+40 722 156 262

Luni - Vineri 10:00 - 16:00

+40 722 155 050
Meniu Blog
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
Produse Populare.
Promo

Aromatizanți

23/03/2024

Aromatizanți

Aromatizanții sunt substanțe utilizate în industria alimentară pentru a conferi sau a modifica aroma și mirosul produselor alimentare. Ei pot fi de origine naturală sau artificială. Iată câteva puncte cheie despre aromatizanți:

Tipuri de Aromatizanți:

  1. Naturale: Sunt extrase din surse naturale cum ar fi plante, flori, fructe și rădăcini, prin procese precum distilarea, extracția sau fermentația. Exemple includ uleiuri esențiale, extracte de vanilie, citrice sau mentă.

  2. Identice cu Naturale: Sunt create în laborator și sunt structurale identice cu cele găsite în natură, dar sunt produse prin sinteză chimică.

  3. Artificiale sau Sintetice: Sunt compuși chimici creați în laborator care nu au un echivalent direct în natură. Sunt folosiți deoarece pot fi mai puțin costisitori și mai stabili în condiții variate de procesare.

Utilizări și Aplicații:

  • Aromatizanții sunt folosiți într-o varietate largă de produse alimentare, inclusiv băuturi, dulciuri, produse de panificație, snacks-uri, produse lactate și preparate congelate.
  • Îmbunătățesc gustul și aroma alimentelor care pot pierde aceste calități în timpul procesării sau depozitării.
  • Sunt folosiți pentru a recrea gusturi și arome specifice atunci când utilizarea ingredientelor originale este impracticabilă din punct de vedere al costurilor sau al stabilității.

Siguranță și Reglementări:

  • Utilizarea aromatizanților în alimente este strict reglementată la nivel internațional și național. Organizații precum Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) evaluează siguranța acestor substanțe.
  • Aromatizanții trebuie aprobați înainte de a fi folosiți în alimente și sunt supuși testării riguroase pentru a determina dozele sigure de consum.

Etichetare:

  • Legislația privind etichetarea variază de la o țară la alta. În general, alimentele care conțin aromatizanți trebuie să indice acest lucru pe etichetă, fie prin listarea specifică a tipului de aromatizant (de exemplu, "aromă naturală de vanilie"), fie printr-o mențiune generală (cum ar fi "aromă" sau "arome naturale").

Considerații pentru Consumatori:

  • Unii consumatori pot fi sensibili sau alergici la anumite aromatizanți, de aceea este important să se verifice etichetele alimentelor.
  • Consumatorii interesați de alimentația naturală sau organică pot căuta produse care folosesc exclusiv aromatizanți naturali

 

 
24/04/2022

Spuneți „aditiv alimentar” și si deja in minte oamenilor apar adjective precum sintetice, nenaturale, nesănătoase. Adăugați cuvântul „MSG” și mulți consumatori își dublează neîncrederea față de acest ingredient alimentar. De zeci de ani MSG (glutamat monosodic) a avut o reputație nemeritată ca aditiv suspect despre care mulți consumatori credeau că...

30/08/2020

Pentru a obține funcționalitatea optimă, guma xantan este hidratată corespunzător inainte de folosire. Hidratarea depinde de patru factori: gradul de dispersie viteza de agitare a solventului compoziția solventului dimensiunea particulelor. Pentru a hidrata corect particulele de gumă trebuie să fie bine dispersate....

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari