătat că dispepsia (indigestia) este redusă dacă coriandrul este adăugat regulat în dietă. 

    Coriandrul este un stimulent natural și reglează secreția glandelor endocrine, acest impact hormonal ajutând la reglarea ciclurilor menstruale și reducerea durerii asociate în timpul acestei perioade.

    Consumul de coriandru s-a dovedit a reduce pozitiv tensiunea arterială la mulți pacienți care suferă de hipertensiune arterială. Interacțiunea dintre ionii de calciu și colinergic, cunoscut mai des ca acetilcolină, relaxează tensiunea vaselor de sânge, reducând astfel șansele unui număr de afecțiuni cardiovasculare, inclusiv infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

 

  

 

 

Ambalare :
Punga 5 Kg
Stare:
Seminte
Proprietati Organoleptice
Culoare:
maron
Aspect:
seminte intregi deshidratate
Gust:
caracteristic
Aroma:
aromat, specific
Metale grele
Cadmiu:
nu mai mult de 2 mcg/kg
Plumb:
nu mai mult de 2 mcg/kg
Alergeni
Fructe cu coaja si produse derivate:
Nu
Cereale care conțin gluten, :
Nu
Arahide și produse derivate. :
Nu
Ouă și produse derivate:
Nu
Pește și produse derivate, :
Nu
Crustacee și produse derivate.:
Nu
Soia și produse derivate :
Nu
Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), :
Nu
Fructe cu coajă lemnoasă :
Nu
Țelină și produse derivate:
Nu
Muștar și produse derivate.:
Nu
Lupin și produse derivate:
Nu
Dioxidul de sulf și sulfiții :
Nu
Semințe de susan și produse derivate:
Nu
Moluște și produse derivate.:
Nu
Valori nutritionale
Energie kcal:
298 Kcal / 100 g
Proteine:
12.4 g / 100 g
Carbohidrati:
55 g /100 gr
Fibre:
41.9 in 100 gr

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
  COD Ambalare Stare Disponibilitate Pret  
0745760601288
Punga 5 Kg Macinat(a)
in stoc
10,80 RON
58,85 RON  per 5.00 kg
0745760601301
Punga 5 Kg Seminte
in stoc
8,50 RON
46,35 RON  per 5.00 kg
0745760601301
Sac 25 Kg Seminte
in stoc
7,50 RON
204,50 RON  per 25.00 kg
0745760601264
Punga 1 kg Seminte
in stoc
12,00 RON
13,08 RON  per 1.00 kg
0745760601288
Sac 25 Kg Macinat(a)
in stoc
9,80 RON
267,00 RON  per 25.00 kg
Posibil sa te intereseze
  • Cele Mai Vandute
  • Produse Populare
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul