+40 722 156 262

Luni - Vineri 10:00 - 16:00

+40 722 155 050
Meniu Blog
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
Produse Populare.
Promo

Terapia transdermala cu clorura de magneziu

02/08/2020

   Terapia transdermică cu magneziu este o nouă formă de suplimentare a necesarului de magneziului ușoara, convenabila și accesibila. Terapia transdermica cu magneziu este deosebit de utila pentru cei care caută o metodă sigură de creștere a aportului de magneziu dincolo de cea posibilă cu suplimente orale.

Prin terapia transdermala medicamentul este plasat exact in locul exact al vătămării / durerii. Medicamentul transdermic este ideal pentru managementul durerii, precum și pentru performanta sportiva și medicina pediatrică. De fapt, este una dintre cele mai bune metode de administrare a medicamentelor rapid și eficient.

       Metodele tradiționale de administrare a medicamentelor, cum ar fi tabletele sau capsulele sunt mult mai puțin eficiente din cauza acizilor stomacali și a enzimelor digestive, înainte de a ajunge în cele din urmă în fluxul sanguin.

 - Evitarea trecerii prin stomac și a ficat înseamnă că un procent mult mai mare din ingredientul activ merge direct în fluxul sanguin unde este necesar. În multe cazuri, metodele transdermice sunt folosite pentru a ajuta la evitarea efectelor secundare potențiale, cum ar fi iritarea stomacului sau greata.

Potențialul complet al medicinei transdermice nu a fost explorat de medicina modernă, deși a fost practicat de mii de ani în izvoarele termale din întreaga lume.

 - Magneziul transdermic este, de asemenea, o alegere excelentă pentru numeroasele persoane care suferă de toleranță scăzută la magneziu oral, evidențiată prin diaree sau alte afecțiuni intestinale.

 

      Recunoașterea aportului scăzut de magneziu în toate țările industrializate a dus la o creștere exponențială a cercetării actiunii magneziului in organism. Potențialele activități ale magneziului ca agent de vindecare fac parte dintr-o istorie diversă în medicina tradițională din întreaga lume și au fost studiate activ de către medici încă din anii 1600. Cercetările medicale de astăzi au motivații și mai presante.

  • Un raport din 2006 al Organizației Mondiale a Sănătății a estimat că 75% dintre adulți consumă o dietă deficitară de magneziu.
  • Cu o sănătate precară în creștere și niveluri dietetice de magneziu la un nivel scăzut, oamenii de știință au început să apeleze la magneziu ca posibilă „verigă lipsă” în spatele mai multor boli cele mai grave din zilele noastre.

     Un studiu realizat de oamenii de știință de la Centrul pentru Controlul Bolilor SUA, publicat în Journal of Nutrition, explică:

 ,,În ciuda rolului magneziului în menținerea sănătății, o mare parte a populației nu  consuma cantități adecvate de magneziu. Magneziul este un element esențial care este crucial pentru sute de procese fiziologice din organism. Nu este surprinzător ca aportul inadecvat de magneziu a fost legat de diverse rezultate adverse asupra sănătății, inclusiv dezvoltarea bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat și a durerilor de cap. Mai mult, magneziul este important în creșterea oaselor și poate juca un rol în performanța atletică''

 

  • Hipermagnezemie si hipomagnezemie

 Hipermagnezemie severă sau intoxicație cu magneziu apare foarte rar în bolile umane. Astfel de afecțiuni apar numai în insuficiență renală severă sau iatrogen.

 In schimb, simptomele clinice ale deficientei de magneziu sunt observate tot mai frecvent la pacienți.

Deficiența de magneziu nu este neobișnuită în rândul populației lumii deoarece aportul său a scăzut de-a lungul anilor, în special în lumea occidentală.

 Hipomagnezemia este definită ca scaderea magneziului seric la o concentrație <0,75 mmol / L.

Semnele timpurii ale deficienței de magneziu sunt nespecifice și includ pierderea poftei de mâncare, letargie, greață, vărsături, oboseală și slăbiciune.

