Hibiscus Flori Deshidratate (Punga 0,3 kg)

Flori Deshidratate de Hibiscus 0,300 kg, origine Nigeria

Flori de Hibiscus uscate, culoare rosie si violet inchis, aroma si miros caracteristic.

Depozitarea Florilor Deshidratate de Hibiscus se face in spatii uscate, curate si lipsite de umiditate, in ambalajul original inchis.

Termenul de valabilitate pentru Hibiscus Flori Deshidratate este de 12 luni de la data producerii si in conditiile mentionate anterior.

 

  Despre Hibiscus :

  Floarea de Hibiscus este o plantă care face partedin familia Malvaceae. Genul este destul de mare, cuprinzând câteva sute de specii care sunt native din regiunile temperate, subtropicale și tropicale din întreaga lume. Speciile membre sunt renumite pentru florile lor mari și spectaculoase, iar aceste specii sunt cunoscute în mod simplu doar ca „hibiscus”.

  Genul include atât plante erbacee anuale și perene, cât și arbuști lemnoși și copaci mici. Denumirea generică este derivată din numele grecesc ἰβίσκος (ibískos) pe care Pedanius Dioscorides l-a dat Althaea officinali.

  Mai multe specii sunt cultivate pe scară largă ca plante ornamentale, în special Hibiscus syriacus și Hibiscus rosa-sinensis.
  Un ceai preparat din flori de hibiscus este cunoscut de multe nume din întreaga lume și este servit atât cald, cât și rece. Băutura este cunoscută pentru culoarea roșie, cu aroma de tartă și conținut ridicat de vitamina C.

  Frunzele sunt alternative, ovale spre lanceolate, adesea cu o margine dințată sau lobată. Florile sunt mari, vizibile, în formă de trompetă, cu cinci sau mai multe petale, de la alb la roz, roșu, portocaliu, piersic, galben sau violet și de la 4-18 cm lățime. Frunzele sunt adesea lobate și pot fi netede sau acoperite în tricomi (fire de păr). Florile pot fi purtate singure sau în ciorchini, iar florile multor specii durează doar o singură zi. Membrii genului au în mod caracteristic polen spinos, iar fructele lor sunt capsule.

  Florile durează doar o zi (uneori două zile), dar Hibiscusul face multe flori, mai ales dacă mediul îi prieşte. Totuşi, toamna şi iarna, când lumina scade( din cauza zilelor mai scurte), îşi reduce producţia de flori, însă din februarie, începe cu forţe proaspete un nou sezon de creştere/înflorire.

  În funcție de specie, hibiscus poate crește într-o formă de tufiș permanent sau arbore mic (care poate atinge până la 15 metri înălțime). 

  Stiai ca? 

  Albinele, fluturii și colibrii sunt principalele polenizatoare ale florilor de hibiscus.
  Hibiscus este cunoscut sub numele de „floarea pantofilor” din China, deoarece oamenii folosesc hibiscus pentru a-și lustrui pantofii. 

  Oamenii din Polinezia folosesc fibre din scoarța copacului de hibiscus pentru a produce fuste de iarbă.
  Femeile din Tahiti și Hawaii poartă floare de hibiscus în spatele urechii drepte atunci când vor să anunțe că sunt singure și sunt gata pentru căsătorie. Femeile căsătorite poartă hibiscus în spatele urechii stângi.
  Florile viu colorate de hibiscus sunt sursa bogată de coloranți naturali care sunt folosiți în industria alimentară. Femeile din China folosesc coloranți extrași din florile de hibiscus pentru a-și vopsi sprâncenele și părul.
  Florile de hibiscus au gust asemănător citricelor. Pot fi utilizate pentru prepararea supelor, chutneys, salate, curry, jeleuri și gemuri.          Frunzele de hibiscus pot fi fierte și folosite pentru feluri de mâncare care sunt preparate în mod normal cu spanac.

  Cea mai populară băutură făcută din hibiscus este ceaiul (făcut din flori uscate). Pe lângă gustul plăcut, ceaiul din hibiscus reprezintă o sursă bogată de vitamina C.
  Conform unor studii medicale, ceaiul din hibiscus scade tensiunea arterială și scade nivelul colesterolului.
  Ca șampon de casă se poate folosi o pastă făcută din frunze și flori sfărâmate de hibiscus.
  Hibiscus cannabinus este o specie de hibiscus care este folosită în industria hârtiei.
  China și Thailanda sunt cei mai mari producători de hibiscus din lume.
  În funcție de specie, hibiscus crește ca plantă anuală (plantă care își termină ciclul de viață într-un an) sau plantă perenă (plantă care trăiește mai mult de doi ani).

  Beneficii si utilizari :

  Florile de Hibiscus, provenite din zona Orientului şi a Asiei, sunt folosite tot mai frecvent în preparatele naturiste ,creme pentru tonifiere şi relaxare, prezente pe piaţa românească.
  Ceaiul din flori de Hibiscus este antihipertensiv, diuretic, antispastic intestinal şi uterin, antiseptic, tonifiant, stimulează activitatea cerebrală îmbunătăţind atât eforturile intelectuale, cât şi pe cele fizice.

  Consumat la micul dejun, ceaiul de Hibiscus înlocuieşte cu succes cafeaua de dimineaţă. Amestecat cu măceşele, bogate în vitamina C, ghimbir, scortisoara dar şi cu alte fructe de pădure, ceaiurile de Hibiscus au efecte benefice pentru tot organismul şi sunt foarte hrănitoare.

  Infuziile din frunze sunt utilizate în mod tradiţional pentru efectele diuretice, hipotensive, scăderea vâscozităţii sângelui sau a febrei. 

  Conţinutul ridicat de antioxidanţi, precum bioflavonoidele, ajută la reducerea depozitelor de grăsimi instalate pe artere, preîntâmpină degradarea celulelor, fiind de un real ajutor şi în cazul persoanelor cu diabet de tip II.

  Consumul regulat de ceai de hibiscus ajută şi la menţinerea sănătăţii tractului urinar, previne constipaţia, susţine sănătatea sistemului digestiv în general şi are rol antiinflamator, dacă ceaiul pe care îl consumăm nu este îndulcit.

  S-a descoperit că ceaiul de hibiscus poate scădea tensiunea arterială sistolică și diastolică. Cu toate acestea, nu trebuie administrat cu hidroclorotiazidă pentru a preveni o interacțiune.

  Câteva studii au asociat consumul de extract de hibiscus cu scăderea greutății corporale și a grăsimii corporale. 

  Anumite studii efectuate au descoperit că extractul de hibiscus reduce creșterea și răspândirea celulelor canceroase din plasmă, gură, prostată și stomac.

  Extractul de hibiscus ar putea lupta cu anumite tulpini de bacterii, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care ceaiul de hibiscus poate afecta infecțiile bacteriene la om.

  Ceaiul de hibiscus se poate face prin aburirea florilor de hibiscus în apă clocotită timp de cinci minute. Poate fi consumat fierbinte sau rece și are un gust de tartă care este adesea îndulcit cu miere sau aromatizat cu scortisoara sau vanilie.

  Valori nutritionale pentru 100 gr de produs :

  Apă : 89.63g
  Aport caloric / Energic total : 37kcal
  Carbohidraţi (total) : 7.41g
  Fibre : 0.3g
  Glucide/Zaharuri : 6g
  Lipide / Grasimi : 0.65g
  Proteine :0.43g
   

  Vitamine : 

  Colină (Vitamina B4) : 0.4mg
  Vitamina A : 296IU
  Vitamina A, RAE : 15µg
  Vitamina B1 - Tiamină : 1.279mg
  Vitamina B2 - Riboflavină : 0.099mg
  Vitamina C : 18.4mg
  Vitamina B9 - Acid folic : 1µg

 

 

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recenzii ale clienților

4.8 out of 5
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Oana Dima
01/04/2020
Achizitie Verificata
Comentarii
Sunt aromate,la ceai ajuta sa folosesti si un praf de scortisoara, si totul este minunat!
Sortati dupa:
Cu Fotografie
GEORGE TATARASANU
GEORGE TATARASANU
Achizitie Verificata
06/01/2024
flori de hibiscus
Comentarii
BUNA ZIUA AS DORI UN KILOGRAM
A fost utilă această recenzie?
24 21
ana maria
ana maria
Achizitie Verificata
10/03/2023
Livrat rapid
Comentarii
livrat rapid toata comanda a fost ambalata bine
florile de hibiscus au o aroma placuta
imi place sunt foarte multumita
A fost utilă această recenzie?
38 34
Elena
Elena
Achizitie Verificata
14/12/2020
Comentarii
Buna ziua doresc sa fiu sunata .am o intrebare fmreferitoare la florile de hibiscus
0720663644
A fost utilă această recenzie?
40 55
Florica Jiboc
Florica Jiboc
Achizitie Verificata
12/11/2020
Comentarii
Am primit comanda,sunt foarte multumita.
Hibiscus,un produs de calitate asa cum doream !
Multumesc Topingrediente !
A fost utilă această recenzie?
65 68
Oana Dima
Oana Dima
Achizitie Verificata
01/04/2020
Comentarii
Sunt aromate,la ceai ajuta sa folosesti si un praf de scortisoara, si totul este minunat!
A fost utilă această recenzie?
69 73
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745114359414
Ambalare :
300 g
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10599
12,90 RON
43,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 26 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Hibiscus Flori Deshidratate (Punga 0,3 kg)" este 1.

5 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Flori desidratate de Hibiscus, 0.3 kg, origine Nigeria
GTINEAN 0745114359414
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Brandul zilei
.
Variante
  Ambalare Disponibilitate Pret  
300 g
in stoc
12,90 RON
43,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
5 Kg
in stoc
139,00 RON
27,80 RON  per 1.00 kg
/ Punga
20 kg
in stoc
599,00 RON
29,95 RON  per 1.00 kg
/ Sac