Scaderea mai pronuntata a nivelului de magneziu se prezintă prin simptome de excitabilitate neuromusculară crescută, cum ar fi tremorul,spasme, crampe musculare, tetanie și convulsii generalizate. Hipomagnezemia poate provoca tulburari cardiace, aritmii, inclusiv tahicardie atrială și ventriculară, interval QT prelungit.

  

  • Ce este de fapt terapia transdermala cu magneziu?

 

Magneziul transdermic se aplică topic, folosind fie ulei de magneziu, gel de magneziu, loțiune de magneziu sau imbaieri cu saruri de magneziu.

Aceste formule contin clorură de magneziu, o formă de magneziu cunoscută pentru solubilitatea sa superioară. Magneziul este absorbit prin piele, oferind prin terapia transdermica toate avantajele cunoscute.

Prescris în mod obișnuit ca tratament de către practicienii terapiilor holistice, magneziul transdermic se aplică ușor și rapid în propria casă, fie pur și simplu pulverizând direct pe piele, aplicând sub formă de loțiune sau gel, sau chiar fără efort prin simplul ritual al baii.

 Spre deosebire de injecțiile intravenoase de magneziu, prețul de magneziu transdermic este ieftin, iar aplicarea sa nu necesită experiență profesională. Produsele transdermice de magneziu sunt disponibile online sau pot fi achiziționate direct de către mulți medici.

 

  • Studii ce demonstreaza eficienta terapiei transdermice cu magneziu

 

Dr. Norman Shealy,fondator al Asociației Medicale Americane Holistice, a fost printre primii care a pledat pentru avantajele magneziului și beneficiile speciale ale aplicațiilor transdermice ale magneziului.

    Conform lui problema este absorbția deficitara a magneziului, precum și deficiența de magneziu în dietele noastre. Solul din toate țările lumii, cu excepția Egiptului, a fost exploatat până la un punct de epuizare a magneziului. Mai mult, sărurile de magneziu sunt laxative, astfel încât toate acestea pot duce la un timp de tranzit intestinal mai rapid. Magneziul trebuie să călătorească lent prin sistemul intestinal, deci dacă timpul de tranzit intestinal este mai mic de doisprezece ore, nu este probabil să absoarbă bine magneziul.

     Un studiu efectuat de dr Shealy la Duke University, a demonstrat capacitatea pielii de a absorbi magneziul.

În studiul său s-au înscris șaisprezece persoane cu niveluri scăzute de magneziu intracelular. Participanții au fost instruiți să efectueze o înmuiere de 20 de minute pe zi cu fulgi de clorură de magneziu, în plus sa pulverizeze întregul corp o dată pe zi cu ulei de magneziu. Nivelurile intracelulare de magneziu au fost evaluate la toți participanții după 4 săptămâni, utilizând un diagnostic numit ExaTest. Rezultatele - 12 din cei 16 participanți la studiu au arătat îmbunătățiri semnificative ale nivelului lor de magneziu intracelular.

 

Rezultatele studiului dupa 4 saptamani :

 

Electrolit

Inainte

Dupa

Valori de referinta

Magnesiu

31.4

41.2

33.9 – 41.9

Calciu

7.5

4.8

3.2 – 5.0

Potasiu

132.2

124.5

80.0 – 240.0

Sodiu

3.4

4.1

3.8 – 5.8

Cloruri

3.2

3.4

3.4 – 6.0

Fosfor

22.2

17.6

14.2 – 17.0

Fosfor/Calciu

4.2

8.6

7.8 – 10.9

Magneziu/Fosfor

1.4

2.3

1.8 – 3.0

Magneziu/Calciu

4.2

8.6

7.8 – 10.9

Potasiu/Calciu

17.6

26.1

25.8 – 4.6

Potasiu/Magneziu

4.2

3.0

2.4 – 4.6

Potasiu/Sodiu

39.1

30.5

21.5 – 44.6

 

Concluzia Dr. Shealy a fost că proprietățile unice ale magneziului transdermic suprasaturat permit ca acesta să fie absorbit în piele, ridicând nivelul intracelular de magneziu la aproape toți indivizii.

    Discutand despre terapia transdermica cu magneziu versus suplimente orale de magneziu, Dr. Shealy a explicat că terapia transdermică creează „saturația țesuturilor”, care permite magneziului să călătorească în țesuturile și celulele organismului în doză mare, fără pierderi prin tractul gastro-intestinal.

Când este luat oral, totuși, magneziul poate fi absorbit ineficient, fie datorită efectului laxativ al dozelor orale, datorită efectului altor alimente, vitamine sau minerale din intestin care diminuează absorbția, sau datorită diferențelor individuale, cum ar fi sindromul intestinului lenes, care reduc procesarea magneziului.

 

  • Dr. R. H. Waring de la Universitatea din Birmingham a studiat, de asemenea, absorbția topică a magneziului sub formă de săruri de sulfat de magneziu. În studiul său, nouăsprezece subiecți în stare de sănătate bună au făcut băi zilnice timp de 12 minute pe o durată de șapte zile. Sulfatul de magneziu a fost adăugat în băi și agitat la soluție înainte de intrare. Nivelurile de sânge de magneziu și probele de urină au fost măsurate în studiu, printr-o metodă fotometrică.

       Rezultatele studiului au raportat modificări ale nivelului de magneziu din sânge înainte și după perioada de testare. Nivelurile de sânge au arătat o creștere medie de 10 ppm / ml după o zi de baie și 36,3 ppm / ml după șapte zile, ceea ce indică o creștere a concentrației de magneziu din sânge după înmuierea prelungită.

      Studiul Dr. Waring a precizat ca soluțiile de magneziu pot produce efecte în concordanță cu saturația absorbtiei prin piele.

     Studiul a concluzionat că scăldarea de 2-3 ori pe săptămână într-o soluție de 1% de săruri de baie de magneziu ar duce la beneficii pentru sănătate legate de o creștere a nivelului de magneziu.

 

  •  Sugestie de folosire a clorurii de magneziu pentru baie

 

  Terapia transdermică cu magneziu este ideală pentru gestionarea durerii. Combinația de căldură și clorură de magnezium imbunatateste circulația și accelereaza eliminarea toxinelor.

  Efectul terapeutic al băilor de magneziu este de a reduce inflamația din mușchi și articulații. Clorura de magneziu, atunci când este aplicată direct pe piele, este absorbită transdermic și are un efect aproape imediat asupra durerii.

 

 Ce modalitate mai bună de a reduce sau elimina durerea, prin simpla folosire a unei băi terapeutice sau a substanței cu clorură de magneziu sub formă lichidă direct pe piele sau zona afectată a corpului? De la durerile produse de leziuni ale sportivilor până la dureri de spate și sciatică, dureri de cap, durerea din sindromul  picioarelor neliniștite, dureri artritice și aproape orice afecțiune dureroasă imaginabilă, vor beneficia, dupa toate probabilitățile, de avantajele medicamentelor aplicate topic.

 Imbaierea in apa cu magneziu oferă un mijloc extrem de eficient, dar calmant, de absorbție a magneziului, cu avantajul de neegalat al unei băi imersive,a intregului corp complet sau cu o îmbibare comodă a picioarelor.


  • Se dizolvă 15-45 grame (sau mai multe, dacă se dorește) de fulgi de magneziu într-un recipient cu apa caldă sau pana la 2 kg pentru baie cu cadă complet plina și se înmoaie timp de 30 de minute sau mai mult.
  • Temperatura apei trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte. Apa fierbinte face ca pielea să se elimine, mai degrabă decât să se absoarbă.

 

Apa de mare are un conținut de 1300 mg magneziu / l magneziu.

In cazul unei imbaieri, doza recomandata trebuie să fie adusă undeva între 1500 și 5000 mg / l magneziu (de 1 până la 4 ori mai mare decât concentrația mării).

Marea Moartă și alte lacuri sărate au o concentrație de până la 40.000 mg / l magneziu, iar oamenii se scaldă în fiecare zi în aceste ape.

 

 

 

  • Cititi si : Ai deficit de magneziu? 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre asta

 

 Surse : 

www.ancient mineral.com

www saltlaboratory.com

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari